Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawa Inka.

Najlepszy tort jaki kiedykolwiek jadłyście ?

Polecane posty

Gość Eugenia88
Ostatnio byłam na urodzinach u mojej kumpeli. Jadłam u niej na prawdę smaczny tort. Myślałam że sama Go zrobiła ale jednak zamówiła tort w http://e-torty.pl/do/cat/urodzinowe/Torty-urodzinowe Ktoś słyszał o tej cukierni ? Jeśli to to polecam zapoznać się z ofertą

Gość gość
chyba najlepszy jaki jadłam to kremowy z bezą

Gość gość
niedawno jadłam pyszny tort weselny z lodami i kremem. Był taki troche nietypowy ale nie umiem za bardzo powiedzieć co w nim było. Moja siostra zamawiala ten tort z cukierni Łukasza Szachty z Katowic. Zawsze moja rodzina od nich zamawia ciasta i torty na imprezy rodzinne http://cukierniatortykatowice.pl/.

Gość gość
Ja ostatnio zamówiłam chłopakowi przepyszny tort od dziewczyn z domowe-wypieki.com ! Nigdy nie jedlismy pyszniejszego tortu z truskawkami.

Najlepsze torty robię sama :D Bardzo lubię klasyczne torty np tort czarnolas znany też jako tort szwarcwaldzki. Jest to połączenie czekoladowego biszkoptu, masy śmietankowej i wiśni. Najlepszy robiłam z przepisu: http://www.panitereska.pl/rec***-items/tort-czarnolas/ Polecam szczególnie na okazje, gdyż nie tylko wspaniale smakuje, ale elegancko się prezentuje ❤️

Gość gość
Tort Pavlowa (umiem zrobic) Tort bezowy z kremem daktylowym (fenomenalny, nie umiem zrobic) Oba sa na bazie bez, ktorych zasadniczo nie lubie ;P

Gość gość
ja sama za bardzo nie umiem piec i sporadycznie się za to biorę :) a jeśli chodzi o torty to już w ogóle (przyznam się szczerze że też mi się nie chce). Dlatego najlepszy tort jaki kiedykolwiek jadłam jest kupny :) z cheesecake corner - mają mega torty. Dla mnie idealne na słodkość :)

Coś w stylu W-Ztki. Ale to był ciemny biszkopt przełożony masą z bitej śmietany do tego posmarowana góra musem brzoskwiniowym chyba i na to polewa czekoladowa i posypany solonymi pistacjami. Poezja.

Gość gość
Ja kiedyś jadłam tort z masą chałwową i biszkoptem nasączonym likierem amaretto, dekorowany bitą śmietaną! Był po prostu faaantaaastyczny. Próbowalam kiedyś raz go sama upiec i przyznam nieskromnie, ze bardzo dobrze mi wyszedł, mysle że to ogromna zasługa użycia dobrych produktów, a zwłaszcza masła, mleka i śmietany od www.rotr.pl ;)

Oooo to u mnie chyba to będzie taki śmietanowiec z sezonowymi owocami, malinki, jagody, poziomki, pyszny był. Idealnie słodki, dobrze nasączony i kwaskową nutkę dawały te owocki przez co wszystko było dobrze wyważone. Mama go kupiła w piekarni rąbie na urodziny taty. Wszytskim smakował 🙂

Często robię torty, bo moja rodzina spotka się na wszystkie urodziny i inne święta i tak się jakoś przyjęło, że torty i ciasta zazwyczaj ja przygotuję 🙂 . Na ostatnie rodzinne spotkanie przygotowałam tort Tort Matcha & Limonka. Polecam, tort jest pyszny i bardzo nam wszystkim smakował:

Biszkopt: 5 szt. jajek, 160 g cukru, 90 g mąki, 30 g mąki ziemniaczanej

Masa śmietanowa: 1000 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej), 2 opak.Masy śmietanowej Matcha & Limonka Dr. Oetkera

Do dekoracji: 1 szt. owocu granatu, 1 szt. limonek

Sposób przygotowania
1. Spód tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 170°C.

2. Biszkopt: Białka oddziel od żółtek i ubij je razem z cukrem. Zmniejsz obroty miksera i kolejno dodawaj żółtka. Przesiej mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i delikatnie wmieszaj suche składniki za pomocą szpatułki. Przełóż ciasto do tortownicy i wyrównaj.

3. Pieczenie: Biszkopt wstaw do piekarnika. Piekarnik 170 °C  Piekarnik powinien być nagrzany. Czas pieczenia: o 40 min.
Upieczony biszkopt wyciągnij z piekarnika i całkowicie wystudź. Po wystudzeniu przekrój go na 3 blaty.

4. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj masy śmietanowe. Całość delikatnie wymieszaj na najmniejszych obrotach. Masą przełóż blaty oraz udekoruj nią boki i wierzch ciasta.

5.Dekorowanie: Górę tortu udekoruj owocem granatu oraz cząstkami limonki. Wierzch posyp startą skórką z limonki. Przed podaniem wstaw ciasto na kilka godzin do lodówki.