Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezdzietni ;)

W dupie mam niż demograficzny, ani ja ani mój mąż NIE CHCEMY mieć dzieci

Polecane posty

"a denerwują mnie ludzie" kiepską masz samooceną, skoro denerwują cię ludzie o innym zdaniu. problem polega na tym, że sama nie jesteś tolerancyjna i chcesz przekonać innych, że jesteś w jakiś sposób lepsza. a gówno prawda, jesteś zalęknioną, starzejącą się babą. z kompleksami. z porodem czy bez i tak się zestarzejesz.

Gość Matka 4 dzieci
Jestem szczęśliwą mężatką od 26 lat, najstarsze dziecko ma 23, najmłodsze 8 lat. My myśleliśmy o sobie, o rodzinie. A co nas obchodzi wyż czy niż demograficzny? Nas interesuje nasze życie rodzinne, codzienne obowiązki, ale i codzienny uśmiech, dobre słowo, gest... To jest nasze szczęście. Tego szczęścia nie zamieniłabym na inne.

Gość bezdzietni ;)
żeleczek -------- widać że masz niskie iq ale wytłumaczę raz jeszcze, ludzie o innym zdaniu mnie absolutnie nie denerwują, drani mnie jedynie to jak ktoś usilnie próbuje wmówić mi że nie mam racji, że na pewno pożałuję wyboru i powinnam się z mężem postarać o dziecko, a ja nie czuję takiej potrzeby. Przeszkadza Ci to? chyba musisz mieć jakieś kompleksy na punkcie swojego wyglądu, że ciągle piszesz o ciele po porodzie

mam troje dzieci i jak sobie pomyślę jak puste byloby nasze życie .... to mi po prostu słabo . Ale rozumiem to ,ze nie każdy powinien mieć dzieci .

Gość bezdzietni ;)
Matka 4 dzieci ------ i życzę Ci więcej szczęścia, bo to była Wasza świadoma decyzja o posiadaniu dzieci, my akurat nie chcemy mieć potomstwa i również nie narzekamy ;)

Gość gggg343
Dobrze nie ma sprawy tylko nie żebrz na starość o pieniądze od dzieci ludzi którzy jednak zdecydowali się poświęcić. Czyli nie pobieraj emerytury z ZUS.

Gość bedqwe
ja się przyznam- jestem egoistką razem z moim facetem nie chcemy mieć dzieci bo uważamy, że każdy ma jedno życie i powinien je przeżyć tak jak sobie tylko wymyśli i tyle 🖐️ po co mam się na siłę unieszczęśliwiać dzieckiem, co jak ja nie urodzę to gatunek ludzki wyginie ? :O

Gość bezdzietni ;)
allium ------ skoro doszło aż do trójki to na pewno odnajdujesz się w roli rodzica, ale dziękuję za zrozumienie tej drugiej strony - bezdzietnych :)

dlaczego ma nie obierać emerytury ? jesli pracuje ? jeśli płaci składki ? to kto ma za nią pobierać tą emerturę ?

"widać że masz niskie iq " ho ho, ale argument wypociłaś :D twoje rzekomo "wysokie" IQ, chwała niebiosom, nie zostanie przekazane potomkom. no chyba, że wpadniesz, a wtedy mąż cię rzuci, ewentualnie każe się wyskrobać. nie ma to jak dozgonna miłość :D

ciekawi mnie ile aurorka ma lat, nie chce oczywiscie tutaj nikogo obrazac, chodzi mi tylko o to ze w ja w mlodym wieku tez nie chcialam miec dzieci, ale przyszedl taki czas ze zapragnelam.....w wielu 30 lat

Gość pod warunkiem,że te
dzieci będą w realnej gospodarce,zarabiającej na podatki a nie w pasożytniczej budżetówce

Gość coś mi sie wydaje autorko
że chciałabyś mieć dzieci, ale z jakichś powodów nie możesz ich mieć. Atakujesz ludzi myślących inaczej, -atakuj... tyle Ci zostało. Nic więcej z siebie nie wydalisz... Współczuję.

co to znacz " aż do trójki " ?:D jakbym mlodsza była to nie wahałabym sie nawet przed 5 dzieci . Tylko tak sie wydaje ale dzieci rosną jak szalone i ani sie obejrzysz już jest pusto w domu :D

Gość bezdzietni ;)
"no chyba, że wpadniesz, a wtedy mąż cię rzuci, ewentualnie każe się wyskrobać" Ty naprawdę jesteś głupiutka, nawet nie chcę wiedzieć gdzie się chowałaś

Gość bezdzietni ;)
allium ------- jak na te czasy trójka to już dużo ;) a kiedy zdecydowałaś się na pierwsze dziecko?

Gość gggg343
Podstawowe założenia polityki władz okupacyjnych niemieckich wobec ludności polskiej: "Opieka lekarska z naszej strony ma się ograniczyć wyłącznie do zapobieżenia przeniesieniu chorób zakaźnych na teren Rzeszy. Wszystkie środki, które służą ograniczeniu rozrodczości, powinny być tolerowane albo popierane. Spędzanie płodu musi być na pozostałym obszarze Polski niekaralne. Środki służące do spędzania płodu i środki zapobiegawcze mogą być w każdej formie publicznie oferowane, przy czym nie może to pociągać za sobą jakichkolwiek policyjnych konsekwencji. Przeciwko instytucjom i osobom, które trudnią się zawodowo spędzaniem płodu, nie powinny być wszczynane policyjne dochodzenia." Aby doprowadzić na wschodnich terenach do znośnego dla nas rozmnażania się ludności, jest nagląco konieczne zaniechanie na wschodzie tych wszystkich środków, które zastosowaliśmy w Rzeszy celem podwyższenia liczby urodzin. Na terenach tych musimy świadomie prowadzić negatywną politykę ludnościową. Poprzez środki propagandowe, a w szczególności przez prasę, radio, kino, ulotki, któtkie broszury, odczyty uświadamiające itp. należy stale wpajać w ludność myśl, jak szkodliwą rzeczą jest posiadanie wielu dzieci. Powinno się wskazywać koszty, jakie dzieci powodują, na to, co można by zdobyć dla siebie za te wydatki. Można wskazywać na wielkie niebezpieczeństwa dla zdrowia, które mogą grozić kobiecie przy porodzie itp. Obok tej propagandy powinna być prowadzona na wielką skalę propaganda środków zapobiegawczych. Przemysł produkujący tego rodzaju środki musi zostać specjalnie stworzony. Nie może być karalne zachwalanie i rozpowszechnianie środków zapobiegawczych ani też spędzanie płodu. Należy też w pełni popierać powstawanie zakładów dla spędzania płodu. Można wykształcić np. akuszerki lub felczerki w robieniu sztucznych poronień. Im bardziej fachowo będą przeprowadzane poronienia, tym większego zaufania nabierze do nich ludność. Rozumie się samo przez się, że i lekarz musi być upoważniony do robienia tych zabiegów, przy czym nie może tu wchodzić w rachubę uchybienie zawodowej lekarskiej godności. Należy również propagować dobrowolną sterylizację. Nie powinno się zwalczać śmiertelności niemowląt. Nie może mieć miejsca również uświadamianie matek w zakresie pielęgnacji niemowląt i chorób dziecięcych."

dawno temu ::) i mój najstarszy jest już dorosły ,ale mam też rocznego wyskrobka :) Takie późne dzicko jest jak miód :)

Gość gggg343
Wypełniacie wolę Hitlera idiotki

Gość bezdzietni ;)
"że chciałabyś mieć dzieci, ale z jakichś powodów nie możesz ich mieć" ha ha ha no tak oczywiście :D a już ten temat rzekomej bezpłodności tych bezdzietnych z wyboru był poruszany na pierwszej stronie, ale jakiś życzliwy musiał się pojawić ze swoimi teoriami ;)

"Ty naprawdę jesteś głupiutka, nawet nie chcę wiedzieć gdzie się chowałaś " cóż, tekst "jesteś gupi" jest na poziomie przedszkola. widać potem już się nie rozwijałaś. w każdym razie, jak wpadniesz, to zobaczysz, co zrobi mężuś. życie bywa przekorne.

Gość bezdzietni ;)
allium -------- to niech Ci się dobrze chowa ;)

Gość bezdzietni :O
Gdzie kolo egoiste 31:D:D

Gość gggg343
Aha i jeszcze nie uprawiaj seksu- bo przecież każdy seks może się skończyć ciążą, a aborcja to zabijanie. Wtedy spoko- bądź sobie bezdzietna. Tabletki antykoncepcyjne to też zabijanie- utrudniają nieraz zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki jajowej w macicy- a tym samym doprowadzają do jego obumarcia.

"chciałabyś mieć dzieci, ale z jakichś powodów nie możesz ich mieć"" oczywiście. i stąd ten topik i zjadliwe, acz żałosne teksty. człowiek przekonany o swoich racjach nie musi do nich przekonywać innych. ludzie nie pragnący dzieci po prostu ich nie mają, ale nie siedzą w necie i nie pierdolą, że mają w dupie niż demograficzny. notabene, rząd ma w dupie wasze emerytury, których nie dostaniecie, ale to już inna bajka :D

Gość bezdzietni ;)
gggg343 ------- tak tak Hitler wywarł na mnie olbrzymi wpływ i gdyby nie on już dziś miałabym gromadkę dzieci ;):D

ludzie , ogarnijcie sie . trzeba sie zaztanowić czy psa kupić i jest ot rzecz warta rozwagi i powagi a wy uważacie ,ze każdy powinien mieć dizeci - niejako z automatu . Sama żałuję ,ze ich nie mam wiecej ,ale wiem ,ze są ludzie , którzy nie chcą mieć ich wcale , wolno im . Po prostu każdy mozę zyć jak chce . Ja sobie nie wyobrażam takiego życia , ale ja w ogóle mało sobie wyobrażam :)

Gość Matka 4 dzieci
Dziękuje za życzenia - oboje z mężem nie najgorzej sobie radzimy, ale zawsze dobre fluidy poprawiają nasze ego. Ale przyznam, nie rozumiem - żalisz się, że nie macie potomka? udajesz bohaterkę? a co na to Twój mąż? On chciały mieć potomka? Płeć dziecka nie ma większego znaczenia.

Gość bezdzietni ;)
Matka 4 dzieci ------- już napisałam, że mój mąż również nie chce mieć dzieci, to nasza wspólna, przemyślana decyzja :)

Gość bedqwe
jeżżżu pierdolcie jak potłuczone 🖐️ KRETYNKI które dały się sprowokować drugiej kretynce :O w ogle to o czym jest ten temat ? do czego on prowadzi ? ani wy jej nie przekonacie do macierzyństwa ani ona was do pozbycia się dzieci czy zrezygnowania z macierzyństwa wiec jedna rada- SKOŃCZCIE PIERDOLIĆ NA FORUM, A IDŹCIE PIEPRZYĆ SIĘ ZE SWOIMI FACETAMI OBIE STRONY NA TYM SKORZYSTAJĄ. dziękuje do wiedzenia, kocham wszystkich bliźnich 🖐️