Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kanatika

kiedy przekłuć uszy dziecku

Polecane posty

Gość fajna mamuska
Boze co za przewrażliwione mamuśki histeryczki,jaka straszna zbrodnia przekluc uszy malej dziewczynce czy kilku miesięcznej.Zamknijcie je w szczelnych balonach żeby nic nigdy je nie bolało! Fajnie jest mieć przebite uszy!!!!

Gość gość
moja corka konczy rok jutro a w przyszłym tyg przekuwamy jej uszy i w d***e mam wasze durne opinie!!!! jesteście tak denne z tym pie/prze/niem ze dziecko powinno samo zdecydować ze już się zolć wylewa.... to może nie szczepcie dzieci bo tez je to boli, nie ubierajcie w rozowe ciuchy bo może corka nie lubi tego koloru, nie zakładajcie opaski lub czapki bo może dziecku niewygodnie...przestańcie zazdrosne mamuśki chlopaczysków bo to nie nasza wina ze nie możecie wystroić swoich synalków tak jak my mamusie córeczek... :P

swoją wypowiedzą tylko potwierdzasz jaki poziom reprezentują mamy które przekłuwają niemowlakom uszy.

Gość mama córki
ludzie czemu wy tylko widzicie czubek własnego nosa???ranyyy! jak ktoś chce przebic uszy to niech przebije, a jak ktoś nie chce niech tego nie robi! czemu nie umiecie poszanować decyzji innych ludzi? a najgorsi sa ci nie przekuwajacy, ich argument to "nie bo nie", a ci co przekuwają jakos potrafią uszanować tych którzy tego nie robia! kto tu jest większym burakiem i chamem???? to jest tak jak w przypadku "wojny matek karmiących" - te karmiące cycem wylewają wiadro pomyj na te co karmia MM, te od MM wkurzaja się nie tyle na to ze ktoś karmi piersią co na to jak wszędzie te cycki wyciagaja i na sile karmia nawet 2 letnie dzieci choć już guzik tam z tych cycków leci ale chcą wsyztskim wokół pokazac jakie to one matki polki!...wiec wciąż uważam ze te od karmienia naturalnego sa bardziej chamskei bo nie potrafiaq uszanować tego ze ktoś karmi inaczej! zatem podsumowując:JESZCZE SIE TKAI NIE URODZIL CO BY INNYM WYGODZIL! autorko,chces zprzekuje-obojetnie kiedy(bol zawsze taki sam-ten fizyczny, bo psychiczny na pewno im później tym dluzej pozostaje w pamięci), nie chcesz nie przekuwaj, a innym pokaz srodkowy palec i nie zadawaj tu takich pytan bo to bez sensu, ja przekuje corce uszka jak będzie miała rok i na serio nie obchodzi mnie kto cos tak pomyśli.o omnie, o tym... nazywajcie mnie wieśniakiem, cyganka, burakiem,patologią...tez mam to w nosie.

Gość mama2ipolatka
Ja mam co prawda synka ale mogłabym przecież zrobić mu tatuaż, to takie męskie, na pewno kiedyś sobie zrobi więc niech ma już teraz, oszczędzę mu. Tak właśnie widzę przekłuwanie uszu na siłę małym dzieciom.

popieram w calosci wypowiedz mama córki! każdy ma prawo robic co chce! chcesz to zrob synowi tatuaż-choć nie porownoj tego bolu do bólu przekłucia uszu), nie chcesz to mu go nie rób, laski opanujcie się, teamt ciagle tu odgrzewany jak stara zupa a wy non stop, ze boli, ze wybor, pierdu pierdu... ona jest matka, wie co robi.wam nigdy nie nie pasuje. tyle w temacie, ja zrobie jak uważam i nikomu nic do tego, ciekawa jestem czy tak samo chętnie i odważnie wyrazacie te opinie wśród swoich kolezaanek/kuzynek które już dzieciom uszy przebily???? znam ludzi po studiach, naprawdę inteligentnych, jego matka i ojciec to znani w miescie stomatolodzy i tez przebili polrocznej corce uszy i nikt problemu nie robi. Tylko wy zaściankowe paniusie co to do stolicy zjechaly z Wólki Małej wyżej s/r/a/c/i/e niż d/u/p/y macie

Gość gość
moja ma 2 latka i teraz jej przebiłam. I mam w nosie -grzecznie to ujmując , co kto sobie mysli.

Gość gość
Wtedy kiedy sama bedzie na tyle duza ze zdecyduje czy chce miec kolczyki czy nie.Glupota jest decydowac za dziecko w takich sprawach.Sama mam 3 corki i nigdy w zyciu bym za nie takiej decyzji nie podjela.

Gość gość
to czemu je szczepilas? może tez nie chciały? a ty zdecydowalas za dzieci! nie bąź obłudna!

Gość mama2ipolatka
bo szczepienie to kwestia zdrowia a nie zachcianki mamusi... głupie porównanie.

mamao2ipolatka nie dla wszystkich to kwestia zdrowia, niektórzy sadza ze szczepionki nie są dobre! chcoiazby te na rotawirusy,wiec może i zle porównanie ale jednak cos w tym jest,zdecydowalas za swoje córki z tym szczepieniem, a kolezanka chce zdecydować za corke o jej kolczykach! uszanuj ta decyzje.

Gość gość
ja uważam , ze wtedy kiedy córeczka stwierdzi , ze sama chce, nasza w wieku 2 lat powiedziała, ze chce, ale uzgodniliśmy z nia ze po 3 urodzinkach, jeśli nadal będzie chciała- jak skończyła 3 lata chciała nadal wiec miała przebite uszka

Gość gość
a jak ta twoja córeczka powie ze chce tatuaż majac 5 lat to tez się zgodzisz???powinnas, przecież ONA CHCE, to jej wolny wybor...och kretynki kretynki

Gość Manrose
Wg mnie wiek ok 5-8 lat jest ok. Po co dziecku kolczyki wcześniej? Przecież nawet nie wie, że je ma. Pomijam fakt, że takie wymarzone kolczyki, to kilka dni radości dla dziewczynki, więc dlaczego jej to odbierać? Poza tym kolczyki u niemowlaka wyglądają wg mnie tandetnie. Kompletnie nie widzę powodu, dla którego przebija się uszy tak małym dzieciom :(

Gość gość
Ja przebiłam córce po ukończeniu roczku i miałam w nosie co sobie inni myslą. Dziecko żyje i ma się dobrze.

Gość gość
moja corka ma 3 m, mysle jej przebic uszka okolo roczku.

Gość gość
dziewczynki z kolczykami wyglądają kiepsko. kojarzy mi sie to z romskimi albo cyganskimi dziecmi. ani to ładne ani potrzebne. ale jak mamusie chcą to niech kłują. osobiście w późniejszym nastoletnim wieku nie mam nic przeciwko. ale domyslam sie ze w pewnych kręgach moze sie to podobac.

Gość gość
Jak można porównywać tatuaż do kolczyków? Śmiech na sali, tatuaż jest na stale a kolczyki zawsze można wyjąć i dziurki zarosna. Tyle tutaj piszecie o decyzji dziecka, ze to jego ciało i samo powinno zdecydować a czy Wasze dzieci sa ochrzczone? Mam nadzieje ze nie, ponieważ z Waszych wypowiedzi wnioskuje, ze gdy dziecko zacznie mówić to samo zadecyduje.

Gość gość
Kolczyki u niemowlaka, a do przedszkola tatuaż

Gość gość
nie rozumiem, po co w ogóle przekłuwać uszy dziecku. Jak podrośnie i będzie chciała, to sama pójdzie i sobie przekłuje. I oczywiście pistolet nie jest właściwym narzędziem, nie da się go zdezynfekować jak igły, wenflonu czy narzędzi chirurgicznych. Świetny sposób, żeby dziecko zarazić wzw :/

Gość Jedynaczka4
Idiotyczny pomysł przekłuwać dzieciom uszy, zwłaszcza maluchom.Dorosną, wtedy zdecydują, osobiście jestem przeciwniczka tych rytuałów.

Gość gość
Widzę, ze temat znowu na tapecie. To ja autorka topiku, córka skończyła 4 lata i nadal kolczyków nie ma. Ale nie martwcie się nie przez Wasze opinie na Kafe ;-) Dodam tylko, że teraz bardzo chce kolczyki, uwielbia się bawić moimi, ale tak boi się przekłucia uszu, że nawet nie podejmujemy próby. Więc pewnie gdybym to wtedy zrobiła byłoby po problemie. Równiez uwazam, ze argumenty w stylu "zrób jej tatuaż" lub "poczekaj aż sama wyrazi zdanie w tym temacie" są bez sensu. Bo w wielu innych ważniejszych kwestiach nie bierzemy pod uwagę tego co myślą dzieci, tylko narzucamy im swoją wolę. I oczywiście uwazam, że nie bez przyczyny, w końcu jesteśmy rodzicami i to my decydujemy, więc nie dajmy się zwariować!!! Nie róbmy z naszych dziec***artnerów, bo właśnie zbieramy żniwo "bezstresowego wychowania" i tego, ze mogą decydować w każdej kwestii. Racjonalne wychowanie z miłością i szacunkiem, ale z zasadami!!! Nie będzie chciała kolczyków, to je poprostu ściągnie, gdy bedzie to dla niej problem na którym kolwiek etapie jej życia. Mimo wszystko nie przekłułam jej uszu i też jestem zadowolona, bo chodziła do żłobka, teraz do przedszkola i nie mamy żadnych kłopotów podczas zabaw, zakładania czapek itp. Zakładając temat, chodziło mi o konkretne uwagi dlaczego nie warto, albo przeciwnie. Nie spodziewałam się, że można zostać tak obrażanym zakładając taki temat. Mogę jedynie współczuć dzieciom, których rodzice takim językiem i opiniami się posługują, bo to wywrze o wiele większą "bliznę" na ich życiu, niż dziurki po przekłuciu na uszach...

Gość Jakie to żenujące
Do idiotek które przekłuwają uszy maleńkim dzieciom. W/ g mnie możecie swoim bachorom przekłuć pipy mnie to nie interesuje naprawdę.Te wasze wypowiedzi świadczą jakimi jesteście idiotkami o umyśle mniej niż zero.SKOŃCZYŁAM i mam was w d***e debilki!

Gość Laura0102
ja osobiscie mialam przebite uszy jak mialam 3 miesiace i jestem zato wdzieczna bo nawet nie pamietam bolu.wedlug mnie czym wczesniej tym lepiej.Niektorzy ludzie to maja jeszcze takie myslenia starodawne bo dziecko po pierwszych 3 szczepionkach moze miec uszy przebite.Ludzie mamy 2016 rok gdzie wy zyjecie.!!!!!!!Niektore glupie posty sa az żalosne.!!!!!!!

Gość tyflor
Bez przesady że dziecku nie wiadomo jaka krzywdę się robi tym że się przekuje uszy . Nie będzie chciała kiedyś to wyciągnie . Tych waszych komentarzy o odbieraniu praw odrazu itp się czytać nie chce . Zabobony -!!! Mamy XXI wiek a nie jedna wypowiadajaca się tu osoba zatrzymała się w innych czasach . Stojąc w miejscu cofasz się w tyl. Na podobnej zasadzie jest kupowanie dziecku telefon tablet itp rodzic uważa że jest za wczesny wiek na telefon czy tablet Ale kupi dziecku żeby nie było gorsze od rówieśników . Decyzja jest indywidualna każdy sam ma prawo decydować o tym czy dziecku przebijać uszy czy nie Uważam że pół roczne dziecko nie jest całkiem małe a nie bd bólu pamiętać . Poprostu trzeba oto zadbać i pilnowac !!!!

Gość tryflon
Popieram fajna mamusie, gość i wszystkie te które twierdzą że tamte są zacofane idealne zdanie o baloniku schowajcie najlepiej je w balonik żeby się nie poobdzieraly ! Dziecku powinno się pozwolić wejść na stopień nawet jeśli mogło by upaść zebyvpoznawalo świat i uczylo sie na bierzaco swoich możliwości !!!

Gość takajakaonaja
Ja przeklulam swojej malej jak miala prawie roczek. Zaplakala tylko dlatego, ze ogolnie nie lubi obcych ludzi i srednio jej sie spodobalo to, ze ktos inny niz mama dotyka jej ucha. Plakala moze pol minuty i tyle. Nic sie nie dzialo z uszami, bo dostala masc, ktora stosowalismy przez tydzien. Mala w ogole nie zwraca uwagi na kolczyki, nie dotyka, nie bawi sie nimi, nigdy tez o nic nie zaczepila. Czy w Polsce tak trudno jest zrozumiec, ze kazdy postepuje tak jak uwaza za stosowne i nie zawsze kolczyk w uchu to patologia, a ciuszki zary i najdrozsze wozki to juz wyraz wysublimowanego smaku? Pozdrawiam wszystkie tolerancyjne mamusie :)

Gość Dzieciakowelove
Decyzja o przekłuciu dziecku uszu musi być dobrze przemyślana przez rodziców – w końcu to oni podejmują za dziecko decyzję o naruszeniu jego ciała. Dlatego trenów jest kilka – niektórzy rodzice przekłuwają uszy już półrocznym maluszkom, chcąc jak najszybciej ozdobić uszka małej księżniczki. Inni zaś czekają do Pierwszej Komunii Świętej. Są także rodzice, którzy decyzję o zrobieniu dziurek w uszach pozostawiają dziecku. Kiedy wyrazi ono taką chęć – zabierają je na zrobienie kolczyków. Czasem ma ono lat kilka, a czasem kilkanaście, jednak jest to wtedy jego własna decyzja. Więcej w tym temacie, a także zestawienie propozycji kolczyków dla dzieci - http://www.dzieciakowelove.pl/kolczyki-dla-dziecka/