Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdalenaaaa

Rok po cesarce,a okres się spóznia..

Polecane posty

Gość Boże co za ciemnogród
Chciałabyś :D

Gość amelkowa mamaaa
nie porownuj prosze tego ze twoj kupel byl nawalony i skoczyl z tym ze ktos SWIADOMIE i w POROZUMIENIU z lekarzem planuje 2 ciaze rok po cc. i tym oto sposobem okazalo sie ze to ty wielkoscia swojego mozdzku nie grzeszysz :P

magdalenaaa co do tego odczekania po cc to co lekarz to opinia, moja siostra pierwszy poród 22 godziny bóli po odejściu wód bez rozwarcia wogóle i zrobili cc, po 5 miesiacach zaszła w planowana ciążę za zgodą lekarza ( chcieli aby różnica wieku była mała aby po wychowawczym wrócić do pracy a nie po kilku latach znów wracać do tego) donosiła bez problemu i teraz jest szczęśliwa mamą rocznego chłopca i dwulatki. Warto jednak zrobić usg blizny wtedy lekarz oceni czy jest dobrze zagojona. Będziesz miec małą różnicę wieku, będzie dobrze zobaczysz.

Gość amelkowa mamaaa
ja tam moge jej odpisywac :P uwielbiam kulturalnie odpowaidac "burakom"

Gość efhnbad
:)

Gość amelkowa mamaaa
zrob najlepiej test i daj znac. glowa do gory. bedzie dobrze :)

Pani kulturalna, a podstawówkę się skończyło? Planować to sobie mogła, ale urodziła DWA LATA po cc, a nie rok, że w ogóle podajesz ją jako przykład.

Oooo a ja zrozumiałam,że drugie było z przerywanego :D Noo ja nie planowawałam,zawsze sie uważalo raczej,ale mysli teraz to mam teraz mase w głowie,tu w sumie jeszcze jedno małe dziecko,a tu nastepne??,,,ale z drugiej strony,jak bym zaczęla brac anty,wrócilabym do pracy,to juznie wiem,kiedy bym sie zdecydowała na kolejne....Łooo,kurcze normalnie masakra... :) Sama nie wiem,no uciesze sie na pewno,jak dostane okres,ale jeśli nie,no to przeciez nie wezmę sznura i się nie pójde do lasu powiesić... ;)

Gość efhnbad
no ja juz bym tez zrobiła ten test 2 dni po terminie kreska powinna wyjść w razie ciąży..

Gość amelkowa mamaaa
skonczylo i studia wyzsze i podyplomowe nawet :P czytaj ze zrozumieniem, prosze. napisalam wyraznie ze po skonczeniu roku przez syna zaczela sie starac o 2 dziecko. byla u lekarza i lekarz nie mial zadnego ALE do tego ze chce zajsc w 2 ciaze po roku od cc. gdyby mial to by jej powiedzial, prawda?

Gość efhnbad
magdalenaaaa ja sie zdecydowałam szybko na 2 własnie dlatego bo później po prostu nie będzie mi się chciało powracać do pieluch. Po odchowaniu dzieci biore sie ostro do roboty

Gość amelkowa mamaaa
i autorka jak zaszla w ciaze tez urodzi po 2 latach. ciaza trwa 9 miesiecy przypominam. matematyka sie klania :)

Gość efhnbad
hhehehe no właśnie prosty rachunek:)

Dobra, jestem sfrustrowana, bo mąż mnie nie rucha

Gość amelkowa mamaaa
ehhhh zamilkla w koncu czy mi sie wydaje? :P

Gość amelkowa mamaaa
o a jednak odezwala sie :) jesli to ona :)

Gość efhnbad
hehehe:) wiedziałam

Gość amelkowa mamaaa
narazie lece. zajrze pozniej. :)

Agniesia,no naprawdę,podziwiam siostrę :) Nooo ja tez rodzilam bardzo dłgo,skurcze co 5 min obudzily mnie o 2 w nocy (bylam juz w 41 tyg po terminie w szpitalu) Potem caly dzien z cewnikiem bo rozwarcia nie było,a bóle juz straszne,o 17 jak juz weszlam na porodówkę,juz nie wyszlam na korytarz i tak po tych mękach urodzilam dopiero o 23,dostałam jakiegos krwotoku i tętno zaczelo zanikać przy skurczach,szybko byla cesarka,jescze nie tak szybko,bo czekalismy na anestezjologa,ja w tych bólach na tym stole,masakra...to bym sie nawet ucieszyła,jakbym miala miec cesarkę bez tych męk,szczerze sie przyznam i bez bicia.. ;) ;)

wiem,ze można juz zrobic test bo 1 zrobilam w 27 czy w 28 dn wtedy sie staralam,więc czekalam :) amelkowa mama,przepraszam,bo ja tak czytam czasem szybko,bo a to laptop mi padl,a to do mała mi tu dokucza :) Przepraszam,że nie zrozumialam :) Ja tez muszę odejsc tymczasem :)

Gość nie przejmuj się
rok po cesarce można spokojnie zachodzić w ciąże, tak przynajmniej twierdzi mój lekarz - doktor nauk medycznych z długim stażem.

Gość minimalizmm
Rok to krytyczne minimum. Normalnie zaleca się 2-3 lata.

Gość normalnie zaleca się odczekać
minimum 1 ROK po CC jak po porodzie SN, bo tyle organizm kobiety potrzebuje by sie zregenerować po ciąży i po porodzie blizna po CC jest zagojona juz po 6 miesiącach

Gość My z mężem praktycznie odkąd
urodziła się nasz córcia kochamy się stosunkiem przerywanym i mijają dwa lata a my nie mamy kolejnego dziecka z tym że jest zasada by kochać się poza okresem owulacyjnym i najlepiej kontrolować to testem owulacyjnym (ja mam personę) .