Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Donoz

Wiara w boga

Polecane posty

Gość ersd777
"Jesli on jednak jest, to nalezaloby go strzelic w twarz, za cale zlo jakie sie dzieje na swiecie niewinnym ludziom i dzieciom. Ale jak chcecie to sie mozecie do niego modlic" ja się nie modlę, w moim przypadku to nie ma sensu :)

Gość Nie chcę mi się wchodzić w
Kalectwa można się bać,bolesnego umierania,wierzący mogą piekła po śmierci,ale czego się bać w śmierci jako takiej.

Gość Donoz
Szatana też nie ma został wymyślony. To przez to że niektóre rzeczy są po prostu w ludzkiej naturze. Wiara jest smyczą na ludzi.

to tak jakby się bać pójść spać

Dziwi mnie,że ateiści,którzy są pewni swoich poglądów i mają przejebane w życiu,nie wyciągnęli z nich wniosków.

Gość ersd777
"gdybym wiedział na 100 procent,że nic nie ma po śmierci to nie chciałoby mi się żyć.Nie rozumiem tylko argumentu,że ludzie wierzą bo nie potrafią się pogodzić,z tym,że idzie się do piachu.A co takiego strasznego w pójściu do piachu,to jakby się bać pójść spać.Dziwne argumenty wysuwacie" teoria kwantowej świadomości przewiduje możliwość istnienia takiego jakby życia po życiu

Gość zaasaad
wiara pochodzi od Boga

Gość klm port 2
Tak-to racja.Temat na dni rozmowy a nie kilka chwil.Warto jednak poszukac i chociaz sprobowac dotknac prawdy.Chociazby po to zeby miec wiecej na plus w ktoras strone.Jezeli ktos naprawde zacznie szukac-to spotka Boga.Tak to juz jest ze Bog nie porzuci ani jednego czlowieka ktory Go szuka i stara sie poznac Prawde.

Gość zaasaad
wiara to dla niewierzacych rzecz niepojeta ale ten kto wierzy objety jest aska boza

nie chce mi się na ten temat debatować to są niesprawdzalne rzeczy,ale dziwi mnie niekonsekwencja poglądów,tych,którzy są pewni,że nic nie ma,i absurdalne argumenty o strachu przed śmiercią,co jest strasznego w śmierci,zwłaszcza jeżeli to koniec wszystkiego

Gość zaasaad
tak-Bog nieustannie wypatruje tych, ktorzy Go szukaja i daje sie odnalezc-chce byc odnaleziony, chce jaknajwiecej ludzi pociagnac do siebie chce ich zbawic

moim zdaniem gorliwi katolicy sa jak chorzy psychicznie i rozmowa z nimi jest rownie owocna jak debata jak z chodzacymi po domach jehowcami. dzieci autystyczne ktore maja swoj przekrzywiony swiat.

Gość klm port 2
"Donoz Szatana też nie ma został wymyślony. To przez to że niektóre rzeczy są po prostu w ludzkiej naturze. Wiara jest smyczą na ludzi." ;;;;kolego.Pod tym twoim postem mogl bys podpisac dwie postaci historyczne.Oni twierdzili dokladnie tak samo tylko nieco innych slow uzyli.Wiesz kto to taki?

ale po co o tym rozmawiać,to są rzeczy niesprawdzalne

Nie chce mi sie wchodzic - chodzilo o to ze ludzie na sile wmawiaja sobie iz istnieje zycie wieczne, bo boja mysli iz tak naprawde poza tym swiatem nie ma nic i ze obroca sie w calkowita nicosc, jak byle kundel zakopany przy ulicy

Gość klm port 2
kaczorowna-porownaj tylko ten"nasz pokrzywiony swiat"-z twoim prosciutkim.Moze cso zauwazysz.Z tutejszych wypowiedzi.

Gość Donoz
Łaska boża, to jest to samo co u ludzi nie wierzących, szczęście, losowy wypadek. Cały problem w tym że ludzie wierzący jak coś się im przytrafi, wierzą że to sprawka boga. Nie ważne że wcześniej przydarzyło się sto złych rzeczy, będą pamiętać tą jedną dobrą rzecz. Przecież to jest bez sensu.

Gość jlkjlhjkl
a czy prawdziwy ateista nawet nie marnuje czasu na dyskutowanie o Bogu? jesli niewierzący zadają pytania, czytają na ten temat i gorączkowo o tym rozmawiają to oznaka, że chcą w Niego wierzyc ale nie mogą bo jeszcze nie dostali dowodów na istnienie, ale oczywiscie zaden się do tego nie przyzna :) to naprawde nic złego byc na etapie poszukiwania :) 🖐️

Gość zaasaad
zeslanie na niewierzacych Ducha Sw to jest laska boza... taki czlowiek sie zmienia o 180stopni-tak wyglada akt nawrocenia sie i dzieje sie to przez Ducha Sw doswiadczylam tego i nie mam juz watpliwosci co do istnienia Boga

goraczkowo o tym rozmawiam bo boli mnie fakt iz taka ciemnota ma przewage w naszym kraju i ma wplyw tez na ludzi niewierzacych. tak samo jak dawniej wierzono w rozne bostwa Amon, Re itp , tak licze na to ze kolejne pokolenia beda madrzejsze od was i przestana rozpowszechniac te bzdury

Gość Donoz
@jlkjlhjkl czemu miałbym wierzyć :) Jestem tylko ciekaw poglądu wierzących ludzi. Co mają logicznego do powiedzenia?

Koniecznie musicie o tym rozmawiać,dla mnie poważną przesłanką,że coś może istnieć nie jest to,że mi się przydarzy jedna dobra i sto złych i to jest cud Boży,ale to,że np.zarówno te dobre jak i te bardzo złe układają się w pewną układankę i całość,bez której mogłoby być nie tyle zle,ale wręcz tragicznie.I to przeczucie,że coś po prostu musi się tak ułożyć.Za niektóre wydarzenia miałbyś ochotę zajebać niektórych,ale jest ewidentnem,że bez tych wydarzeń,to twoje życie popłynęłoby wręcz w strasznym kierunku.

Gość zaasaad
donoz-czytaj powyzej :)

Gość klm port 2
Donoz-nie odpowiedziales na pytanie a wiec ja sam ci odpowiem. W.I.Ulianow-Lenin- twierdzil ze wiara w Boga to jest opium dla mas.Podobnego zdania ale o KK byl niejaki Adolf Hitler,ktory wierzyl co prawda w boga tyle ze odyna.Nadto wyznawal teorie atlantydow. Co do twojego statniego postu-naprawde jestes baaardzo daleko z takimi wiadomosciami. No wlasnie to jest problem ze duzo ludzi w ogole nie rozumie tych problemow.Przypisuja wszystko co zle Bogu-zamiast ludziom i szatanowi. Czy twoim zdaniem Bog odpowiada za to ze ktos komus wyrzadzil krzywde?Naprawde wy-ateisci tak myslicie?Rozszerzmy to na holocaust.Czy naprawde uwarzacie ze to wina Boga iz nizisci mordowali inne narody?Czy moze jest to wina calej szatanskiej mahiny II Rzeszy i roznych innych tzw.biznesmenow ktorzy pomagali faszystom z ukrycia.Bog nie moze ingerowac w WOLNA WOLE czlowieka.Pisze to juz po raz drugi.Wy chyba nie czytacie postow innych osob procz swoich wlasnych.

Gość Donoz
A co mówisz jak doświadcza Cię więcej tych złych? Że Bóg Cię doświadcza?

Gość ona Teolog
KLM PORT widze ze odebrales dobre wyksztalcenie teologiczne. Gratuluje inteligencji a tazke łaski wiary :) Pozdrawiam

że to się tak potoczyć,za dużo byłoby tych przypadków w moim życiu,gdyby to tak tłumaczyć

Gość Donoz
@zaasaad bo się zainteresowała Bogiem. I tylko ją ograniczył.

Gość klm port 2
Kaczorowna-zastanow sie tylko nad tym co sama wlasnorecznie piszesz:my-to "ciemnota".Ty-oczywiscie to ta madra,oswiecona.Obrazanie innych w tym wypadku-wierzacych to wedlug ciebie"pisanie goraczkowe".Oczywiscie sama siebie uwazasz za madra i koniecznie nas (98% Polakow-np.)usilujesz pouczyc zebysmy przyjeli twoj punkt widzenia no bo ty jestes taka tolerancyja a my-ta ciemnota-probujemy tobie narzucic wiare.Zauwaz ze jest akurat odwrotnie.W kazdej-doslownie kazdej dyskusji z wami dochodzi do takichn sytuacji.Tutaj widac to jak na dloni.