Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana egzaminem

NIECH MI TO KTOŚ WYJAŚNI-BIEDA W POLSCE

Polecane posty

Gość załamana egzaminem

1)Co roku kilka milionów Polaków wyjeżdza całą rodziną na wakacje za granicę z biurami podróży, dodatkowo część organizuje wyjazdy samodzielnie. 30% z nich wybiera luksusowe 5* hotele. Koszt wyjazdu takiego to kilka tysięcy złotych za rodzinę. W większośći jeżdżą ludzie młodzi, młode małżeństwa i małżeństwa z młodymi dziećmi 2) galerie handlowe przeżywają prawdziwe oblężenie. Nie tylko tanie sieciówki (HM) ale także droższe (Zara), podobnie wygląda sytuacja w sklepach całkiem drogich (Aldo, Mango, Simple) i bardzo drogich (Katerina). Korzystają z nich głownie ludzie młodzi 3) Oblężenie przeżywają dobre sklepy spożywcze typu Alma, Delima, gdzie ludzie poza "normalnymi" produktami po wyższych cenach kupują też ekskluzywne towary 4) Biedronka, niby tani dyskont, zaczęła sprowadzać wyroby w wysokich cenach i wysokiej jakości, tj jak włoskie sery, jakieś dobre alkohole, ryby świeże, łososie, kawiory... no przecież nie po to żeby to leżało, bo ludzie to na potęgę kupują! 5) co 3 nastolatek w Polsce nosi aparat ortodontyczny, koszt takiego leczenia przez 2 lata to minimum 10tys złotych przy niezbyt skomplikowanych przypadkach oczywiście W tym samym czasie Kafeterianie żyją w głębokim przekonaniu że cała polska bieduje i ogólnie mamy Bangladesz czy Rumunię. Wyjaśni mi to ktoś?

Gość psiarra
A te dane skąd masz? Bo jak z jakiś bzdurnych statystyk, to wiesz.. :o Statystycznie ja i mój pies na spacerze mamy 3 nogi :o 🖐️

Gość jakie bzdurne statystyki?
mieszkam kolo wielkiej galerii handlowej i wiem, jakie sie tam przewalaja tłumy. Biur turystycznych w POLsce jest bardzo wiele po kilka na ulicy w wielkich miastach - jakby ;ludzie nie jezdzili, to by ich tyle nie bylo. A Biedronka tez głupia nie jest. Takie sa fakty.

Gość załamana egzaminem
nie wszyscy? przecież to widać gołym okiem!

Gość umtzzzz umtz umtzz
Biedują to dzieci w Zambii debile, w Polsce co najwyżej ludzie żyją skromniej niż na zachodzie. Nie mów mi, że koszulka z Zary i łosoś z Biedronki to jakaś ekstrawagancja w chouj :o 🖐️

no właśnie, skąd te statystyki? Ani ja, ani nikt z mojego otoczenia nie robi zakupów w Almie, Piotrze i Pawle itp, bardzo nieliczni kupują ubrania w zarze; kiedy jeździmy na wakacje organizowane na własną rękę, często śpimy w schroniskach lub hostelach, aby było taniej ( o jedzeniu w lokalnych restauracjach raczej nawet nie rozmawiamy)... hmm... ciekawe masz przemyślenia

Gość ufboikl
W Polsce jest olbrzymia szara strefa. I stąd ludzie mają pieniądze.

dodam jeszce ,ze rodzina ma po pare tel komorkowych i ;udzie gadaja orzez nie non stop o byle bzdetach.Wesela, komunie- szkoda gadac.I i dla urzadzajacych i dla dajacych prezenty).

Gość coś w tym jest
Ostatnio przeżyłam szok będąc na wakacjach na biednym(podobno) Podkarpaciu. Jadąc przez liczne wioski nie sposób nie zauważyć tych wszystkich nowych domów, nawet willi! Skąd tylu ludzi ma pieniądze na budowę domu? Szczególnie młode małżeństwa,albo narzeczeństwa?

Gość hgg
wreszcie ktoś mądrze napisał

Gość Dios Anathemos
Bieda = cienkie pensje Kasa na zakupy: prezesi firm i inni tez kupuja w Biedronce,a stac ich na te lepsze rzeczy, ich i ich rodziny Prawie w kazdej rodzinie ktos pracuje za granica i pomaga Nastolatki pod presja mody wola oszczedzac na jedzeniu, a kupic modne ciuchy - do tego presja bycia chuda

Gość hahahhhhahahhhahahah
Statystycznie ja i mój pies na spacerze mamy 3 nogi hahahahahahahahaha

Gość Dios Anathemos
Ja mam tel. kom. i gadam non stop. z facetem. Koszt 10zl miesiecznie,,,

Gość załamana egzaminem
jeszcze dodałabym kwestię prezentów- przecież nawet dziecku daje się teraz kilkaset złotych, miliony ludzi ma smarfony, niby to nie luksus, ale kosztuje całkiem sporo

Gość powiem tak ze
''ameryki nie odkryles'' jak jestem w polsce to widze co polacy robia...placa karta kredytowa za nawet najmniejsze zakupy. i nie mowice mi ze sa kart VISA DEBETOWE bo wiekszosc ma MASTERCARD a tych debetowych nie robia,ludzie nie maja pieniedzy i to widac u tych co ich naprawde nie maja a nie u tych co maja dwa samochody i co roku wycieczki.

Gość Wakacje nad morzem :)
pamiętaj ze istnieje jeszcze wschodnia sciana Polski ... wystarczy zobaczyc dokument " czekajac na sobote HBO " a sama zobaczysz :)

Gość załamana egzaminem
no właśnie mieszkam na ścianie wschodniej i widzę

Gość A propos statystyki, ja ledwo
ciagne, moj szef kupil w ciagu mojej pracy w tej firmie - 2 lata - 5 mieszkan i kilka samochodow

ja robie zakupy w PIotrze i Pawle, bo mam najblizej, ceny sa mniej wiecej takie , jak gdzie indziej , wiem, bo kupuje tez w Biedronce. Pomarancze, nabial, warzywa, podstawowe produkty, w kazdym razie bez porowannia tansze niz w lokalnych sklepikach. Zawsze kupuje tam ryby, bo sa tansze niz w sklepie rybnym i tzw budzie, ktora niedaleko ryby sprzadaje. Alna i P i P maja po prostu wiekszy wybor .

Gość miesny zwierz
Z BOLEM ZEBA DZWONILAM DO PRYWATNYCH PRZYCHODNI STOMATOLOG I NIE MA MIEJSC!!! TAK TAK A LUDZIE SA BIEDNI JASNE

Gość załamana egzaminem
jesteśmy coraz bogatszym krajem czy ktoś tego chce czy nie- taka jest prawda

dzieciaki zaraz po maturze wynajmuja mieszkania, bo im nie honor mieszkac z rodzicami - ktos przeciez a to placi.

Wiesz, ja zarabiam 1600, a tez zamierzam isc do lekarza prywatnie, bo na kase chorych sie juz 16 lat lecze i nic

To moze reka w gore kto w chwili obecnej ma wiecej niz 20 000 oszczednosci na koncie i nie ma zadnego dlugu?

Gość załamana egzaminem
dziesiątki tysięcy dzieci ze wsi wyjeżdza na studia i do liceum do miasta- przecież wynajęcie czegoś, bursa, dojazdy też kosztują zapraszam na Lubelszczyznę- zdziwilibyście się jak "biedne" są te wsie

i placa za prywatne uczelnie, bo musza na sile studiowac, nawet najbzdurniejsze kierunki, tak wypada. I potem pisza,ze zeby zarobic na nie, pracuja jako prostytutki, bo taka nedza.

Gość rozarozana
wszędzie inna bieda , w pl po prostu jest mało ludzi klasy średniej . większość jest albo tych biednych lub całkiem bogatych . więc ci co są biedni dalej będą a ci bogatsi jeżdżą na drogie wycieczki

Witam! Z góry przepraszam Was że nie w temacie, jednak potrzebuję Waszej pomocy. Jestem studentką i razem z koleżanką realizujemy baaardzo ciekawy projekt. Proszę wejdźcie i zobaczcie! Bardzo byłabym Wam wdzięczna za poświęcenie choć chwili czasu na to.. Wejdź i polub! www.polskiemiliondolarow.pl Z góry ogromne dzięki Pozdrawiam www.polskiemiliondolarow.pl Pomózcie i polubcie!!

jak sie jedzie przez wsie, to co krok nowe wielkie domiska ...