Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfdfsfcc

kuchnia jesionowa czy dębowa?

Polecane posty

Gość fdfdfsfcc
I ładnie ubarwiony dąb nie będzie wyglądał jak stare drewno? Tego tylko się boję. Moi rodzice mają w salonie dębowy kredens, to wygląda jak antyk. Ale mam nadzieje, że to zależy od sposobu wykonania mebli. Jak już pisałam, nie orientuję się w tym temacie zupełnie. Kolorek już wybrany. Zawieźliśmy twórcom naszej kuchni drzwiczki meblowe z wymarzonym kolorem. Powiedzieli, że wybarwią na niemal identyczny a przy okazji zrobią sobie próbnik z tego koloru i dodadzą do oferty, bo takiego nie mieli. Więc kolor będzie idealnie pod nasz gust.

Gość fdfdfsfcc
ubudubu - dziękuję Ci za rady. Widzę, że znasz się w tym temacie, dużo mi pomagasz.

pewnie maja ciemny dąb prawda? jasny wyglada bardzo ladnie, w ogole jasne kuchnie sa ładniejsze. Skoro już kolor wybrany to super. Moge zobaczyc z ciekawosci? :D

Gość fdfdfsfcc
Nie znajdę zdjęcia akurat w takim kolorze. To taki delikatny brąz, dla mnie zbliżony do popularnego "złotego dębu", tylko lekko patynowany w niektórych miejscach (przy brzegach, wyżłobieniach) Nawet nie wiem na jakim dębie oni to będą robić. Ale wybarwić mają tak, jak dostali na próbce. Próbka była na akacji.

Gość JUlit 52333
Chyba bardziej jesionowa,ponieważ o dębową kuchnię należy dbać,meble są solidne ale także i podatne na zabrudzenia czy zarysowania. Moja koleżanka ma takie w salonie i cały czas narzeka. Szeroki wybór masz też w sklepie www.Impresje24.pl możesz tam zajrzeć.