Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gadacasza

Okropna bieda w Polsce.

Polecane posty

Gość gość
albo kupują na kredyty, bo jak innaczej

Gość Do pracy rodacy
Kazdy ma prawo sie uczyc, zawsze zastanawiam sie dlaczego ci ludzie (biedni ludzie) nie skończyli dobrych studiów, nie zarabiają dobrych pieniędzy?! Przecież gdyby skończyli dobre studia to nawet za granica dostaliby bardzo dobrze płatna prace. Moim zdaniem prawda jest taka, ze większość to patologia, na alkohol maja, a pózniej krzyczą, ze na chleb nie ma (to tak gdybym sobie kupil lamborgini, a potem mówił ze nie mam na sushi...) ręce do pracy sa, szkoły tez otwarte, bezpłatne, zasiłki tez są. LUDZIE KORZYSTAJCIE, a nie najlepiej - sie nie narobić a zarobić...

Gość gość
"Nie mamy ruder i szeregowcow jak w Anglii" :D

Gość gość
Nie mamy dwóch kranów, smierdzacych dywanow w barach oraz cipole nie gwalca naszych kobiet.

Gość gość
Ale maja prace i mozliwosci rozwoju ma cały swiat o czym w pl mozna pomarzyc...

Gość gość
A jednak dziala :p usunac spacje

Gość tussia
Gejsza (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/vmjgejsza-2016 Podczas pobytu w więzieniu Kolos (Konrad Eleryk) ma tylko jednego gościa: piękną Velvet (Marta Żmuda Trzebiatowska), która po wejściu do pokoju widzeń zaczyna... zdejmować z siebie ubranie. Okazuje się, że jest „prezentem” od Igora (Mieczysław Zbrojewicz), właściciela nocnego klubu Gejsza, w którym Kolos pracował jako ochroniarz i do którego wraca po odbyciu kary. Tam zauważa go i docenia Hajs (Marian Dziędziel), szef lokalnej mafii. Milczący, opanowany i bezwzględny Kolos szybko staje się jednym z jego najbardziej zaufanych ludzi. Zyskuje też oddaną miłość Velvet, którą jednak odrzuca, kiedy w jego życiu pojawia się nowa kobieta. Maja (Agnieszka Więdłocha) jest rehabilitantką jego niepełnosprawnego brata, z którym Kolos od dawna nie miał kontaktu. Zainteresowany nią mężczyzna decyduje się na spotkanie z bratem – i powoli odkrywa łączącą ich więź. Zaczyna tęsknić do innego życia – z dala od przestępczego półświatka. Ale mafia niechętnie rezygnuje ze swoich ludzi. I wyznacza wysoką cenę za ich szczęście.

Gość gość
Tu tak było od Mieszka I i to się jeszcze długo nie zmieni.

Gość gość
Smieciu swego czasu Polska tworzyła największe imperium w Europie. Szwedzi uczyli sie od nas jeść nożem i widelcem, a Angole tolerancji. Wiesz smieciu, ze pierwszy system polityczny w USA był wzorowany na demokracji szlacheckiej, ktora panowała w PL? Smieciu wiesz o tym? Teraz emigracyjny odpadzie pomysl, ze takie UK najeżdża i grabi jedno z najwiekszych mocarstw w Europie, jakim swego czasu byla Szwecja, w momencie gdy panowała Wojan Dwóch Róż. Pomysl smieciu, ze po tym, trzy największe europejskie mocarstwa dokonują rozbiorów twojego śmierdzącego Jukeju. Pomysl smieciu, ze pózniej ten kraj wpada w ręce nazistow, a Londyn zostaje zrównany z ziemia. Pomysl antypolski smieciu, ze po tych wszystkich nieszczęściach, twój Jukej zostaje zdradzony i wepchano go na 50 lat w ręce sowieckiej niewoli. Teraz smieciu powiedz mi jak wyglądałby twój śmierdzący Jukej. Sprzedajny Smieciu emigracyjny. No jak wyglądałby twój śmierdzący dywanami Jukej.

Gość gość
jesli wierzysz w to co napisales powyzej to zastanow sie , jak to mozliwe ze inne narodowosci teraz sa na takim etapie a Polska sie cofa? Glosujcie na PIS, piszcie p*****ly na forach zamiast wychodzic na ulice; W Polsce robi sie teraz totalne gowno; Kraj nienawisci, a tu juz jest tego probka; Ciesze sie ze wyjechalam bo to wstyd dla inteligentych ludzi.

Gość gość
96% Polaków zarabia dobrze. Tylko debile po wsbzdetach musza wyjezdzac do UK. Takie życie to ponura egzystencja. Byłem właśnie w UK i cieszę się że nie muszę tam mieszkać. Wyjeżdżając z tego"raju" nie mam spuszczonej głowy. Wręcz odwrotnie. Cieszę się że mogę wrócić do polski.

Gość gość
Przestan prymitywie wkolo wklejac te p********e bzdury ludzie nei wyemigrowali glownie do UK, a wstyd mieszkac w kraju w którym rzadzi PIS

Gość gość
Wstyd to byl za PO tepaku jeden.

Gość gość
Wyobraź sobie ze ja mieszkam w UK w nowoczesnym bloku nie mam dwóch kranów w łazience, mam klimatyzacje, kuchnie urządzona nowocześnie , żadnych grzybów , nie jadam angielskiego żarcia bo potrafie sobie sama zrobić cos smacznego oczym ty pewnie w zyciu nie słyszałeś , do pubów nie chodzę i piwa szczochow fostera nie pije bo stać mnie na dobre alkohole, dlatego właśnie ze tu pracuje i zarabiam ! Dotarło?

Gość gość
A skad :D Do tego ciula nic nie dotrze.. Chloptas jest chory psychicznie, z malego PGRu na poludniu Pl i wszystko co jest inne niz na jego wiosce jest be ! Szkoda czasu na niego, no chyba zeby sie posmiac :P

Gość gość
96 % Polaków ma problem jak związać koniec z końcem do następnej wypłaty. Ich ponure mordy na ulicach odstraszają każdego zachodniego turystę. Bezrobocie w kraju przekroczyło 10% a coraz więcej ludzi wyjeżdża z tego "raju" bo po prostu nie widzą tu możliwości na normalne życie. Wszystkie możliwe ustroje były już tutaj wprowadzane z jednakowym rezultatem. Tu jest jak jest od Mieszka I i czas pojąć że to się nie zmieni. Teatralny kraik z obrzeży Europy w który przez stulecia nie było niczego oprócz nieszczęść, wojen i zmian granic. Kraj w którym od zawsze ku/rwa, złodziej i ksiądz dobrodziej żyli dostatnio.

Gość gość
96% Polaków zarabia dobrze. Tylko debile po wsbzdetach musza wyjezdzac do UK. Takie życie to ponura egzystencja. Byłem właśnie w UK i cieszę się że nie muszę tam mieszkać. Wyjeżdżając z tego"raju" nie mam spuszczonej głowy. Wręcz odwrotnie. Cieszę się że mogę wrócić do polski.

Gość gość
Polacy w PL maja lepsze domy niz te rudery w uk buroszare rozwalajace sie i z zielonym osadem od glonów przed wejsciem :D:D gnijcie w uk na pokoiku buheheheeeee:D

Gość gość
Przestań wkoło pisać to samo bo to już nawet nie śmieszne, to jakiś debilizm .wg sebula wszyscy w Polsce mieszkają w pięknych domach a w UK w pokoju jego kumplami .

Gość gość
To przykre ze sie nie dostrzega nic ładnego w zyciu tylko zwraca uwagę na "rudery" na "grzyba" itp. Smutne..

Gość gość
Ja tez smieciu pije do re alkohole, bo mnie stać i mieszkam w PL.

Gość gość
Chyba kuzwa Desperadosa z biedry.

Gość gość
Bingol kocha biedę bo nigdy z biedy nie wyjdzie. Wyrósł w biedzie i zdechnie w biedzie.

Gość MAGILLA
No nic sie nie robi tylko narzeka i obgaduje to inny Polaczek wykorzystuje Józef Piłsudski powinien wstac i swym mieczem lby ciachac bo nasze pokolenie to klikac umie w klawiature jak ma sie zmienic jak zrobili z Polakow bydlo bo widza tylko kiepskie marsze z flagami na tym kuniec to kuniec emigracja papa. 500zl dla bogatych na dzieci a reszta umowa zlecenie tak cie cenie i szanuje 7mln polakow z kraju wyjechalo ale to ciagle za malo musim wszystkich w********ic zeby muc izrael zrobic. To ta ziemia obiecana wyrzucic z kraju polskiego lachmana on do biedy przyzwyczajony bedzie mieszkal za granica w pieciu zjeb p********y. Ano stad to sie bierze bo polak to sprzedajne zwierze. Tylko partie sie zmieniaja kraj wciaz ogalacajac wystarczy ze cos im obiecamy bedom czekac pokorne barany tak co roku tu sie zmienia ze sprzedana nasza ziemia. Historia dobrze nas uczyla Otto Von Bismarcka wizja sie sprawdzila :) PS może nie Brzechwa ale tez Jan wszystkich tu pozdrawiam.

Gość gość
Co za kurfa emigracyjne gnidy. Mieszkają na komornym w uka, są społecznym marginesem, a zgrywaja kozaków na forach. Choja tam macie gnidy. Jesteście osrusami, biedakami, cała Europa się z was śmieje. Pieprzenie forejnas hahahahaha

Gość gość
Widac ze kolega zaczyna sie denerwowac. Zaklada glupie tematy na ktore nikt nie odpowiada (i slusznie). Ignoruja jego glupie zaczepki na innych watkach (brawo!). Ostatni raz sie poswiecam i od tej pory takze zaczynam ignorowac. Prosze mi ublizac ile Pan sobie zyczy. Prosze Panstwa- z latwoscia mozna ta osobe "wymrozic". Brak reakcji na poczatku doprowadzi do eksplozji psychozy i agresji, ale bardzo szybko wygasnie. Dziekuje.

Gość gość
Swinio boli cie prawda, emigracyjny zmywaku.

Gość gość
Nienawidze tego kraju. Zyje sie tu podobnie jak w krajach trzeciego swiata. Zarabia sie tyle by starczylo na przetrwanie, sluzba zdrowia taka ze jak nie zaplacisz to zdechniesz a nie sie wyleczysz. Ludzie wredni, byle by tylko im bylo dobrze. To widac np gdy szukasz pracy, idziesz na rozmowe na kasjera albo do baru a oni to pani nie ma doswiadczenia, slabo zna jezyki, brak doktoratu? Hmm oddzwonimy. My placimy najnizsza krajowa i oferujemy prace na umowe zlecenie a pani takie niskie kwalifikacje? I szydera na ich mordach. Zyje w europie, chcialabym pracowac i zarabiac tyle zeby sie utrzymac sama i odlozyc kilkaset zl miesiecznie na przyszlosc. Nie wymagam wiele. Trzeba miec oszczednosci w razie choroby przeciez. A tu jest kurna jakas afryka. Pokoj w wiekszym miescie 800 zl. A praca w moim zawodzie 1500 zł. Jesli doliczyc do mieszkania jedzenie, chemie, kosmetyki i dojazd do pracy wychodzi sie prawie na zero. Jak dlugo mozna tak zyc? 40 i wynajmujemy pokoj. To niewolnictwo. Zachorowalam, musialam wydac zarobione za granica oszczednosci na badania bo na fundusz sie nie nalezy. Poszlo 900 zl plus leki. Nie mam jak odlozyc na starosc, nie mowiac juz o mieszkaniu i wlasnym samochodzie. Brak pomocy rodziny. Przekwalifikowac sie? Na kogo? Teraz juz nie ma zbyt wielu opcji, w kazdym zawodzie jest ciezko zdobyc prace. Moze poza lekarzem.