Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mama po CC

2 tyg. po CC z brzegu blizny sączy się jakaś biała wydzielina. Co to może być?

Polecane posty

Co robić w tej sytuacji? Jak postępować z blizną w tej sytuacji? Czy którejś z Was również to się przydarzyło?

Gość Dajerling
Natychmiast do lekarza. Nie ma prawa.

No właśnie, też mi się tak wydaje. Myślisz, że powinnaś już dziś na ostry dyżur, bo tylko to mi pewnie zostało w niedzielę?

powinnaM*

Gość Dajerling
Wybierz się. Najwyżej okaże się, że tylko gorzej się goi. A jutro do stałego lekarza.

No właśnie, a wiesz jakie mogą być tego powody? Bo już głowę mam pełną czarnych myśli, że to jakiś gronkowiec czy coś gorszego:O Może po prostu gorzej goi się tak? Albo ja przesadzam z ilością chodzenia? To też może być powód? Czy nie? A może podrażniłam zbyt obcisłymi spodniami?

Gość ona szalonaaaaa25
mi z rany po cc leciała ropa, zadzwonilam do położnej ona kazala psikac octaniseptem (tym preparatem, którym przemywasz pępuszek dziecka) po 3 dniach nie przeszło wiec poszłam do lekarza, stwierdzil ze to powierzchowne i zeby sie nie martwić, jak ropa zejdzie powinno sie zagoić. po tygodniu od wizyty u lekarza nie ma sladu po ropie a rana zagojona:)

Dzięki za słowa pocieszenia:) Już popsikałam octaniseptem, bo małej tez psikam pępek;) Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie:)

A powiedz jak często musiałaś psikać na bliznę octaniseptem?

Może jeszcze zajrzysz tutaj:) Napisz jak należy zabezpieczyć to miejsce. Na razie przyłożyłam gazik jałowy i zakleiłam plastrem tylko nie wiem czy słusznie;)

Gość Maman Bovy
Na razie tak zostaw, a jak będziesz się mogła spokojnie położyć - odkryj. Jak z pępkiem.

Gość ona szalonaaaaa25
jestem, mala wstala i musialam pieluche zmienic i troche polulać jesli masz mozliwość to najlepiej wietrzyć, a jesli nie to gazik jałowy jest ok. psikaj jak ci sie przypomni:) ja tak robiłam ok 4 razy na dzien:)

No niestety na takie polegiwanie przy malutkim dziecku i jeszcze prawie 4 latku, to same wiecie jak trudno dlatego przyłożyłam ten gazik. Gdy się uda, to znowu popsikam i poleżę by wyschło;) Dzięki wielkie za pomoc:):):)

Gość ona szalonaaaaa25
a i jeszcze jedno, w moim przypadku to bylo powierzchowne, ale nie wiem jak jest u ciebie, wiec najlepiej jutro udaj sie do lekarza, zeby fachowym okiem zobaczył

Na pewno podejdę do lekarza. Raz jeszcze dziękuję:)

Gość ja bym pojechala do lekarza
dzisiaj. MOze tylko gorzej sie goi, a moze cos gorszego... Nie ryzykuj. A octeniseptem to juz w szpitalu kazali mi psikac kilka razy dziennie i osuszac. I myc mydlem w plynie (w kostce moze zostac na ranie).

U mnie było gorzej. zaczęło się sączyć, później rana się rozeszła. 3 tyg męczarni. Ja musiałam przemywać solą fizjologiczną, robić okłady z rivanolu a na koniec lekarz przepisał maść i to pomogło w 3 dni. Przemywać często płynem do higieny intymnej