Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evelin7046

Jak sobie z tym poradzic?

Polecane posty

Gość Evelin7046

Czesc dziewczyny. Chcialabym prosic Was o podsuniecie mi pomyslu. Otoz chodzi o to, ze mieszkam z moim narzeczonym w Anglii. Jestem w 3 miesiacu ciazy. Niestety nie pracowalam legalnie wiec kiedy dowiedzieli sie o ciazy wyrzucili mnie z pracy. I teraz ja muszer wrocic na jakies 3 miesiace do Polski, poniewaz on musi odlozyc troche pieniedzy a ze mna na garnuszku nie da sobie z tym rady, Boje sie o to jak wytrzymam w Polsce. 3 miesice to jest kawal czasu, i zdaje sobie z tego sprawe, ze idzie gorac, i nie bede mogla juz sobie swobodnie wychodzic z domu czy spotykac sie z kolezankami... Chcialabym zebyscie mi doradzili, jak moglabym sobie zograniowac czas by nie zalamac sie tesknota, Boje sie, ze po prostu zalamie sie lub zamkne w sobie. Jak zorganizowaly byscie sobie czas? Zeby po prostu wpasc w wir zycia zeby czas zlecial. To troche glupie, ale sama nie wiem po prostu co mam zrobic :(. Pozdrawiam Was buziaki .

Gość szz
mozesz oglądać dobre książki i filmy albo robić na szydełku czy drutach śliczne ubranaka dla maleństwa.

Gość dagma3
no a w Polsce kto cię będzie utrzymywal

Poradzisz,poradzisz ;) Inne mają naprawdę gorzej ;) A tak na serio - tam spacerek,tam kawusia u koleżanki,ksiązka w łapkę i czas zleci :)

Gość Evelin7046
bede u mamy przez 3 miesiace. Ktora tez calymi dniami pracuje ... boje sie po prostu , ze zostane sama Chcialabym sobie znalezc jakies zajecie , ktore mnie pochlopnie. Wlasnie moze to czytanie ksiazek bedzie wspaniale. Myslalam o szkole rodzenia nawet :D Ciezko rozstac sie z kims na taka odleglosc kiedy sie kogos kocha, spie sie kolo kogos, je obiady :( ... Jeszcze u mnie ciaza objawia sie tym, ze na przemian albo rycze jak dziecko albo sie zloszcze. I mam tendencje do wpadania w doly...

Gość nimma
a czemu miałabyś nie wychodzić? nie rozumiem?

Gość oszadaga
Ja nie rozumiem....I teraz mama cie bedzie utrzymywac? :O Zrobiliscie sobie z narzeczonym bajbusia ale mama ma konsekwencje ponosic? Cwany ten narzeczony.

Gość Evelin7046
to znaczy ja napisalam to w takim kontekscie, iz mam 22 lata a moje rowiesniczki jak to wiadomo, piwo imprezy bary, a niestety ja nie zamierzam wychodzic do takich miejsc. I teraz sa takie czasy , ze od matek badz przyszlych matek ludzie sie odwracaja... Obawiam sie , ze moi znajomi ze mna w ciazy tez nie beda chcieli sie zbyt czesto spotykac ... Obawiam sie , ze nie bede miala z kim. Poza tym mam troche problemy bo na sloneczku nie czuje sie zbyt dobrze :( wydaje mi sie, ze na kolezanke w ciazy patrzy sie juz zupelnie inaczej. moze mi sie tylko wydaje, moje kolezanki ktore byly w ciazy badz w niej sa mowily , ze polowa ludzi sie od nich odwrocila i boje sie , ze ze mna bedzie tak samo . Moze masz jakis pomysl jak moglabym sie zajac? Faktycznie spacerki ksiazki to bardzo dobry pomysl. Juz sie zastanawiam nad terapia u psychologa :D

Gość Evelin7046
oszadaga oczywiscie , ze nie :D Umowilam sie z nim , ze on bedzie wysylal mi pieniadze, ktorych moja mama nie chce ... Uwaza , ze sobie poradzimy i nie wezmie od nas pieniedzy ...

Gość zaczarowany olowek1000
nie rozumiem, wysyla cie do Polski zeby odlozyc kase ale i tak bedzie ci ja slal. To nie mozesz z nim zostac?

na pewno nie będzie tak źle jak myślisz.... na razie szaleją hormony i stąd te "doły":)

Gość pytajaca.......
A ciaza gdzie ma byc prowadzona w Pl czy w UK? Bo jesli w UK to nie mozesz tak sobie zniknac na 3 miesiace, bo w tym czasie masz wizyty w szpitalu i spotkania z poloznymi. No i poza tym jakich masz znajomych, ze sie odwracaja od kobiety w ciazy? o czym Ty piszesz? Drugi trymestr jest najlepszy z calej ciazy w wiekszosci, jak najwiecej czasu na zew jest wskazane, nie musisz sie od razu opalac. Ciaza to nie choroba i moim zdaniem powinnas zostac z facetem.

Gość Evelin7046
mieszkamy w pokoju wielkosci duzego kibla za ktory placimy 600 f . z jednej pensji. Moj wujek zaproponowal mu pokoj za 200 f tylko pod warunkiem , ze przyjdzie sam. Latwiej znalezc pokoj dla jednej osoby. Jesli posle mi do polski 100 f to dla niego to wlasciwie nic bo i tak wtedy bedzie polowa tego za co placi teraz jeszcze utrzymujac mnie. Wpolsce to juz 500 zl , za ktore bede mogla chociaz obiad zrobic. Moja mama stanowczo odmawia jakiejkolwiek pomocy :( nie mamy wyjscia musze wyjechac zeby odciazyc go troche finansowo :(. Rozumiesz :(?

Gość Evelin7046
pytajacca ... pozwolili mi wyjechac powiedziala mi polozna , ze do 7 miesiaca moge sobie robic co chce, jesli w polsce zrobie sobie usg w 20 tygodniu. i , ze kiedy wroce mam umowic sie z nia na wizye, rodzic bede w anglii

Gość Evelin7046
teraz juz objasnilam czemu nie moge zostac z nim :( nie mamy wlasnego mieszkania ... nie damy rady po prostu nie damy rady z jednej pensji wyzywic siebie i kupic mieszkanie i rzeczy dla dziecka. tym bardziej , ze ktos zaproponowal mu mieszkanie w pojedynke za naprawde niska cene :(

Gość pytajaca.......
no ja rozumiem kalkulacje, ale nie bardzo rozumiem wujka, ktory zaproponowal miejsce tylko jemu. w ciazy jest sie znacznie bardziej emocjonalnym i z pewnoscia bedziesz tesknila i malo sie na to poradzi.

Gość Evelin7046
No wlasnie bardzo to bylo mile ... jeszcze do konca msc musimy wyprowadzic sie z obecnego mieszkania ja 8.04 wracam do polski a on mu jeszcze problem robil, ze ja na te 7 dni przyjde ... ... ... OOOOj ja jestem bardzo emocjonalna w ciazy ... dlatego bardzo sie boje , ze wpadne w depresje w polsce. Potrzebuje go przy sobie teraz ... Bardzo potrzebuje ... dlatego martwie sie czym sie zajme :(

Gość Number of the Beast.
W jakiej czesci Anglii Ty mieszkasz,ze placisz 600 funtow za pokoj? O.o

Gość gertaga
To zmiencie miejsce zamieszkania. Za 3 miesiace gdzie niby przyjedziesz? Do tego wujka? ALbo to prowo albo oboje jestescie masakrycznie glupi :D:D:D

Gość Evelin7046
W Southborough ... za double room 600 f. nie wlasnie nei rozumiecie on ma uzbierac do tego czasu i wynajac mieszkanie dla nas dwoje. ja nie mam pracy mnie nikt teraz nie przymie stracilismy watek k... Co mam zrobic w tym wolnym czasie?

Gość bez przesady juz...
Moja kolezanka ma meza zolnierza. Wyjechal na misje 2 m-ce przed jej porodem, a wrocil jak syn mial pol roku i tak nie jeczala jak Ty ;) Maz drugiej koleanki pracowal daleko od domu i widywali sie tylko w weekendy przez prawie 10 lat!

Gość Evelin7046
to nie chodzi o to ,ze ja jecze tylko ja PYTAM jak zorganizowac sobie czas ... ;/ no ale chyba tu mi nikt nie podsunie zadnego pomyslu ;]