Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjsfhksjldtykdg

Czy na 3 latka 500 zł alimentów to dużo???

Polecane posty

do liwian Może źle się wyraziłam. Albo nie doczytałeś. To był kilku letni rozwód. Walka adwokatów (za duże pieniądze) o to co komu (podział majątku) i ile alimentów. Oni tylko zaakceptowali to co ich adwokaci ustalili. A facet ma już od kilku lat nową kobietę. Rozwód trwał ponad 5 lat, trudno wymagać przez ten czas życia w celibacie. Czy ona ma kogoś nie wiem. "jakiś tam twój znajomy płaci tyle kasy znaczy tylko, że jest idiota i w ch*j zarabia" Ten facet nie jest idiotą. Jakby nim był to by w ch*j nie zarabiał NAPRAWDĘ? (PS. TO TY MUSISZ PRZYMIERAC GŁODEM CHYBA ) Głodem nie przymieram ale fakt faktem, gdybym nie miała dzieci na stałe do doglądania to mogła bym zarobić sporo więcej (taki mam zawód). Też muszę rezygnować często z pracy bo muszę/wolę być w domu.

Właśnie przeczytałam: rozwód Aleksandry Justy i Zbigniewa Zamachowskiego po dwudziestu latach małżeństwa. Aktor będzie płacił 18 tys. zł miesięcznie alimentów na czwórkę dzieci. Tak więc takie wysokie alimenty się zdarzają u ludzi którzy sporo zarabiają. A tu jest mowa o 500 zł na 3 letnie dziecko. Wszystko zależy od dochodów rodziców a nie od potrzeb dziecka. Bo chyba każde dziecko chciało by mieszkać w super domu, chodzić do super szkoły/przedszkola, mieć super zabawki, super wakacje itd....

Gość matko liwiana
czy ty jesteś jakaś wolniejsza? przeciez to ci własnie ta kobieta pisze cały czas - że twój przykład jest tylko kroplą w morzu, bo przeciętnych ludzi na 6 tysięcy alimentów nie stac a ty dodajesz jakies bzdety o ich rozwodzie i podajesz przykład zamachowskiego na 18 tysięcy alimentów :o strzel baranka o ściane albo czytaj co ludzie do ciebei pisza, bo się kompromitujesz tylko

10:08 [zgłoś do usunięcia] 6tys.zł zawsze mozesz pomyslec,ze skoro dzieci wygladaja dobrze to i ex przy nich dobrze wyglada. To tak poł żartem , pól serio. A teraz na poewaznie, skoro masz w związku z tym problem , to dlaczego zdecydowałes sie na tak duze alimenty. przeciez zaden sąd by cie nie zmusił do takiej kwoty. Sady jak zarazy boja sie prcedensów zwłaszcza w alimentacji. Jak miło, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem wcześniejszych wpisów. :( Odpisałam tylko na powyższy post, że "sądy jak zarazy boją się prcedensów zwłaszcza w alimentacji". Sądy jak widać wcale się nie boją i jak uznają za stosowne to wysokie alimenty przyznają.

Gość 6tys.
ty bierzesz za przykład rozwody celebrytów?

Gość ktoś ktoś
O ile się nie mylę to alimenty mogą wynosić do 60% zarobków rodzica. Czyli jak zarabia 5 tys, to alimenty w wysokości 3 tys. złotych powinny być realne.

Gość a co powiecie na to,ze
ja mam na 11 letniego synka 300 zł? Teraz w lutym dałam pozew do sądu o podwyzkę na 700 zł. była w marcu 1 sprawa i dziadek dziecka się broni jak moze i mówi,ze 300 to kwota w zupełnosci wystarczająca. Alimenty płaci mi dziadek dziecka,bo ojciec dziecka jest zyciowym niedacznikiem. Alimenty 30 były zasądzone 6 lat temu, jak syn miał 5 lat. dodam,ze wpływają same alimenty,a tamta strona nie utrzymje z nami zadnych kontaktów.

????????????????? Wypowie sie ktoś?

Gość damski bokser
"????????????????? Wypowie sie ktoś? Jasne, że sie wypowie. Nie musisz drzeć ryja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "a co powiecie na to,ze ja mam na 11 letniego synka 300 zł? " Wcale nieźle jak na 11 latka. "lutym dałam pozew do sądu o podwyzkę na 700 zł." Jasne. Co sie szcypać - jak przyjebać - to przyjebać. "Alimenty płaci mi dziadek dziecka" Dziadek płaci CI? Za co CI płaci? Za jakieś ruchańsko z odroczonym terminem płatności? Czy może płaci swojemu wnukowi, za twoim pośrednictwem? "ojciec dziecka jest zyciowym niedacznikiem." Jak to się dzieje? Taki nieudacznik, taką cwaniarę wyruchał. JAK? "tamta strona nie utrzymje z nami zadnych kontaktów" A ile w tym twojej zasługi? Tylko zanim odpowiesz- pierdolnij sie w łeb (albo uderz w piersi).

ja nie mam ryja--to po pierwsze. zauwaz--ze tam było duzo znaków zapytania a nie wykrzykników(...) Nie skomentuję twojej wypowedzi... nawet mnie nie znasz,a oceniasz.

Gość damski bokser
Darłaś morde kilka minut po zadaniu pyrtania - to się sprężyłem i odpowiedziałem. Szybko - żeby cie nie zezłościć. :) Zadałem ci kilka prostych pytań. A nie zapraszałem do komentowania mojej wypowiedzi. Ale pytania chyba trafiły w sedno - i są kłopoty z odpowiedzią.

Gość jkl
Bokser ty niby zadajesz pytania hehe?Przecież ty tylko drzesz ryja i obrażasz innych.Płać te nędzne alimenty drzyj dalej dziób nic ci innego nie zostało bo zamoczyłeś nie w tej dziurze. Tylko żałosny dupku nie wszystkie te dziury są tak wredne jak ta twoja weź to czasem pod uwagę.

Gość damski bokser
Ja wiem, że nie wszystkie dziury są takie wredne. Toteż wyłuskuje takie podobne do mojej byłej - i zadaję im "pytania" :classic_cool: A nie powiesz że dziura powyżej nie jest wredna - jebnąć dziadkowi alimenty z 300 na 700? I jeszcze się dziwić że nie "utrzymuje kontaktów"????

Gość jkl
Dziadkowi hehe znasz trochę prawo czy wcale?Dziadek złotówki nie musi wyłożyć bo ma prawo ubiegać się o zwrot wypłaconych świadczeń od syna.Dlaczego do nieudacznika nie wyśle komornika czyżby czuł się winien temu że synuś jest nieodpowiedzialny?700zł nie dostanie pewnie ale 500 realne.A ten kraj jest pojebany bo zamiast bezrobotnych lewusów wypierdolić do sprzątania ulic choćby wolą ptzerzucać odpowiedzialnośc na rodzinę

Gość damski bokser
O i widzisz co taka wredna dziura w rodzinie narobić może? Wnuk nie zna dziadka, ojciec syna, a nieudacznego z dziadkiem pokłócić można. Lachony - dawajcie nieudacznym - wasza podłość nasycona będzie* *chyba że nieudaczny sie ogarnie i piźnie z liścia

Gość jkl
A ja ci podam jeden przykład mam brata ma troje dzieci z trzema kobieyami na żadne w życiu nie zapłacił grosza,wszystkie.są niepełnosprawne dwoje z porażeniem mózgpwym jedno z autyzmem.I mamusia która utrzymuje bieroba całe życie wykupiła go nawet z więzienia.To że nie płaci wyniósł z domu w którym całe życie miał do ryja dogadzane.Można i trzeba powiedzieć że baby były głupie tylko co z tego troje dzieci trzeba by oddać do zakładów opiekuńczych.

Gość damski bokser
Mam widzenie: nienawidzisz tym brata swego, bo ty zazdrosna dziura jesteś. Ty zazdrosna jesteś o miłośc matki swojej - ja to widzę, bo ja to wiem. Koniec widzenia A ty dzieci posiadasz? Bo taka jest natura i przypadłość matczyna - najgorszego drania-syna i najtańszą kurwe-córke kocha matczyną miłością. Inaczej niż ojciec. Domyślam się że ten brat roznosi geny debilskie - takim cwaniarom jak "a co powiecie na to,ze". Dziwne troche.... Ale niekoniecznie :classic_cool:

Gość jkl
Wiesz jaka miłość jest najgorsza?Hehe taka która niszczy bo teraz już nie ma kasy by zabulić za rok odsiadki.Rodzic niszczący sam siebie nie pozwalający dorosnąć to rodzic chory.A ja hm ja mogę tylko myśleć by którejś nie przyszło do głowy brać alimenty ode mnie bo ja nie jestem mamusia i paru za flache mu łeb obije.

Gość damski bokser
Alleluja

Gość damski bokser
"Hehe" debilskie geny się odywają. Więc nie odżegnuj się od bratanków-debili. To krew z krwi twojej i głupota z twojej głupoty. "to rodzic chory." - lecz chorą matkę. A nie poniewierasz!! "i paru za flache mu łeb obije." - ponoć znasz się trochę na prawie. Nienawiść przysnuła wiedzę?

Gość jkl
Widzisz bokserzyku cwaniarą to może być baba która zachodzi w ciąże z facetem zarabiającym krocie a nie ta której facet da lub nie 5stów.o One były głupie a za głupote płacą dzieci i państwo.Dzieci z których jedno będzie na pewno w ośrodku.I nie ma tu zazdrości tylko żal i wściekłość.

Gość Kobieta***
500 zł to chyba normalna kwota. Ja 300 zł mam przyznane na córkę, gdy była mała.Teraz ma 16 lat i przeprowadzam egzekucję zaległych alimentów oraz będę podwyższać min 500zł .

Gość jkl
Nie matki nie będę leczyć bo po pierwsze nie da się po drugie przez dwadzieścia lat znudziło mi się.Wycinam się więc z rodziny niech się gotują we własnym bagnie ja tylko pomogę tej trójce chorych dzieci nie debili nie one są .winne jakie są.Ale poziom masz po byku nazywanie niepełnosprawnych dzieciaków niczemu niewinnych debilami oznacza poziom inteligencji równy zeru.

Gość damski bokser
"bokserzyku" - przechodzimy na wyższy stopień intymności jkl-ku? To kiedy zechcesz pierwszego liścia? Czujesz żal i wściekłość - żal do kogo? A wściekłość na kogo?

Gość fdsdchtsdgrdg
kwote alimentow nalezy sobie wyliczyc podliczajac wydatki jakby kobieta miala zostac sama (jedzenie....koldra talerz lampa mieszkanie...) oraz wydatki ktore ponosi wraz z dzieckiem=wiekszy pokoj biurko miska do musli i dojazd do szkoly....jest taki formularz gdzies w necie.tam wzieto pod uwage absolutnie wszystko.o polowie rzeczy matka nawet nie pomysli. mydlo olej lampka do biurka i proszek do prania.czynsz intetnet.... w koncu samotnie moglaby mieszkac w kawalerce,z dwojka dzieci juz niekoniecznie.... moj ex zarabia netto 7tys. dostaje 2800. jego krzyk pt "to za duzo" sedzina skwitowala tylko zebyse poszukal dodatkowego etatu. Wykazalam wszystkie koszty ktore ponosilam na dzieci.i to wcale nie tak ze zajecia dodatkowe zaczely celowo-zawsze tak bylo i zawsze koszty byly takie wysokie bo po prostu inwestuje w dzieci. Sedzina zapytala mnie tez np dlaczego tak malo wpisalam na odziez-powiedzialam ze mam ciuchy po bratanku albo kupuje w lumpeksie...zdziwilo to mojego bo sadzil ze bedzie mial na mnie haka ze tu akurat policzylam wysokie kwoty. teraz placi i nie pisz

Gość lela***
500 zł to mało ja na zwykłe zakupy do domu na 3 osobową rodzinę na tydzień (jedzenie, chemia itp) wydaję 200 zł nie liczę tu rachunków za mieszkanie czy opłat za przedszkole, ubrań dziecka

Gość lela***
o przyjemnościach typu zabawka, wycieczka nie wspomnę

Gość ysywyeurtifuf
nie piszczy mialo byc :) ucielo mi tylko. wesolych swiat

Gość jkl
Żal do tego skurwiela braciszka że ma w dupie swoje dzieci a wściekłość na takich jak ty z poziomem inteligencji null co o jakimkolwiek dziecku mówią debil odrazu przykładając łatkę.

Gość Kobieta***
mnie córka kosztuje ok 1600zł, ale z 300 zł na więcej niż 500 to mi chyba nie podwyższą