Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

revolver

skąd tyle nienawiści kobiet do mężczyzn?

Polecane posty

odmienność - zgoda ale zejdźmy jeszcze trochę niżej przyczyny tej odmienności bo ta odmienność ma swoją przyczynę Dajesz sobie prawo do przewrócenia kogoś czyli pokazania, że jesteś lepszy niż on, wymuszenia siłą określonego zachowania wybierasz rolę kata zamiast roli brata Dlaczego? mężczyzna musi być czasem też KATem - to czysty odruch by nie być ofiarą

Gość Zuzanna Amelia & 25
19:02 [zgłoś do usunięcia] revolver byłem kiedyś z kobietą i związek opierał się głównie na konwersacji - i nikt od nikogo nie wymagał niczego prócz wierności i uczuć oraz kontaktu i zrozumienia Sorry ale w takim razie nie byles z kobieta.

Zuzanna wierz mi , ze byłem z kobietą - do tego bardzo piękną i inteligentną

Gość pamiętliwa bestyjka
mężczyzna musi być czasem też KATem - to czysty odruch by nie być ofiarą szacunek wymuszony batem? batem wymusisz tylko strach. a strach jest pojęciem dokładnie przeciwstawnym do pojęcia miłość. to tak jakbyś mi teraz mówił że wolisz być katem niż być kochany...

pamiętliwa bestyjka dodam jeszcze jedno - że czasem warto jednak być Jezusem i nadstawić policzek....to samo co z Katem - trzeba wiedzieć co wybrać

szacunek wymuszony batem? batem wymusisz tylko strach. a strach jest pojęciem dokładnie przeciwstawnym do pojęcia miłość. to tak jakbyś mi teraz mówił że wolisz być katem niż być kochany... nie wiesz , ze czasem tylko mając bat w ręku (niekoniecznie go użyć) jesteś w stanie obudzić reakcję lub myślenie? nie pisz , ze nie , bo poprawisz mi humor

Gość Zuzanna Amelia & 25
"Chcesz miec pokoj - szykuj sie do wojny" Juliusz Cezar

Gość pamiętliwa bestyjka
nie wiesz , ze czasem tylko mając bat w ręku (niekoniecznie go użyć) jesteś w stanie obudzić reakcję lub myślenie? nie pisz , ze nie , bo poprawisz mi humor wiem ale nie motywuję tego pogardą

Gość Zuzanna Amelia & 25
To w koncu mowimy o pogardzie czy o nienawisci bo to jednak dwa rozne rodzaje emocji.

Gość pamiętliwa bestyjka
dodam jeszcze jedno - że czasem warto jednak być Jezusem i nadstawić policzek....to samo co z Katem - trzeba wiedzieć co wybrać a więc znów dochodzimy do wyboru wolna wola a jak się pomylisz wybierając?

a więc znów dochodzimy do wyboru wolna wola a jak się pomylisz wybierając? zawsze mogę się mylić ...zawsze...przeznaczeniem moim jest się także mylić i robić źle....co by to było gdybym jako człowiek nie mylił się wcale? to byłby absurd Boga

Gość Zuzanna Amelia & 25
rev - dlaczego chcesz pokrywac nienawisc pogarda? Nie lepiej wyrazic emocje wprost?

Gość pamiętliwa bestyjka
awsze mogę się mylić ...zawsze...przeznaczeniem moim jest się także mylić i robić źle.... co by to było gdybym jako człowiek nie mylił się wcale? a jeśli wystąpisz w roli kata i okaże się że "zabiłeś" niewinnego bo przyjałeś błedne założenia? To co wtedy? Wypadek przy pracy, strząsamy proch z butów i idziemy dalej? to byłby absurd Boga wierzysz w Boga? powiedz proszę, gdzie jest miejsce na Boga który jest Miłością w roli kata który wymierza sprawiedliwość?

Gość Zuzanna Amelia & 25
pamietliwa - a co zrobi Twoj bog w sytuacji gdy obie strony sie wzajemnie nienawidza i obie beda sie powolywac na tego samego boga? Stanie po jednej stronie ? wtedy oberwie od drugiej. Stanie posrodku ? wtedy oberwie od obu. Nie mozna stac jednoczesnie po obu stronach barykady.

a jeśli wystąpisz w roli kata i okaże się że "zabiłeś" niewinnego bo przyjałeś błedne założenia? To co wtedy? Wypadek przy pracy, strząsamy proch z butów i idziemy dalej? dostanę za to karę - za życia jako przeznaczenie lub po śmierci to byłby absurd Boga wierzysz w Boga? powiedz proszę, gdzie jest miejsce na Boga który jest Miłością w roli kata który wymierza sprawiedliwość? tylko on może wymierzyć naprawdę sprawiedliwość po śmierci - jak Ty sobie to wyobrażasz ? ze tych wszystkich skurwysynów nic nie czeka?:)

Gość pamiętliwa bestyjka
dostanę za to karę - za życia jako przeznaczenie lub po śmierci pierdolony egoista z ciebie :D ja pytam co z tym trupem po drodze i go opłakującymi :P a ty mi o SWOJEJ karze tylko on może wymierzyć naprawdę sprawiedliwość po śmierci - jak Ty sobie to wyobrażasz ? ze tych wszystkich sk**wysynów nic nie czeka? NIe wiem, nie sprawdzałam ;) A tak poważnie - podobno będziemy rozliczani tylko z miłości

Gość Zuzanna Amelia & 25
rev - to ze kazdy skurwiel oberwie za swoje to pozywka dla mas. Ile tak naprawde znasz takich "sprawiedliwych" sytuacji ? A poza tym kto to jest skurwiel i w jakich kryteriach. Dla kogo Ty sam jestes skurwielem?

pie**olony egoista z ciebie ja pytam co z tym trupem po drodze i go opłakującymi a ty mi o SWOJEJ karze pierd**** egoista nie pisze o karze dla siebie , ale co tam , zawsze można to odwrócić trup to tylko jego ciało , a ja będę całe życie z sumieniem że jestem skurwysynem , który zabił

Gość pamiętliwa bestyjka
przepraszam rev... nie do końca mi o to chodziło Miałam na myśli nie sumienie, ale odpowiedzialność za działanie wynikające ze świadomego wejścia w rolę kata. Bo nieświadomie ok, zdarza się wiele ale ty jesteś - jak wynika z twoich postów - człowiekiem świadomym Muszę zmykać chwilowo. 🖐️

Gość to sie top rozkrecił, że
tylko kisinki leca

Gość LaliaEu
to nie nienawiść to wieczne rozczarowanie.

Gość to sie top rozkrecił, że
jesli chodzi o strzebelke, nie czuje rozczarowania

Generalizowanie zachowań etc. płci jest czczym gadaniem. ;) Każdy jest jednostką o jakimś tam zasobie doświadczeń. Proponuję sen. :P Upss, wino rozlane :( ... i jak ja to spiere 😭 Pozdrawiam Revolver Abstrah*jąc, przepraszam, ale o co chodzi z tym, że facet musi być trochę 'katem'? :D bo nie wiem czy dobrze to zrozumiałam ;)

Gość rev ty draniu
nie rozkochuj kobietek na kafe!!!!!!

karolina pijesz winiacza przed kompem i rozlałaś z wrażenia "mądrości" topika?

Gość Zuzanna Amelia & 25
rev - tylko nie spuchnij z dumy.