Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gadacasza

Okropna bieda w Polsce.

Polecane posty

Gość gadacasza

W PL jest okropna bieda, brak perspektyw, szarzyzna. Z tego powodu wielu ludzi wpada w depresje, zazdroszcza tym, ktorzy wyjechali i zyja normalnie. Nie majac zadnych perspekty, wyladowuja swoj zal, niemoc, frustracje, jad i bezsilnosc na forach internetowych probujac dopiec ludziom szczesliwym i smiejacym sie z nich i ich biedy. Polaczki w PL, niedlugo wyzdychacie w tym swoim zasranym tuskolandzie. Hahahahahaha!!!!!

Gość polak mały kaczor
masz rację ale napewno nie jak w anglii. niemamy takich ruder i szeregowców. choć może poza regionem śląskim który mniej więcej przypomina brytyjskie miasta.

Gość zaczarowany olowek1000
rozumiem autorze, ze wyjazd ci nie wyszedl i wylewasz swoja fruztracje i jad? Zalosne:o

Gość zaczarowany olowek1000
*frustracje

Nie wiem skąd Polacy mieszkający w Polsce mają takie chamskie wywody w stosunku do Anglii. Słowa jesteście biedakami, mieszkacie w ruderach to jest po prostu wylewanie żali i swoich niepowodzeń.

Gość polak maly kaczor
bo nie lubimy ludzi którzy wracają z anglii i mówią jak to tam super i wogóle a potem plują na polskę serio :). pozdrawiam.

Widać Polacy nie lubią nikogo tylko siebie. To znaczy być zadufanym w sobie. Autorka stwierdziła rację mówiąc, że w PL nie jest dobrze. Przepraszam mam mówić, że jest dobrze i udawać że nic się nie dzieje jak za komuny. Wiem, że nie którzy lubią żyć według zdania jak o czymś nie mówimy to tego nie ma. Każdy powinien spoglądać na siebie, a nie na kogoś. Nie lubić można zupy pomidorowej.

Gość Luna 42
Bardzo ciężko jest znaleść jakąkolwiek stronę na temat biedy w Polsce.Czytam wasze opinie i własnym oczom nie wierzę.Sprzeczacie się o to czy komuś wyszło czy nie,że ktoś komuś zazdrości czy nie.Ludzie oprzytomnijcie bo przecież gołym okiem widzać,że w Polsce dzieje się bardzo żle,co ja mówię Polska już prawie nie istnieje.Nasi rządzący skutecznie ją niszczą a przy tym pławią się w luksusach gdzie zwykli ludzie żyją w skrajnym ubóstwie,zmuszani do opuszczenia własnego kraju i tułania się po świecie.Tym bardziej nie rozumiem w czego tu mozna komukolwiek zazdrościć,tego,że musiano opuścić własny dom,poradzić sobie z rozłąka z najbliższymi?,że bardzo często jest się poniżanym itp. Każdego dnia zastanawiam się,kiedy my polacy przebudzimy się z tego letargu ,wyjdziemy wreszcie na ulicę i zawalczymy o nasz kraj o nas samych i przyszłość naszych dzieci. Śmiać się chce gdy nasi politycy wmawiają nam,że my tu w naszym kraju srednio zarabiamy 4 tyś.zł.,to absurd,bo przecież chyba każdy wie i jest świadomy jakie są zarobki w Polsce.Jak człowiek zarobi miesięcznie 1500 zł. to trzeba się cieszyć i nie narzekać,że zostaliśmy przyjęci na umowę zlecenie albo wogóle na czarno i jeszcze pracodawcy stawiają nam warunki. Wiecie, to żenujące jak bardzo pozwalamy sobą pomiatać a nasi politycy żyją pełną gębą i jeszcze bezczelnie uświadamiają polaków,że muszą dać sobie podwyżki bo garnitury,w których paradują przecież kosztują. Tym bardziej nie zrozumiałe jest dla mnie,że ludzie,którzy wyjechali i widzą pzecież jak żyje się na zachodzie,jak państwo dba o swojego obywatela nic po prostu nie robią nie walczą o swoje prawa. Zobaczcie co działo się w Belgii,gdy oznajmiono ludziom,że podniesie się im wiek emerytalny,zobaczcie jak oni zawalczyli o swoją godność a my??? Robią z nami co im się podoba.Jesteś chory,to zdychaj,nie ma na ciebie pieniędzy,nie masz na opłaty to eksmisja,nie masz na jedzenie to wyjdź sobie na zachód i zarób,a my politycy musimy zrobić sobie podwyżki bo 11tyś.20 tyś.czy więcej to za mało by przeżyć miesiąc. I nie mówcie,że nie wiem o czym mówię,bo również muszę pracować na zachodzie,a przeciez tęsknię, kocham swój kraj,on jest moim domem i tylko w nim mogę być wolnym człowiekiem.Szkoda,że nasi politycy doprowadzili do tego,że godnie mogę żyć lecz nie w swoim kraju-Polsce.

Gość hancyk
Luna 42 wczoraj jakże mądrze napisałaś, licytują się ludzie na forach kto lepszy,ten co wyjechał czy ten co został a w sumie to wszyscy po d***e dostają w jakiś sposób i nie ubliżać sobie powinniśmy,a wspierać się i próbować sprawiać żeby na się lepiej żyło

Gość gość
w polsce to w ogole nie ma szacunku do ludzi traktuje sie kobiety jak c**y i sluzace jesli ten temat to prawda 333 www.youtube.com/watch?v=s9hkMOSlMtU

Gość gość
dobrze piszesz gośc powyżej moi znajomi z Niemiec,Austrii i Belgii są zachwyceni Polską i wszystkim co Polskie :) Jeżdżą co roku na urlopy do nas w różne zakątki Polski :)

Gość gość
No na urlop Polska jest super... tylko jak zamieszkaja to szybko spier....

Gość gość
paradoks ,mam znajomych z Niemiec mieszkają w Polsce i nigdy nie maja już zamiaru wrócić do Szkopskiego nudnego Landu jak sami o nim mówią :D jeden z nich sprzedał nawet dom w DE i ziemie żeby móc kupić w Polsce ,od zawsze mówił ,że życie w Pl a życie w DE to niebo a ziemia ...nieporównywalne pod względem społeczeństwa i mentalności , nie lubi Niemiec choć z krwi i kości jest Niemcem :)

Gość gość
A liczhi

Gość gość
Kochamy ewe kopacz za to że ma więcej włosów na c***ié niż wszyscy z was na kafeteria firum

Mam ogromną rodzinę, wielu znajomych i tej biedy jakoś nie widzę. Wszyscy pracują, mają samochody, mieszkają na swoim. Gdzie ta bieda? Chyba autor pochodzi z takiego środowiska i widzi wszędzie, co chce widzieć.

Gość gość
Masz racje

Gość gość
To prawda, że w Polsce zle się dzieje, chcialabym dożyć czasów , że będę mogła kiedyś wrócić i normalnie żyć. Pomimo, że wyjechalam i żyje na dobrym poziomie tęsknię za Polską, nie czuję się szczęśliwa. Jedyny plus , że rodzicom i dziadkom jestem w stanie finansowo pomagac, ale żyję nadzieją że kiedyś wrócę. Zanim ktoś zacznie pluć na osoby, które żyją za granicą niech się zastanowi, bo nikt dla przyjemności nie opuścił swego kraju i rodzin. Jezt bieda w Polsce przynajmniej widzę yo w swoim miescie (50tys mieszkańców), może w wiekszych aglomerach jest trochę lepiej.

Gość gość
z to ma byc prowokacja? Ktos zapomnial ze to juz Kaczkoland??

Gość gość
W Anglii ludzie mieszkają w zagrzybionych ruderach bądź kontenerach przerobionych na domy, jedzą wstrętne żarcie takie jak english brekfast bądź fish nad chips, zamiast piwa piją szczochy typu fosters i przesiadują godzinami w śmierdzących barach z dywanami. Na ulicach jest pełno śmieci, grube, brzydkie kobiety i śmierdzące menele stojące pod corner shop. Tam to dopiero jest bieda, tylko cebulowym polaczkom może podobać sie uka.

Gość gość
Ale za to nie ma gołodupnych wuefisów po AWFbzdecie :P Ich rajem jest Pl, gdzie musza skonczyc druga szkole by załapac sie jako magazynier do pracy, a szczytem luksusu 3 tysiaki na miesiac ...

Gość gość
Już c***isałem szmato ze śmierdząca dziura, ze nawet byś sie nie dostała na AWF, poza tym w PL zarabiałaś najniższa krajowa, ponieważ masz dwie lewe ręce i dlatego do uka musiałaś wyjeżdżać. Szoruj gary śmierdząca timorska sperma dziuro,

Gość gość
Ciekawe dlaczego ty musisles wyjechać .pewnie dlatego że AWf skonczyles . ją akurat zarabiała 2400 netto. .nie zarobek najważniejszy

Gość gość
Ilu zjebow mieszka na tej emigracji, to szok. Wszedzie widza tylko wuefistow :D

Gość gość
Taka bida, że jak szmaty do h&m wrzucili 5 listopada to kolejka stała i przepychały się pannice by kupić kieckę za tysiaka. Jak byłam 6 lstopada i chciałam sobie obejrzeç tę kolekcję, co to za cudo to nic już nie było...

Gość gość
gość wczoraj Ilu zj**ow mieszka na tej emigracji, to szok. Wszedzie widza tylko wuefistow smiech.gif xx Wuefiste łatwo rozpoznac po charakterystycznej " mowie nienawisci ' :D Po paru tematach ten smród jest jego wizytówka :P Samto zauwazysz , zje/bie :)

Gość gość
Wfista to pidowiec i moher

Gość gość
Emigracyjne śmiecie zmywają gary i czyszczą kible.

Gość gość
wuefista czesto rozmawia sam ze soba , uzywa wulgarnych slow itd wyobrazam go sobie jako mdlego lysiejacego pajaca z brzydka gruba zona i glupim bachorem

Gość gość
gość 2015.11.07 Taka bida, że jak szmaty do h&m wrzucili 5 listopada to kolejka stała i przepychały się pannice by kupić kieckę za tysiaka. Jak byłam 6 lstopada i chciałam sobie obejrzeç tę kolekcję, co to za cudo to nic już nie było... >>>> kupują to za kase którą mąż albo ktoś z rodziny zarabia na zachodzie, bo z własnych marnych pensji by nie kupiły