Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wolnaa

Nauka języka rosyjskiego samodzielnie

Polecane posty

Witam ; ) Bardzo chciałabym nauczyć się samodzielnie języka rosyjskiego ( znam już alfabet i ogólne podstawy językowe) Z jakich książek warto skorzystać, które są pomocne przy samodzielnej nauce? Bardzo proszę o doradzenie mi..

Język bardzo mi się podoba, jestem nim wręcz zafascynowana

Gość monisia1234
Zapoznaj rosjanina i problem sie rozwiąże sam,lub jedz do moskwy na Twerską lub Arbat tam pracują polki,w luksusowych burdelach,a zarabiają bajońskie sumy,wiecej jak w niemczech i cie nauczą jezyka fachowego reszte po 3ech miechach opanujesz sama,wież wiem co pisze

Burdel ? Mi nie o to chodzi... A rosjanina ciakwe gdzie mam zapoznac ?

Ale jakie ksiązki polecasz do nauki tego słodkiego wręcz języka ?

Gość monisia1234
zapoznać rosjanina nie problem ,a tym burdelem to sie nie musisz wystraszyć w polsce są i nie plujesz tam też ludzie żyją w sąsiedztwie i nie mają nic ku temu,moskwa to droga aglomeracja wiec życie też jest dro gie wiec ucz sie rosyjskiego jezyka przyda sie bo może sie przyda nam polaką ,polityka zmienną jest wiec wszystko możliwe ,ameryka nam sie nie sprawdzi politycy sie zmienią wrucimy na kolanach do rosji

Gość monisia1234
ide do pracy bede wieczorem

Możesz zacząć od książek, które wykorzystywane są w szkołach podstawowych do nauki tego języka, bo jak rozumiem nie masz zbyt dużej wiedzy jeśli chodzi o ten język, nie urażając Cię w ogóle. Słyszałam dobre opinie nt. książki Волшебная азбука, ja sama w szkole podstawowej uczyłam się z książki pana Figarskiego Доброе утро i nie narzekałam. Słuchanie piosenek też jest bardzo dobrym pomysłem, słuchasz i śpiewasz, bo w necie jest masa tekstów. Jeśli chciałabyś dowiedzieć się czegoś więcej to pisz śmiało, studiuję rusycystykę więc chętnie pomogę :)

Piosenek słucham mnóstwo, obejrzałam nawet 3 filmy po rosyjsku- ogolny sens zrozumiałam :) za poleceone ksiązi dziękuje, z pewnością się przydadzą :)

Jeśli chodzi o filmy to polecam stronkę intv.ru można oglądać filmy rosyjskie w oryginale, tylko ciągle wyskakują reklamy, chyba, że opłacisz абонемент ;] a wolnych chwilach słuchaj rosyjskiego radia, polecam też rosyjskie kanały muzyczne (ja mam kilka w cyfrze plus) łączenie przyjemnego z pożytecznym :)

najlepiej wyjechać do Rosji, tylko nie do Moskwy, drogo i daleko, lepiej Sant Petersburg, blizej i prawie Europa.

Gość Na cyfrowym polsacie
jest kilka kanałów rosyjskich, filmy, wiadomości. lubię oglądać ruskie "wiesti"

W takim razie też pooglądam :) ale książki może jeszcze jakieś ktos poleca ?

Wyjazd jest bardzo kosztowny...kilkaset złotych w jedną stronę. Chyba, że Cię stać, to oczywiście, że tak.

Wyjazd może kiedyś w przyszłości... teraz zdam się na samodzielną naukę tego piękne języka :)

Gość takaZWYCZAJNAkobita
To ile masz lat że nie załapałaś sie na nauke rosyjskiego jazyka,ale polecam,oczień prekrasny rozgawor.

Gość kitosz 555
Odradzam samodzielną naukę Rosyjskiego... Sam nie wiesz czy na pewno uczysz się tego wszystkiego dobrze. Nowością na rynku są lekcje online wiec może tam trzeba czegoś szukać? A plusem jest to ze lekcja odbywa się indywidualnie i bez żadnych problemów. Ja miałem problem z tym językiem i to dosyć spory ale dzięki www.chatterbox.pl wyszedłem na prostą i biegle mówię po rosyjsku. Pozdrawiam

Gość vin_
Cześć. Mogę doradzić coś takiego jak magazyny językowe. Fajna rzecz. Ja się z takich artykułów uczyłem ostatnio rosyjskiego i przy okazji poznałem trochę ten kraj, a jest o czym się uczyć...ogromne terytorium. ;) Mam zamiar wybrać się w podróż na wschód, stąd musiałem trochę się z językiem zapoznać. Takie magazyny znalazłem akurat na stronie www.magazynyjezykowe.pl , ale może są też dostępne gdzie indziej, nie wiem. Pozdr.

Gość gość
A nie lepiej znaleźć dobrą szkołę językową? Słyszałem o takiej, w której mają język rosyjski na różnych poziomach: http://www.ce.edu.pl/ . Lektorzy ponoć świetni a ceny niskie. Może warto zobaczyć?

Gość gość
A nie lepiej znaleźć dobrą szkołę językową? Słyszałem o takiej, w której mają język rosyjski na różnych poziomach: http://www.ce.edu.pl/ . Lektorzy ponoć świetni a ceny niskie. Może warto zobaczyć?

Gość gość
ja chodzę do centrum nauczania języka rosyjskiego, ale dla osób, które się wolą uczyć same polecam zbiór przydatnych linków: http://www.jezykrosyjski.com.pl/przydatne-linki Też korzystam z tych linków w wolnej chwili;)

Gość gość
Książki? Może to i dobre rozwiązanie, ale ja wolę się uczyć interaktywnie, z wykorzystaniem internetu. I do tego bardzo pomocna jest strona http://aztekium.pl/1000.py, gdzie masz listę 1000 słów i możesz na bieżąco sprawdzać swoje postępy.

Gość florkav
Samodzielna nauka najczęściej nie jest efektywna, w moim przypadku tak właśnie było. Ja się uczyłam w szkole Katiusza z bardzo dobrymi lektorami i jestem zadowolona.

Gość gość
lepiej niz szkoly jezykowe itp sparwdza sie rozmawianie z ludzmi. ktorzy w tym jezyku mowia, wyjazd,

Gość Barta

no dlatego ja zaczęłam chodzić do Pi School na kursy...i bardzo mi to ułatwiło naukę, fajnie dobrane grupy, szczerze mówiąc jestem zadowolona z tych zajęć i chętnie tam chodzę!