Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gddgas

Ludzie ktorzy nie chca miec dzieci to egoisci!!!

Polecane posty

Gość gddgas

Ludzie ktorzy nie chca miec dzieci to egoisci!!! O ile rozumiem postepowanie kobiet dla ktorych decyduja sie na zabieg sterlizacji o tyle nie rozumiem facetow ktorzy dokonuja wazektomii! Dla mnie to wieczne piotrusie pany ktorzy nie chca zobowiazan i sa egoistami, kobieta musi znalezc odpowiedniego mezczyzna a facet ma stanac na wysokosci zadania by okazac sie tym wyjatkowym mezczyzna z ktorym kobieta bedzie chciala slodkiego, rozowiutkiego bobasa.

ja bym ujęła to inaczej.. każdy ma prawo decydować o swoim życiu.. jedni chcą drudzy nie chcą.. dla mnie chamstwem jest być w zwiąku, gdzie jedno chce mieć dziecko a drugie nie chce bo nie... i ani nie podaje powodów ani nic.. i samo nie potrafi dać żadnych konkretnych powodów swoich decyzji ani tym bardziej nie potrafi się godnie rozstać jeśli wie że dla drugiej połówki własna rodzina to priorytet. To jest egoistyczne myślenie, to jest bycie egoistą... I nie mówię tutaj o parach które poniżej 26 lat.. mowię o tych którzy sa już blisko 30 i nie potrafią się określić.. :/

Gość Kaczyńskiemu to powiedz
prorodzinny gość

Gość to prawda że to egoiści bo
widocznie mają za pełno w dupie albo nie chce im się np. żenic i pracowac na żone i dziecko.

Gość nieśmiały prawik
Ja chcę mieć dzieci, ale dziewczyny mnie nie chcą!!! To one są egoistkami!!!!!!!!!

Gość Mena Suvar ładna twarz
to pogonić leni do robienia dzieci :classic_cool:

Gość nie chcę mieć dzieci,
ale nigdy nikogo nie oszukiwałam, na początku znajomości od razu informuję, żeby potem nie było niedomówień. Nie wszystkie kobiety dążą do posiadania "różowego bobasa" jak to nazwałaś, choć jest ich przeogromna większość - i dobrze, bo by świat się wyludnił. Ale nie lubię kategoryzowania i oceniania wszystkich, wrzucania do jednego worka - to śmierdzi dyskryminacją. A najbardziej uwielbiam teksty: nie bedziesz mieć dzieci nie powinnaś dostać emerytury - chwila, ale jak nie będę pracować w tym zakichanym kraju do śmierci to i tak nie dostanę emerytury ;) Jest to tak samo logiczny powód do posiadania dzieci jak odpowiadanie : nie bo nie.

Gość wielka miłość
ja chce,bardzo..........

Gość ah jak cudnie ze ludzie
CHCACY miec dzieci rodza je z altruizmu...

Gość wielka miłość
kiedys nie chcialem,a teraz bardzo zaluje:(

Gość pmbq
Jestem wolnym człowiekiem i nie chcę zakładać sobie pętli na szyję w postaci dziecka w tym nędznym kraju. Nie jestem egoistą, wręcz przeciwnie, nie chcę aby istota z mojego powodu cierpiała na tym pojebanym świecie. No bo co? Zrobię dzieciaka, i będę trząsł dupą czy mnie nie wyjebią z roboty. Po co mi to?

Co ty pierdolisz jacy egoisci? Zyjemy w wolnym swiecie i kazdy ma prawo decydowac o swoim zyciu. Kobiety to nie zadne krowy rozplodowe i skoro nie czuja instyktu macierzynskiego to maja prawo nie miec dzieci.

Gość vazektomia odbytu
prawik, chcesz miec dzieci a nie umiesz ruchać? ty debilu, pocwicz najpierw z własnym ojcem na jego odbycie

Gość smaaaaaaa
a może kogos nie stac na dzieci, albo ktoś nie chce sie ruchać nie znaczy ze jest egoistą

Gość vazektomia odbytu
mój stary ćwiczył na odbycie mojej mamełe i tak powstałem ja, mamełe wysrała mnie po 9 miesiącach

Gość aby podyskutowac o innych
sprawach niz zdrady i niespelniona milosc

Gość mjm
Egoiści, to ludzie, którzy robią sobie dzieci: BO TAK TRZEBA, BO TO MÓJ OBOWIĄZEK, a nie z miłości i instynktu macierzyńskiego/ojcowskiego. To jest tak samo, jak z powołaniem: albo się je ma, albo nie. Dziecko to nie jest lalka, którą sobie kupię, bo mam taki kaprys, posadzę potem ma półce i tak sobie przesiedzi przez najbliższych 18-25 lat, tylko b. poważna i odpowiedzialna decyzja, którą trzeba podejmować z rozwagą - nie każdego na to stać - zarówno emocjonalnie, jak i materialnie. Poza tym liczy się też życie - ktoś mógł przeżyć traumatyczne wydarzenia w przeszłości, dzięki którym nie chce być rodzicem i nie nam jest oceniać osoby bezdzietne. Gddgas - tak trudno Ci to pojąć?

bo to jest problem w tym kraju- ze jakas kobieta moze miec inna wizje szczescia, inny pomysl na zycie niz "rozowy bobas" To jest dla wiekszosci nie do pojecia. Albo ze ktos moze nie chciec zakladac rodziny Z wielu powodow. To jest wszystko nie do pojecia. Jak kazda innosc. Z drugiej strony zastanawiam sie jak bardzo porabanym trzeba byc zeby sie cudzym zyciem tak interesowac.

Gość auro/ka pise jakby dzici byly
jakims ponurym obowiazkiem, panszczyzną, a nie przyjemnoiscia. Z takim podejsciem lepiej ich nie miec.

Gość mokia
jestem egoistka ateistka każdy kaplan i polityk to dla mnie g..o więc sobie moga nakazywać rodzenie dla mie to głupie pie...lenie.smiesza mnie kretynki które nie uwazaja kaplanów i polityków za g..o i skur..li. dlatego nie mam przyjaciól i przyjaciólek bo niewielu mysli tak jak ja.

Gość GHAH Jonasz Bajer 666 JWWD!
Nie ma sensu dzieci płodzić w tych chorych czasach!

nie no bez przesady..co ty piszesz?? ze ludzie ktorzy nie chca miec dzieci to egoisci?? zal..

Gość moje zdanie aaaa
Egoizm droga autorka to ------sztuczne zapladnianie dzieci!!! Chce, mam kase i mam dziecko.... to dopiero glupota.

Tu sie tez nie zgodze. Invitro nie jest zadnym egoismem tylko ostania deskia ratunku dla par ktore nie moga miec pomimo wielu lat walki dziecka.

Gość moje zdanie aaaa
Skoro nie moga, sa np dzieci w domach dziecka. Wkurza mnie fakt ze za pieniadze mozna miec wszystko.... nawet zjeb Elton JOhn ma syna z gosciem.. bo ma siano. Spelaniany jest kazdy kaprys i kazde widzimi sie...

Gość gość
nieprawda

Gość gość
to facetki sa egoistkami bo one w wiekszosci chca dzieci i mysla ze kazdy kto bedzie z nimi bedzie chcial te dzieci a ona bedzie skedziala w domu i zajmowala sie domem i dziecmi a mezczyzna bedzie na to wszystko pracowal tylko facetki potrafia obrazac innych w momencie gdy czegos nie moga dostac

Gość gość
Jak facet przed ślubem mówi, że nie chce dzieci albo nie lubi dzieci w rodzinie czy dzieci sąsiadów obraża to znaczy, że on nie będzie w małżeństwie chciał dzieci i nic nie zrobisz chyba, że odejdziesz. To z reguły zły człowiek tylko pozory zachowuje dobrze :( :( :(

Gość gość
Kolejny temat z serii " UPRZYWILEJOWANE KOBIETY I DYSKRYMINOWANI MEZCZYZNI" skoncznie z tym rasizmem ze wzgledu na plec! Mezczyzni to tacy sami ludzie jak kobiety wy damskie szowinistyczne swinie!