Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynka34tynka

chcialabym popisac z ludzmi ktorzy nie jedza miesa?

Polecane posty

Gość martynka34tynka
Bu nie mam w swojej ksiazeczce napisanej grupy krwi... a moj brat ma. Nie ma sprawiedliwosci

nie jem miesa mam taki powód poniewaz ubojnie to masowe obozy zaglady i to mieso nie jest zdrowe zwierzeta sie boja potem czuc ich strach no i sterydy rozne chemiczne szczepionki znam ludzi ktorzy jedli kurczaki i cala ich rodzina jest chora od paralizu az po rozne inne choroby ( kurczaki fermowe) ludzie przejzyjcie na oczy nie kupujecie w marketach tylko na targu brudna marchewke itp

Gość martynka34tynka
No ja w sumie mieso przemyslowe jem bardzo bardzo bardzo rzadko. Bo jestem wychowana na "swojskiej zywnosci"

Dla mnie ograniczenie jeszcze jajek oznaczałoby że mam jeść owoce i warzywa ( nie jem chleba, ryżu, makaronu, kasz). Aż tak restrykcyjna ja nie jestem. Poza tym uwielbiam placki ziemniaczane (jest jajko).

Gość martynka34tynka
Wegetarianie tu obecni;) Co mieliscie dzis na obiad?

Ja nie miałam obiadu, zaraz będziemy coś kombinować. Jak znam życie to makaron z brokułami i chilli.

Gość martynka34tynka
Lubie brokuly. Ja dzis gotowalam zupe grochowa na warzywach;p

Gość światowa organizacja zdro
wia uznaje wegetarian za psychicznych...i coś w tym jest.....

Gość martynka34tynka
w ogole to polecam kakao z woda i miodem;p

Ja bym poprosiła jakieś wiarygodne info o tym WHO uznanym za chorobę psychiczną.

Gość Jdhdhduud
To prawda mieso to chOroby, moje dzieci w tym roku nie opuscily ani jednego dnia zwyczajnie w swiecie nie choruja malo tego obie ! Sa najlepszymi uczennicami w swoich klasach i wiem Ze to wlasnie ta dieta daje jasnosc myslenia bo nie sa podtruwane antybiotykami z miesa i tym calym smieciowym jedzeniem, ja nawet chleb pieke sama wszystko staram sie robic sama i uczyc tego stylu zycia moje corki

Polecam spróbować parówki sojowe. Wiadomo soja jest modyfikowana genetycznie, ale mimo wszystko lubię produkty sojowe. A na obiad miałam fasolę po bretońsku bez mięsa zgodnie z dietą South Beach. Taki dziwoląg ale dobry :)

Gość och przeżywacie za bardzo
nie jem mięsa 20lat i jakiegoś wielkiego halo z tego nie robię. Nie noszę skór i futer, nie uznaję tapicerek skórzanych itp. Dla mnie to całkiem naturalne i żadnej filozofii do tego dopisywać nie lubię

Gość Jdhdhduud
Ja placki ziemniaczane robie bez jaj, u mie dzis ryz ze slonecznikiem, dal czyli taka ala zupka gesta z grochu oraz pomidorki w jogurcie wlasnej roboty a na deser sernik :-)

z tą soją to też nie przesadzajcie - u mnie powoduje okropne wzdęcia i sensacje ;)

Gość Nie Wegetarianin
A jak ma człowiek cięzko pracujący fizycznie wyżyć na takiej diecie ?

i z perspektywy tych 20lat zauważyłam że mam gorszą pamięc - normalnie luki :) ale ja nie odżywiam się zdrowo - nie przywiązuję uwagi do odp witaminek,składników odżywczych i takich tam ;)

Gość Jdhdhduud
Ja osobiscie so nie jadam ale maz czasem cos przygotuje, moim zdaniem soja smakuje jak mieso i troche mnie to odrzuca

też nie lubię gotowanej, ale np pasztet z pieczarkami lub koperkiem uwielbiam :)

Gość Jdhdhduud
A czy ty myslisz ze dawni chlopi ciezko pracujacy na roli codziennie jedli mieso, mieso bylo Naprawde od swieta na codzien kasze ziemniaki i mleko i co jakos sil im nie brakowalo

Jdhdhduud- nie rozwalają Ci się? Czym je "sklejasz"? och przeżywacie za bardzo- każdy inaczej reaguje na soje! U mnie nie ma żadnych sensacji żołądkowych!

ja ogólnie strączkowe czy cebulę znoszę ciężko, z żołądkiem ok, ale powietrze się psuje :D:D:D Jak zrobić sernik bez jaj???

Gość Jdhdhduud
Dodaje troszenke maki ziemniaczanej i nic sie nie rozwala, sernik robi sie prosto i zasze zawsze wychodzi niestety teraz nie podam dokladnego przepisu

taki normalny pieczony?? a naleśniki? mnie np wkurza jak muszę śledzić wszystkie etykiety w chłodniach bo wpieprzają do jogurtów, serów żelatynę :(

Jdhdhduud pracujesz? mi by było ciężko robić wszystko sama, nie mam czasu po prostu, choć..samodzielnie pieczony chlebuś ze słonecznikiem... mniam

Gość Jdhdhduud
Tak taki normalny pieczony wiesz ja mam 2 corki i nie mam zycia jak nie ma slodkiego a ze sklepu malo co sie nadaje bo wszedzie dowalaja jaka, z takich jagurtow sklepowych ok jest smakija fantazja i jogurt naturalny danona jeszcze jogobella ale uwazaj na dodatek koszeliny w czerwonych jogurtach bo to sa robaki :-)

Gość martynka34tynka
U mnie to najgorsze jest to, ze jak bylam mala to musialam miec kanapke z wedlina do zerowki i szkoly bo mi po prostu slodkie bulki, slodkie kanapki cz tez nabial wcale nie ida. Moze jakbym lubila nabial i slodkie rzeczy to bym miala wiecej sil do zmiany zywienia.

a robaki to można jeść :)