Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beata04

Alimenty na dorosłą córkę mojego męża

Polecane posty

Gość skąd ta pewność
brawo mamusia2009 genialnie to ujęłaś :-)

do ulkiulki - A tak poza tym niewiele możesz sąd się wypowie a ty zabulisz za cały cyrk. ... jesteś pewna na 100%, że ja zabulę za ten cały cyrk?

Ulkiulki, masz alimenty od byłego- super, zmachał dziecko, niech płaci. Beacie żal dupsko ściska, że miała, ale straciła, bo jej były zobaczył, na co trafił i zwiał. a ta namachała tyle dzieciaków, bo ma nadzieję, że od następnego dochrapie się alimentów na starość. Bieda zazdrości najbardziej, nawet innej biedzie. skąd ta pewność- dzięki ;) ale to chyba normalne, że chcemy, by nasze dzieci miały komfort i wyrosły na normalne, pełnowartościowe społeczeństwo i nie patrzyły na loda tylko przez szybkę. I to chyba normalne, że nasi rodzice chcieli tego samego dla nas i im sie to udało. miejmy nadzieję, że nasze dzieci będą miały lepiej niż my, a nasze wnuki lepiej niż dzieci... :) Gdyby tak kazdy ruszył zad, nikt by nie narzekał i nie zazdrościł, tylko słał różami życie tym swoim dzieciom. Ale to musi się chcieć, nie? :D

do mamusia2009 przestan sie juz chwalic.............. Wczesniej napisalas ze powinni dawac teraz ze jak ich stac - toz sie zdecyduj kobieto........ DLACZEGO MATKA CORKI BYLEGO MEZA BEATY NIE DOKLADA 700 ZL? PRZECIEZ POWINNO PO POLOWIE PLACIC NA DZIECKO? ... za matkę się jeszcze zabierzemy! Źle zrobiliśmy, że się od razu nie zabraliśmy!! Ale czas rozliczenia i na nią przyjdzie, bo córka nie mieszka z nią, tylko z konkubentem i ich dzieckiem, córka też nie mieszka z ojcem... więc matka powinna okazać kwity, że co najmniej od 2 lat wspomaga córkę na starcie i co miesiąc dostarcza jej kwotę 700 złotych... tak jak to czyni ojciec!

Gość skąd ta pewność
może nie finansowo, ale emocjonalnie na pewno

[zgłoś do usunięcia] beata04 do ulkiulki - A tak poza tym niewiele możesz sąd się wypowie a ty zabulisz za cały cyrk. ... jesteś pewna na 100%, że ja zabulę za ten cały cyrk? a ty nie jesteś tego pewna? To dziwne, bo zazwyczaj osoba wnosząca ponosi koszty, chyba że we wniosku podaje do opłacenia pozwanego; jeżeli jednak pozwana ma przyznane alimenty, wystarczy ustny wniosek przed sądem o uchylenie kosztów i pozostają one po stronie pozywającego ;) Chyba że zamierzasz kosztami obarczyć swojego obecnego, to nawet w twoim stylu- obciągnąć faceta (i facetowi) i do następnego...

Gość skąd ta pewność
beata raczej nie życzy dzieciom żeby im było lżej, a wprost przeciwnie

tak sie wtrace ulkiulki - cos mi sie wydaje, ze sytuacja u Beaty to odzwierciedlenie Twojego zycia tylko ze to Ty zostalas sama i wychowujesz dziecko i namawiasz go do ciagniecia od tatusia pieniedzy......wychodzi to z ciebie podczas pisania - mam wrazenie ze orgazm osiagasz walac w klawiature. ... :D dokładnie jest roszczeniowa i ciągnie kasę, i osiąga to co powyżej przez to działanie - :D

.. za matkę się jeszcze zabierzemy! Źle zrobiliśmy, że się od razu nie zabraliśmy!! Ale czas rozliczenia i na nią przyjdzie, bo córka nie mieszka z nią, tylko z konkubentem i ich dzieckiem, córka też nie mieszka z ojcem... więc matka powinna okazać kwity, że co najmniej od 2 lat wspomaga córkę na starcie i co miesiąc dostarcza jej kwotę 700 złotych... tak jak to czyni ojciec! Kolejna bzdura. Matka nie ma obowiązku zbierać rachunków ani innych dowodów. To wasze widzimisie. Wystarczy, że wypisze na kartce lub wymieni przed sędzią na co wydaje i ile. A nie musi to być 50%, ponieważ ciężar wychowania spadł na nią. KRO poczytaj :D

Gość do mamusia
moze zaloz sobie temat z kolezanka i nawzajem sie tam podniecajcie i chwalcie :-) masz zad? bo ja mam piekna, zgrabna pupcie :-) no ale tego za pieniazki kupic nie mozna :-) ah szkoda, ze jak rodzice tak Ci wszystko kupowali to troche rozumu w prezencie nie dolozyli - tak dla rownowagi

Skąd ta pewność- beata to raczej z tego typu, co narobi dzieci, żeby miał kto potem jej tyłek myć na starość. Dlatego oni nie mają mieć lżej, bo przecież są dla JEJ wygody.

Gość skąd ta pewność
masz rację zabierzcie się i za ex żonę beata czy ty przypadkiem nie jesteś w niej zakochana, przecież ty żyć bez niej nie możesz .......... ??? 99% wolałoby żyć własnym życiem a ty żyjesz tylko tym co one robią

a skad wiesz ze nie doklada ? I nie porowno .Kor sie klania do poczytania . ... nie dokłada się, córka nie była w stanie załączyć dowodów do Sądu w partycypowaniu przez matkę! Matka ma większą średnią na osobę o 1000 złotych niż my, a córka ma większą średnią na osobę od nas o około 1300 złotych!

Gość przeciez mama tej dziewczyny
wyjechala za granice i nie wychowuje corki, dlaczego ma nie placic skoro ojciec placi, wez mamusia2009 podaj roznice.

Gość skąd ta pewność
na pewno ma takie dochody, już ja to widzę to może zamiast pisać tu na kafe rusz głową i coś zarób?

Gość duomono
Beata wyluzuj .Przestan obrazac innych . Do sprawy o alimenty nic nowego to nie wnosi . Zajrzyj do mamy .Moze cos potrzebuje . Moja np chciala herbaty teraz . Nie trac waznych chwil i energii na bezsensownych przepychankach . Skup sie na rodzinie .

Gość do mamusia2009
powinnas miec nick - tepota roku 2009

Gość skąd ta pewność
dla niej własna rodzina się nie liczy, liczy sie tylko ex żona męża i jego córka - jej dwie idolki, o których myśli dniami i nocami jak widać

Gość skąd ta pewność
dobranoc :-)

23:00 [zgłoś do usunięcia] mamusia2009 trzeba było się tyle nie króliczyć, a i średnia byłaby wyższa ... wiesz żal mi ciebie, ale muszę ci wytłumaczyć pewną ważną kwestię, otóż jeżeli ludzie rozmnażaliby się w taki wyrachowany i przekalkulowany z uwzględnieniem swojej dupy sposób, to uwierz mi nie byłoby ciebie na tym świecie, a tak rodzice inaczej myśleli i jesteś...;) ... i dotyczy to też każdej, która myśli tak jak mamusia!!! Naród Polski istnieje dzięki temu, że się dzieci rodzą!!! A nie dzięki wam!!! Wygodnickie, leniwe krówska, które rodzą po 1 kalekim dziecku (mam tu na myśli okaleczenie psychiczne!!) albo żeby było do pary to ewentualnie po 2 dzieci i to najlepiej, żeby była to dziewczynka i chłopiec!! Takie stwierdzenia autorstwa mamusi2009 może napisać, albo głupia smarkata cipa, albo stara niezdolna już do dzieci też cipa:D

skąd ta pewność na pewno ma takie dochody, już ja to widzę to może zamiast pisać tu na kafe rusz głową i coś zarób? ... ale ja to widzę, mam PIT-y jednej i drugiej i mam punkt odniesienia do tego co jest w ich PIT-ach a ile jest poza PIT-ami tego na razie nie wie nikt, ale jest to wiedza do zgłębienia!

Gość skąd ta pewność
beata opłacało sie poczekać 2 minuty na twój wpis przecież byłaś podobno chora od 20 roku życia i urodziłaś 4 dzieci, widać była to ciężka i poważna choroba idę spać, dobranoc

Gość do mamusia2009
za to Ty myslisz TYLKO o prezentach wyrafinowana smarkulo

Gość skąd ta pewność
lepiej myśleć o prezentach niz o odbieraniu dzieciom pieniędzy na naukę

Gość kurde ale sie klocicie
;-)

23:20 [zgłoś do usunięcia] mamusia2009 Hahahahaha ... no i o to chodzi mamusiu, żeby też się troszeczkę pośmiać!! i tym optymistycznym akcentem kończymy na dzisiaj nasze wywody - dobranoc wszystkim :D

Jak się puszczało na prawo i lewo to musi teraz kasę kombinować skąds:) na naukę antykoncepcji już za późno na szczęście nie zrobi sobie więcej lokat długoterminowych do których się zwróci po pieniądze mimo ze im są bardziej potrzebne. Te 4 dzieciaki też skrzywdzi.