Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gremma1990

Slub koscielny swiadczy o zacofaniu partnerow

Polecane posty

ja mialam okazje być niedawno na ślubie cywilnym i kościelnym. na cywilnym sie wzruszyłam :O a na kościelnym? byłam zwyczajnie kurva zażenowana tym co ksiądz piertoli do ludzi mając ich chyba za idiotów. ja tego nie łykam 🖐️ i ogólnie kościół to jest dla mnie dno :classic_cool:

ja nie wnikam w życie księdza, jego sumienie nie moje, ale fakt, ja własnie uciekam od takiego ksiedza, co tylko są pieniadze ważne, z 3dzieci, w niemczech jedno, 2 w domu dziecka prowadzonych przez zakonnice, nie ufam mu wiec nie pozwolę aby mi udzielał ślubu, idę do takiego którego lubie, i ufam, czyli ksiedza w parafii męża,

Gość tyrryryryy
Ja widze że wiekszość z Was żyje na pokaz, bierzecie ślub by sie pokazać, że was stać etc,. i dlatego tak też oceniacie innych.

Gość Żeberko
do łódka bols- zawsze unieważnią, to tylko kwestia ceny

Gość nbjhuik
ok, po co komu slub, szopka udzielana przez księdza, który rznie ministarntów itd Ale co wy do cholery jasnej macie innego do zaoferowania. Sami jesteście zagubionymi, zakłamanymi ludźmi, którym sie wydaje ,że wiedzą jak żyć. Jaki wy przykład dajecie ? I według jakich rewelacyjnych zasad żyjecie ?

Gość gmdk
Co to za głupoty? powiedzcie mi gdzie jest w biblii napisane, że trzeba odwalić szopkę w kościele aby móc żyć zgodnie z wiarą? Dobrze ktoś już tu napisał, dorabiacie sobie jakąś ideologię aby móc odwalić szopkę. Takich mamy oto smutny obraz wierzących..

Gość tyrryryryy
Ide na 16.30 więc ci napisze póżniej. Jakiś problem?

Gość efrevgr2
a potem placz bo inni dali z amalo w kopercie, z e nawet nie pokryto kosztow wesela ...no jebnieci

Gość łódka bols
haha :D zastaw sie a postaw sie, może sie zwróci :D

Pierre, no bez Ciebie to były gejoskie śluby, a czytałam że jesteś lekkim homofobem :classic_cool: :P a jak żyć to ja dokuadnie nie wiem, ale Ci co biorą ślub kościelny wydaje mi się, że nie wiedzą tym bardziej :D i nie trzeba wierzyć w Boga, Jezuska, Maryjkę itd, żeby być dobrym człowiekiem 🖐️

Gość tyrryryryy
Jak nie wierzycie to nie bierzcie, w czym macie problem?

Gość łódka bols
a ty co, zyjesz wg zasad jakiegos pajaca z konfesjonału :o

Gość nbjhuik
oczywiście,że nie trzeba tylko jesteś pewny,że jesteś dobry..tak sie mówi..tylko

Gość oto ja .....
a ja się zastanawiam czy ci wszyscy co twierdza ze slub koscielny to taki piekny, wzruszajacy, i ma dla nich duze znaczenia , czy te osoby zyja wg zasad kosciola? czyli zero antykoncepcji, zero seksu przed slubem raczej nie, wiec tacy z was katolicy jak...czyli jedna wielka obluda, aby wyprawic wesele na 150 osob i zalozyc kiczowata suknie beze

Gość nosem w kałuże
osoba która zakłada takie tematy do zacofaniec. o inteligencji to na pewno nie świadczy.

no ja to akurat do najlepszych nie należę :classic_cool: ale to raczej wina paru cech mojego zyebanego charakteru :classic_cool: jednak mimo wszystko, nie zabijam, nie kradnę, nie pożądam żony bliźniego swego :classic_cool::D żyję według własnych zasad, zgodnych z własnym sumieniem 🖐️

no tak przepytujcie teraz o czym była msza, wiecie co, ja mam inne zdanie na temat wiary ślubu i wesela, ale to moje zdanie, każdy człowiek tak jak ma prawo do zycia tak ma prawo to własnego zdania, i nie wam to oceniać i krytykować, wy macie takie zdanie i ok, nie moja sprawa, wierzcie sobie albo nie, ja też byłam osobą któa nie wierzyła za bardzo, bo Bóg mi zabrał to cotak kochałam, kazał mi cierpieć, ale później jak miałam coraz wieksze kłopoty, zaczełam się łapać ostaniej deski ratunku, bo już nadziei nie było, tylko wiara została, i wiecie zaczęło sie to wszystko rozwiazywac, i układac, to o co prosiłam otrzymywałam, i teraz wierzę, bo (...)PROŚCIE A BĘDZIE WAM DANE(...)

Gość nbjhuik
czyli generalnie tak jak przeciętny szopkowy katolik :D i nie zebym ja była jakaś ekstra

Gość łódka bols
ale później jak miałam coraz wieksze kłopoty, zaczełam się łapać ostaniej deski ratunku, bo już nadziei nie było, tylko wiara została, i wiecie zaczęło sie to wszystko rozwiazywac, i układac, to o co prosiłam otrzymywałam, i teraz wierzę, bo (...)PROŚCIE A BĘDZIE WAM DANE(...) noo jasne, jak trwoga to do Boga :o:O:o

Paletz masz rację, nie przepadam za kozakami z fiutem w dupie :classic_cool: Ja tam bardzo lubie religie i biblie z której mozna dowiedziec się np. że Józef był cieślą w mieściw w którym nie było ani jednego drzewa i wszystko budowało sie z kamieni :) Niby nie lubie fantasy ale ta biblia... :D

Gość cooooooooooojeeeestgraaaane?
wy wszystkie pojebane kurwy huj mnie to obchadzi jaki slub jest dla was wazniejsze mozecie sie hajtac nawet klo gnaja jebie mnie a postawa slubniczki jest po prostu dojrzała widac , ze babka jest wierzaca i koniec, a dziecko ? weście nie pierdolcie, najw ze z milosci. i teraz chcA wziasc slub koscielny teraz to ludziom na leb odibja bo wszytskie kurwy nie wierzace sa i tyle, banda kretynów niewierzacych i tyle. wypierdalac tepe huje

Gość oto ja .....
czemu nikt nie odp na moje pytanie? czyzby za trudne ?:P

Gość oto ja .....
katolik to nie tylko wierze w Boga, mylicie pojecia katolik to zycie wg zasad kosciola wiec sie zapytalam czy zasady dot. planowania rodziny tez tak przestrzeganie?:P

Gość gmdk
Ci wierzący nawet sami nie wiedzą w jakiej są religii i w co dokładnie wierzą, mało który wierzący przeczytał biblię, więc czego się po nich spodziewać? To smutne ale częściej po biblię sięgają ateiści niż osoby wierzące. Ot i całe chrześcijaństwo

Gość tyrryryryy
No właśnie, o to chodzi, ja tez straciałam kogoś bardzo ważnego, w bardzo tragiczny sposób, i tak jak pisałam, kilka lat temu nie obchodziłam mnie wiara, poza tym ze nie zabiłam złamałam wszystkie przykazania, ale teraz chce to zmoenić, i obraża mnie to ze twierdzicie, że to szopka, bo kilka lat temu gdybym wzieła ślub Koscielny to by była szopka, a teraz to 100% wiary.

A DO KOGO MIAŁAM IŚĆ PO POMOC ja ważyło sie zycie mojego dziecka?? tylko do Boga, na tenat antykoncepcji takze rozmawiałam z ksiedzem, i mam takie zdanie jak on,

Gość oto ja .....
fajnie jest wierzyc, modlic sie, chodzic do kosciola, ubrac suknie do slubu ale..jesli chodzi juz o inne "trudniejsze" tematy to juz niekoniecznie faktycznie, katolicy, nie ma co