Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka chrzestna k

chrzest-ile w kopercie?

Polecane posty

Gość matka chrzestna k

Witam wszystkich moze ktos pomoze mi,cos podpowie..w kwietniu mam zostac matka chrzestna synka mojej rodzonej siostry,ale niestety nie wiem ile dac w kopercie..:/ od coreczki 2,5 roku bedzie zabawka arka noego,ale ile my mamy dac- nie wiem.. moze ktos pomoze:) z gory dzieki

Gość lola karola
500 zł

Gość OTONOWA JA
robilam chrzest w pazdzierniku, córka dostala od chrzestenj -mojej siostry która studiuje nie pracuje złote kolczyki i 200 zł w kopercie . do tego bukeicik na podusię

Gość daj.......
1000 zl bedzie ok

Gość LalkaNieDuzaa
Miałam podobny dylemat rok temu, w kwietniu podczas świąt zostałam chrzestną dziecka brata. Dałam 500zł oprócz tego kupowałam ubranko i kwiaty. Byli bardzo zaskoczeni-pozytywnie.

Gość uwazam ze
200 zl wystarczy przeciez to nie komunia ani slub. Ludziom to juz w glowach sie poprzewracało !

Gość otoTerazNowaJa
nie przesadzajcie. to tylko chrzest. katycznie 300 zł to maks

Gość filipinka3
500zł jak najbardziej jest ok, moje dziecko też tyle podostawało od chrzestnych.

Gość LalkaNieDuzaa
Ja uważam, ze to zależy od paru czynników-przede wszystkim na ile cię stać i czy wiesz co rodzice dziecka zrobią z tymi pieniędzmi. U mnie brat zaraz po narodzinach syna założył mu lokatę i wiem, ze całe pieniądze z chrztu czy niedawno wyprawianego roczku właśnie tam trafiają. I dla mnie super sprawa i popieram to. Szczerze głupio bym się czuła dając mniej niż 400zł-jest to mój jedyny brat, żyjemy ze sobą dobrze. Mi powodzi się nie najgorzej. Takie jest moje zdanie.

Gość Madziulaulaaa
2 tyg chrzcilam corke , od chrzesnych dostala po 300zl od reszty 200zl plus ubranka , zabawki. Naprawde to duzo.

Gość Madziulaulaaa
Dodam ze u nas byl stan wyjatkowy mala bardzo choruje , dlatego chrzcilismy w post .

to zależy czy po chrzcie będzie przyjęcie w lokalu czy w domu czy wogóle go nie bedzie. ja byłam 4 lata temu chrzestną i dałam 500zł, a 2 lata temu jak byłam chrzestną drugi raz to dałam 600zł.

Gość doollo
A ja jak chrzcilam dziecko ,to nawet do dzisiaj nie wiem kto ile daŁPewnie każdy tyle ile mogl i wogole cieszę się że wszyscy mogliśmy się przy tej okazji spotkać razem:)Jak wychodzilam za mąż ,to też nie wiedzialam od kogo i ile dostaję pieniędzy.Nie interesuje mnie to ,ważne że jestem szczęśliwa .

dajcie spokój z tymi wypchanymi kopertami! 2 lata temu od 4-osobowej rodziny dostalam 50zł na chrzest dziecka, chrzestna kupiła krzesełko za ok. 200zł, chrzestny dał 100zł. Nikt nie dał więcej niż 200zł, no bo przecież to nie wesele z darami. Kurde jak czytam takie topiki że ludzie doradzają daj 500zł-1000zł to będzie ok, to wy już zacznijcie oszczędzać bo na wesele będziecie musieli wybulić 10 tys! :D

Gość niedowiary______:-)
popieram :D:D:D:D ! Jak zarabiasz najniższa krajowa to nie dasz 1000 bo za co wtedy zyc. Wszystko zalezy od ludzi. To tylko chrzciny. Nie dajmy sie zwariowac. Wszystko zalezy na ile Cie stać.

Gość matka chrzestna k
dziekuje za wszystkie odpowiedzi! planuje kupić małemu ubranko do chrztu,no i mysle ze te 400-500 zl bedzie chyba w sam raz? siostra po chrzcie robi obiad w lokalu,płaca od talerzyka ok 100zł. gdybym mogla to bym pewnie dała wiecej ale mamy do dyspozycji tylko wyplate meza bo ja jestem na wychowawczym:) jeszcze raz dzieki!

ja niecałe dwa lata temu na chrzest chrzesniaka kupiłam wózek spacerowy za 200zł plus szatka do chrztu

Gość ja tezzz
niebawem bedę chrzestna, ale dziecka wogóle nie widzialam , to rodzina mojego męża, poza tym bardzo nie lubie matki tego dziecka, nam powodzi sie calkiem nieźle i jestem chrzestna tylko z tego powodu, bo myślą, że dam nie wiadomo ile kasy,,, a ja ją zaskocze, dam 200,300zł i wystarczy, nawet nie zapytam o ubranko...będę wredna????

Gość a co ma do rzeczy czy pozniej
chrzest jest w lokalu czy w domu :O To co jak rodzice biedni a mnie stać to mam dac tylko 100zł bonie zaprosili mnie do restauracji? A jak są bogacie i stać ich na wypaśną restauracje to od razu miałabym dać minimum 500zł mimo że byłabym samo utrzymującą się studentką z najniższą krajową? Daje się tyle na ile nas stać

Chrześniakowi dałam prezenty bez koperty ( chrzest za granicą, po wymianie z naszej na ich walutę śmieszna kwota by wyszła) Chrześnicy dałam złote kolczyki (prawie 200zł) , zabawkę (niecałe 100) i 200zł w kopercie plus album pamiątkowy

Gość ghtyjyukyuk
boze kolejny podobny temat jakich tysiące,ile dac na chrzest,ile na komunie,ile na wesele,a odpowiedz jest tylko jedna i prosta,TYLE NA ILE CIE STAC!!!!!!!!!!Jak stac sie dac 1000 zl to daj a jak nie to 100zł i tez bedzie ok.

Gość kikjuuhh
najlepej to cos kup dziecku np. kolczyki, lancuszek z medalikiem, Ja 2 lata temu bylam na chrzcina u kuzynki i kupilam zbor bajek ok 80 zl i bylo ok

Gość kikjuuhh
a co ma do rzeczy czy pozniej chrzest jest w lokalu czy w domu To co jak rodzice biedni a mnie stać to mam dac tylko 100zł bonie zaprosili mnie do restauracji? A jak są bogacie i stać ich na wypaśną restauracje to od razu miałabym dać minimum 500zł mimo że byłabym samo utrzymującą się studentką z najniższą krajową? no tak bogatym trzeba dac duzo a biednym malo, chore, niektorzy to maja nasrane w glowach

Gość jejjjjkkkuuuuuu
my jestesmy majetni, mamy sporo a nie planujemy dac wiecej niz 300 w prezencie, a datego, bo to TYLKO CHRZEST!!! pozniej dzien dzieck,a pozniej roczek a my mamy na kogo robic!

Gość pilarka brrrr
mały dostał od chrzestnych po 300zl i chrzestny dał jeszcze karuzele nad łózeczko ,reszta po 100-150 zł -byli tez tacy co nie dali nic

ja bylam chrzestna w lutym u dziecka siostry rodzonej mojego meza. dalam 800 zl. dwa lata temu podawalam dziecko kolezanki i dalam 500 zl - uwazam ze tyle jest wystarczajace. mialam dac 1000 zl bo czulam sie "zobligowana" do tego przez wzglad na to ze moja corka od chrzestnego tj. brata meza dostala wlasnie tyle na swoj chrzest ale jak matka z babcia (moja tesciowa) zaczely wymyslac a to ze musze jakas wodke kupic zeby wszystkim "polac" (70 osob) a to szatka, a to album to sie w koncu wkurzylam i dalam 800 zl. w sumie i tak wyszlo ok 1000 ale jak bym dala 1000 to by wyszo 1200 :/

Gość do tej kobiety wyżej
jak ty 1000zł dałaś na chrzest to podaj ile dasz na wesele?? 10 tys. to będzie mało :D zacznij już zbierać, bo bez kredytu się wtedy nie obędzie! to jest chore, postaw się a zastaw się :O kto da więcej, to chrzest dziecka, a nie licytacja kto da więcej, bo co ludzie powiedzą! :O

Gość kolorowanka.....:)
a ja robiłam chrzciny w domu. Od chrzestnej i jej rodziny mały dostał 400zł bez ubranka + wiązanka, od chrzestnego ( był sam)dostał 200zł, od moich rodziców dostał 500zł plus pomoc w przygotowaniu przyjęcia a od rodziców męża dostał 500zł.

Gość do tej kobiety wyżej
potwór z bagien masz 100% racji 200-300zł (licząc z ubrankiem, świecą czy co tam jeszcze) to jest max jak na taką okoliczność! Ludzie powariowali, potem quady, komputery, cuda na kiju na komunię, by potem do wesela dobić z autem lub willą w prezencie :O