Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gremma1990

Slub koscielny swiadczy o zacofaniu partnerow

Polecane posty

no tak, z tą różnicą, że to są moje zasady, a nie kurva jakiegoś chłopka co se je spisał bo miał taki kaprys i ochotę na to aby manipulować masą tempaków. 🖐️ wiara to jeden z wielu sposobów na to aby ludzi podzielić i nimi manipulować. ale co ja sie tu będę uzewnętrzniać. nie widze w tym sensu :classic_cool: Pierru uciekam. życzę miłego dnia :)🖐️

Gość tyrryryryy
Tak byłam w zw z kobietą która miała ślub Koscielny, z facetem, zdradziłam męża próbowałam popełnić samobójstwo, kradłam i wiele innych jakieś inne pytania? Nie wierzysz, że teraz wierze? Trudno, ja nie umre w grzechu.

Gość nbjhuik
p.ś.p no rzeczywiście pod tym względem jesteś lepszy :D

ja nie rozumiem tej kłótni, błądzić jest rzeczą ludzką, tak jak grzeszyć, nikt nie da rady żyć bez grzechu, bo już z grzechem się rodzimy,

Gość myśliszocopytasz?
ty pytasz czy żyją i żyli zawsze według zasad wiary...czyli pytasz czy oni są ŚWIĘCI i BEZ GRZECHU ? bO JAK NIE BYLI ZAWSZE ŚWIĘCI I BEZ GRZECHU.... to znaczy że co? Nie maja prawa sie nawrócić i żałować za grzechy i więcej nie grzeszyć tylko żyć dalej w przyszłości zgodnie z zasadami wiary? Ludzie są grzesznikami, nawet jak to są drobne grzeszki, ale jakieś są...co nie zmienia sprawy że mogą się uzdrowić i odejśc od grzechu...to dla wierzących jest istotne, Ślub kościelny to WIELKA SPRAWA...najistotniejsza w życiu wierzącego. Nie każdy rozumie ważności takiego slubu, a pseudokatolicy potrafia do slubu podejść jak do szopki gdzie najważniejszy dla nich staje się teatr z białą suknią.....ale tacy nie powinni otrzymywać ślubu kościelnego

Gość tyrryryryy
Ale wczesniejsze błedy w życiu danej osoby, nie sa równoznaczne z tym że ślub to "szopka' zdarza, sie bardzo często, i to własnie raczej nie u osób po przejsciach, tylko dziewczynek z "dobrych" domów, gdzie ślub to zwykła kolejność, a nie ważne wydarzenie.

Gość gmdk
"osoba nie wierząca zawsze będzie potępiać wierzącą, ale odwrotnie nigdy!!" Największa bzdura jaką kiedykolwiek przeczytałam :D