Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka chrzestna k

chrzest-ile w kopercie?

Polecane posty

Gość A ja Myslalam zee
Na chrzest sie nic nie daje oprócz skromnego prezentu typu spiochy i czapeczka lub maskotka. Ależ sie myliłam xd ale jako matka chrzestna dalabym 200 zł plus taki skromny prezent. No chyba ze jesteś z warszawki i zarabiasz 7 tys miesięcznie. Btw w dupach wam sie poprzewracalo czy jak mówił inaczej mój tata: za dużo w dupach mają!:p

Gość i co tam dziewczynki?
minimum 500zł, bo inaczej chała

Gość ja nie jestem za dawaniem
Kasy bo to ma byc prezent dla dziecka a nie dla rodzicow. A niestety dziecko zazwyczaj nigdy nie widzi tej kasy. Ja tak mialam na komuni, dostalam oprocz prezentow rzeczowych jakies 1500zl i nawet ich na oczy nie zobaczylam, rodzice sobie za to remont zrobili :( i dzisiaj jak moje dzieci dostaja pieniadze (bo czesto ktos nie wie co kupic) pilnuje tego zeby wydac je na nie albo odkladam na konto. Sama natomiast nie daje innym dzieciom kasy, jak nie wiem co kupic to pytam rodzicow i tyle.

Gość fdswfdf
a

Gość Ewulka1234
Niedługo będą chrzciny mojej chrześnicy. Mam zamiar kupić srebrny łańcuszek z medalikiem i pamiątkę. Matka dzidziusia jest też chrzestną mojego synka i również daje skromne prezenty. Nie czuję się zobowiązana więc do kupowania drogich. Gdybym czuła presję na kasę, odmówiłabym bycia chrzestną.

Gość gość
wzielam bezrobotna chrzestną(siostre męza) na chrzestną i kupilismy wszystko to co ona miala(dostala kase i kupila, przesądy) a dała tylko jakiegoś misia z biedronki za 20zl. i dobrze!nie ma dziewczyna na podpaski a ma dac kilka stów?

Gość gość
i powiem, ze korci czasem taka łatwizna w stylu-dostaniemy kase, to kupimy,korci ale chrzestni są od tego zeby byc a nie od prezentów.

Gość gość
jak dla Mnie to też przesada dawać po 500 , 1000 zł ... ja jestem matką chrzestną córci mojej siostry i jak chrzciła to zamówiłam ogromny tort z pampersów na allegro za 200 zł ... był zrobiony z pampersów , dodatkowo miał preparaty do pielęgnacji niemowlaka , zabawkę , piszczałkę i buciki... wyglądał rewelacyjnie .. siostrze szkoda było go rozwalać .. , ale chwaliła sobie ten prezent bo przynajmniej wszystko jej się przydało .. teraz w niedzielę znowu mam chrzest , ale nie jestem chrzestną , ani mąż nie jest chrzestnym .. zamówiłam podobny torcik ,ale mniejszy i tańszy.. i żadnych pieniędzy już nie będę dawać , ani kupować jakiś złotych łańcuszków itp.. bo to i tak się dziecku nie przyda

Ja kupiłam matę edukacyjną za 80 zł +pamiątkę i tyle.Ale uśmiałam czytając ile Wy to w koperte dajecie,500 zł?To połowa Waszej wypłaty:)

Gość AgaChylińska
Ja dałam 400 zł a jak szukacie lokalu na chrzciny to polecam www.ChrzcinyiKomunie.pl

Gość chrzestna
Ja zamiast koperty dałam anioła zdzidziusiem i dedykacją.anioł robiony z ceramiki na zamowienie więc niepowtarzalny.rodzina była zachwycona .dla zainteresowanych polecam blog Al'art

Gość gość
Ja byłam chrzestną w 2014 roku i dałam 400 zł. W 2015 roku chrzciłam swoje dziecko i oboje rodzice chrzestni dali po 300 zł.

Gość gość
Moja mala od chrzestnej 3 lata temu dostala 600 zl + wiazanka a od chrzestnego 500 zl + swiece. A od reszty roznie od 150 do 300 zl.