Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gddgas

Ludzie ktorzy nie chca miec dzieci to egoisci!!!

Polecane posty

Gość gość
Wolę być egoistka niż matką Polką cierpietnica

Gość gość
Masz tylko dwie opcje ? Straszna bieda.

Gość gość
Jedni żyją żeby tworzyć, inni po to by się rozmnożyć :)

Gość gość
ja zdecydowanie wole żyć bez dzieci niż być matką Polką. Poza tym nie lubię dzieci i co nazwiesz mnie egoistką.

Gość gość
no i co, że egoiści? Nie można być szczęśliwym egoistą?

Gość gość
Jak facet przed ślubem mówi, że nie chce dzieci albo nie lubi dzieci w rodzinie czy dzieci sąsiadów obraża to znaczy, że on nie będzie w małżeństwie chciał dzieci i nic nie zrobisz chyba, że odejdziesz. To z reguły zły człowiek tylko pozory zachowuje dobrze xxxxx Jak mówi przez ślubem że nie chce dzieci to gdzie te pozory ? A to czy zły czy dobry jest że nie chce dzieci nie będę z tobą dyskutował.

Gość gość
Zawsze chciałam mieć dzieci a partner niby też ale ze strachu przed ciążą nigdy nie dochodzi we mnie. To nie jest miłość i nadszedł czas rozstania. Szkoda czasu na takiego egoiste.

Gość gość
to facetki sa egoistkami bo chca miec dziecko, zywa lalke do zabawy a mezczyzne do robienia jako bankomat bo facetka ma potrzeby

Gość gość
Tylko dlatego toleruje w domu faceta na stałe- by dał mi dziecko i pomógł je wychować;)

Gość gość
wręcz przeciwnie - to sprowadzanie na ten świat kolejnej istoty jest często egoistyczne..tylko dlatego, że kobieta chce być mamusią.. a potem taka istota często cierpi i nie chce żyć poza tym jest przeludnienie antynatalizm jest moralny i dobry, lepiej nie mieć dziecka a jak się już bardzo chce można zaadoptować ja np. boję się mieć dzieci..mogłabym się nie nadać na matkę, popełnić jakiś błąd za który dziecko miałoby do mnie żal..to wiedząc o tym chyba lepiej nie narażać ewentualnego dziecka na cierpienie? to nie jest egoizm to bardzo płytkie i stereotypowe myślenie..że niby jak ktoś nie chce dzieci to egoista..a może być wiele powodów do tego.

Gość gość
co ma egoizm wspolnego z checia posiadania dzieci? co za ograniczenie umyslowe!

Gość gość
Zawsze chciałam mieć dzieci a partner niby też ale ze strachu przed ciążą nigdy nie dochodzi we mnie. To nie jest miłość i nadszedł czas rozstania. Szkoda czasu na takiego egoiste. xxxxx hehehe może facet nie chce mieć z tobą dziecka przed ślubem.

Gość gość
nie chce dziecka ani slubu, chce zyc chwila. Ja jednak od poczatku mowilam o rodzinie i dziecku, niby tez tak chcial (chyba tylko dlatego bym z nim byla w zwiazku) Wiem ze z nin nic trwalego nie zbuduje a bycie wieczna dziewczyna nie jest moim marzeniem

Gość Prezes J
Mam 33 lata, jestem mężczyzną, nie mam dzieci i nie bedę ich miał. Jestem z tego powodu strasznym i wielkim egoistą i jestem dzieki temu szczęsliwy tak bardzo, że nawet nie da się tego opisać! Jak widzę tych wszystkich "tatusiów", którzy z "jezusową" miną stoją z "rodzinami" i marzą o tym, żeby być sami gdzieś indziej, to jeszcze bardziej utwierdza mnie to w przekonamiu, że mam rację. Najlepsze jest to, że nikt mnie nie przekona do końca życia, że się mylę, bo byłem w sytuacji, kiedy dzieczyna chciała mnie na dziecko "namówić". Powiedziałem jej, że za 5 lat najwcześniej i nie ma innej opcji, jeśli w ogóle. Przywaliła mi takie rogi, że w drzwiach musiałem się kłaniać jak japończyk szefowi. Rozstaliśmy się, wzięła sobie "lepszego", jego namówiła na dziecko i koleś teraz buli takie alimenty, że nic tylko sobie w łeb strzelić. A ona sama z dzieckiem to już w ogóle obrazek jak z jakiegoś serialu paradokumetalnego, które teraz są bardzo modne. Taka była nastawiona na szczęście, ale bez wyobraźni. Nie rozumiała, że dziecko to ból, cierpienie, poświęcenie, bieda, niewyspanie i nerwy, a jeden anielski uśmiech bobasa pomaga tylko na 2 minuty. A jeszcze dalej jest droga krzyżowa pod tytułem "bycie rodzicem nastolatka". Ja teraz jestem po zabiegu wazektomii, mam cudowną dziewczynę, która też nie chce mieć dzieci i żyjemny jak dwa gołąbki w raju, a nie jak kurczaki w przepełnionej klatce. Bez urazy Panie i Panowie. Nie osądzam Was. Jeśli dzieci dają Wam szczęście, to cięsze się z Wami, ale robię to po swojemu. Więc Wy nie osądzajcie mnie. Zarówno posiadanie jak i nieposiadanie dzieci to tan sam rodzaj egoizmu(!), polegający na realizacji siebie i swoich marzeń. Tylko skutki są inne. Wasze dzieci będą pracować na moją emeryturę, ale za to ja z uczciwej i cieżkiej pracy swojej płacę teraz podatki na ich składki zdrowotne w NFZ, rodzinne w opiece społecznej i 500+ (ja przecież tego nie biorę, bo nie mam na kogo :P ), więc jesteśmy kwita, jeśli chodzi o kasę! Dużo zdrowia życzę, cierpliwości, miłości i siły. Szczerze, po ludzku, normalnie i uczciwie jak człowiek człowiekowi. Nie poddawajcie się. Ja nie zamierzam :P .

Gość gość
No i żal d***e ci ściska,bo mamy super życie pełne przygód, kasy,seksu,rozrywek.A ty siedzisz z bachorem cały dzień w domu,robisz obiadki,zmieniasz obsrane pieluchy,ukladasz klocki,bawisz w piaskownicy.Kasy ci brak,znajomych nie masz .I pretensje do całego świata bo bachory ci się wysrały .

Gość gość
20:59 podpisuje sie też pod tym

Gość Prezes J
PS Jeszcze tylko jedno. Jeśli zastanawiasz się, czy warto mieć dzieci, czy dasz sobie radę jako rodzic i czy masz wystarczająco dużo pieniędzy na utrzymanie dziecka oraz energii i czasu na jego wychowanie to... zrób sobie następujący test. Adoptuj 2 psy i 2 koty ze schroniska. Pierwsze lepsze z brzegu, bez wybierania "który się spodoba". Odpowiedzialnie, z miłości, na zawsze. Jeśli sobie nie poradzisz z czterema zwierzątkami w domu, to z jednym dzieckiem tym bardziej. Wyrazy szacunku dla wszystkich dzielnych matek i ojców.

Gość gość
Do Prezesa J. A co to znaczy "jezusowa"mina???

Gość Prezes J
"Jezusowa" mina: Cierpienie znoszone z godnością, ale jednak widoczne na twarzy ;) .

Gość gość
Oki. Dzięki za wyjaśnienie:-)

Gość gość
Dzieci to o bsrane gowno,które drze ryja dzień i noc,marudzi be Czy,zero życia Z takim,ciągle wisi przyczepiony jak małpa do starej.Ciągła skarbonka. Jedno gowno

Gość gość
Napisała matka półka która mąż zdradza

Od dzisiaj przestaję być egoistom. Szukam chętnej na 15 dzieci i 7000 z 500+. Apikacje prosze przesyłć na adres: niejestesmyegoistamiikasujemy500zadzciaka@o2.pl :classic_cool:🖐️

Gość gość
jak widzę tych biedaków pracujących sezonowo a mnożących się jak myszy byleby tylko dostać 500+ to mi się słabo robi. to jest dopiero egoizm.

Gość gość
2012.03.31 Autorze, "Ludzie ktorzy nie chca miec dzieci to egoisci!!!" -- Czy przypadkiem nie nazywasz się Terlikowski albo Terlikowska? Co to za kołtuńskie myślenie ?? ! Posiadanie jajek jak również posiadanie macicy do niczego nie zobowiązuje ! Każdy powinien postępować zgodnie ze swoim sumieniem i zgodnie ze swoimi możliwościami oraz zgodnie z wytyczonymi planami na życie. Wazektomia u panów to z punktu widzenia kobiety bardzo dobre rozwiązanie ponieważ kobieta poddając się sterylizacji poniesie konsekwencje zdrowotne. I jak na pewno dobrze wiesz u mężczyzny można przywrócić płodność, u kobiety nie jest to możliwe. Zaletą wazektomii jest również to że kobieta nie musi faszerować się antykoncepcją. A tak w ogóle autorze może zajmij się swoimi narządami rodnymi i nie krytykuj innych bo to nie twoja sprawa.

Gość gość
Dzieci wymagają dużo czasu, troski i uwagi. Ludzie o szerokich horyzontach i rozległych pasjach świadomie rezygnują z posiadania dzieci, gdyż poświęcają się innym życiowym zadaniom. Nie ma to nic wspólnego z egoizmem, gdyż swoją pracą i osiągnięciami mogą służyć wielu innym ludziom.

Gość gość
to mam mieć dzieci tylko dlatego żeby jakaś niuńcia nie powiedziała słóweczko egoistka:-)? mów ile wlezie,na zdrowie

Gość gość
Po co wy się tak tłumaczycie że nie chcecie dzieci. Jakiegoś p*****lca macie na tym punkcie? Chcesz to zdechnij jak pies z jakimś staruchem przydupasem albo w samotności. Kogo to obchodzi

Gość gość
Do posiadania dzieci potrzebne są odpowiednie warunki, nie ma pracy mieszka z rodzicami ,bratem szwagierka i ich dziećmi w M3 i zamiast pomyśleć Karyna zachodzi sobie w ciążę bo instynkt się odezwał, a potem jakoś to będzie - to jest egoizm, zachciało mi się to sobie zrobiłam a i jest szansa że Seba ze mną i z Brayankiem zostanie...