Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkująca w tabletkach anty

Tabletki anty i KRWAWIENIE w terminie owulacji która tak miała?

Polecane posty

Zaczełam brać 1 raz tabletki antykoncepcyjne i wszystko było ok, ale 12 dnia cyklu dostałam plamień, najpierw były to plamienia, a zaraz potem się nasiliły,że wkladak anie wystarczała i zakładam podpaskę, trwa to już 5 dzień, boli mnie brzuch do tego. Dodam że z reguły podczas okresu mnie tak nie pobolewał jak teraz. Zostały mi 4 tabletki do wzięcia i mam pytanie czy któraś miała podobnie? Czy mam normalnie zrobić przerwę w tabletkach i kontynować następne opakowanie po 7 dn przerwy? Czy to krwawienie jest normalne ? Jako okres już? Czy może będzie się ciągło dłużej lub ciekawe czy zniknie i pojawi się krwawienie z odstawienia tabletek, nie mam pojęcia jak może być. Możecie napisać jak było u Was???

Gość nie rozumiem takich ludzi
Po 1: podczas brania tabletek antykoncepcyjnych nie masz owulacji!!!!! Należałoby wiedzieć podstawowe rzeczy na temat tabletek i ich działania jeżeli je bierzesz. Po 2: podczas 3 pierwszych opakowań mogą zdarzać się plamienia, krwawienia itp. według mnie nie powinnaś się tym martwić Po 3: jeśli Cię coś niepokoi warto spytać ginekologa, na pewno wszystko Ci wytłumaczy i uspokoi a jeśli będzie się działo coś złego to zareaguje

CYTUJE Po 1: podczas brania tabletek antykoncepcyjnych nie masz owulacji!!!!! Należałoby wiedzieć podstawowe rzeczy na temat tabletek i ich działania jeżeli je bierzesz. A gdzie ja napisałam,że mam owulację??? Użyłam zwrotu w 12 dniu cyklu, by było wiadomo od kiedy mi się krwawienie pojawiło. Nawet jeśli bym napisała "w terminie owulacji" to wiadomo o co chodzi, nie pisałam nigdzie, że mam owulację! Dzwoniłam do ginekologa, powiedział,że to normalne, że organizm się musi przyzwyczaić do hormonów, by brać dalej. Jednak nie potrafił mi odp czy to krwawienie zniknie do czasu przerwy (3 tabletki) czy w przerwie pojawi się kolejne, czy już wcale w przerwie nie będzie, mówił,że różnie może być. Dlatego pytam czy któraś miała podobnie, czy w przerwie też było krwawienie czy już wtedy nie?

ja zaczełam pare dni temu 2 opakowanie. przy 1 opakowaniu po 1 tabletce okres mi zniknal na drugi dzien ! w polowie brania tabletek dostalam plamienia ktore przeszlo w krwawienie, większe niz miewalam przy okresie, do tego wlasnie bolal mnie bardzo brzuch. krwawienie przeszlo w plamienie i skonczylo sie przed koncem tabletek z 1 opakowania, potem po odstawieniu tabletek dostaalm 2 dn plamien jako krwawienie z odstawienia. lekarz mowil ze to normalne, nie ma powodów do niepokoju. teraz jestem w trakcie 2 opakowania i sama jestem ciekawa czy teraz przytrafia mi sie plamienia.

wróciłam by napisać o 2 opakowaniu, gdyby kiedyś jakaś dziewczyna potrzebowała "pomocy" miała podobne wątpliwości... w 2 opakowaniu miałam plamienie 1 dzień, dosłownie 1 malutka plamka i koniec. za 2 dni kończę 2 opakowanie i czekam na krwawienie z odstawienia. zatem krwawienie, ból brzucha miałam tylko w 1 opakowaniu, reakcja organizmu na coś nowego :-)