Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość FIGOFAGO***

Czuję się taka stara i zmęczona.....

Polecane posty

Gość FIGOFAGO***

Zanim zostałam matką, byłam piekną dziewczyną, zgrabną, ładną, wypoczetą i zadbaną, choć bez przesady. Nie malowałam się, żadne tipsy ani solaria, stawiałam na naturalny wygląd.... Tak się ułożyło, że zostałam mamą 3 dzieci. cieszę się, bo ja jako jedynaczka wiem, jak nieciekawie jest być samemu. Nasze dzieci bardzo się lubią, razem bawią, tworzą zgraną paczkę :-) Generalnie jesteśmy fajną rodzinką. Ale widzę, jak fatalnie to wszystko odbiło się na mnie. jestem wciaz zmęczona, nie chce mi się nawet jakos szczególnie zadbac o siebie. Wprawdzie zaliczyłam w zeszłym tygodniu fryzjera, ostatnio odwiedziłam tez dentystę, staram się cwiczyć w miare regularnie, ale czuję się brzydka, zaniedbana, stara... Nie mam czasu na spokojne pobycie sama ze soba albo choćby z mezem, no jedynie wieczorem jak dzieci śpią. Wciaz coś się dzieje, wciaz obowiazki, wciaz planowanie, a to co na obiad, a to jak spedzic dzien... dodam, ze wszystkie dzieci są ze mna w domu, bo to 3,5 - letnie trojaczki są. Od września dopiero do przedszkola idą. A zatem nawet jak po głupie zakupy się udaje, to musze je ze sobą ciagnąc, ewentualnie tak umwaiac sie z mamą, by z nimi została, bądź wzieła je na dwór. Na całe szczęscie rodzice mieszkają dosc blisko, bo inaczej to bym całkiem padła. Ja w weekendy jedziemy na przyklad do dziadkow za miasto, to tez od rana pakowanie, planowanie, jakie ciuchy na zmiane, jaka pogoda, itd, itp.... mam dosc strasznie, a jak patrze w lustro to juz w ogole wszystkiego mi sie odechciewa. Rano wcale nie budze sie szczesliwa, tylko z poczuciem, ze czeka mnie kolejny ciezki dzień. Nawet jak cos jest z gruntu przyjemne, np. wycieczka nad morze, to wcale nie cieszy mnie ona tak jak powinna, bo wiem, ile ciezkiej pracy musze w organizacje tego włożyc. Od razu dodam, ze maz jest w 100% zaanfażowany w nasza rodzinę, tylko wiadomo, całe dnie w pracy. Ale jak wraca, jest dla nas :-) Czy wy tez mamuśki czujecie sie takie wypompowane????

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować