Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaopopop

wyprawka dla noworodka- ile kompletów pościeli kupić????

Polecane posty

Gość ewelinaopopop

j/w :)

Gość fdfsf
Ja kupiłam trzy i wiem że to za dużo. :)

Gość ewelinaopopop
a czy 1 to za mało??? jak często się to pierze???

Gość bez kiitu..
1 ci wystarczy!! jedyne, czego ci trzeba wiecej to przescieradlo i kocyk.

Gość nie mozna zapytac sie o
wszystko w jednym temacie, tylko zakladanie kolejnych?

Gość fdfsf
Takie maleństwo praktycznie pościeli nie brudzi, nie licząc możliwego ulewania (ale malucha trzyma się póki mu się nie odbije i zwykle kładzie jeszcze jakaś pieluchę, ja miałam flanelowe jako poduszki, w kolorze pościeli). Pieluchy współcześnie są szczelne, dopiero potem są problemy, gdy większy maluch bardzo się kręci lub już uczy spać bez pieluchy. Nie trzeba więc prać często i raczej tak dla odświeżenia a taka pościel szybko schnie. Dwa komplety to wystarczająco dużo.

Gość ewelinaopopop
poprzedni temat zakładałam godzinę temu, teraz mi się przypomniało pytanie o pościeli więc założyłam drugi. po to jest forum

Gość fdfsf
zgadzam się z bez kitu, co do ilości choć dla spokoju ja bym wolała dwa, mimo że jeden plus dodatkowe prześcieradło powinno wystarczyć ty tam wyżej, od liczby topików, miejsce na topiki z trzewi ci wyrywamy że tak cię to boli?

Gość nie mozna zapytac sie o
nie boli, tylko nie mozna prowadzic jednego tematu o wyprawce? zeby bylo wszystko w jednym miejscu? a nie jeden temat o kupkach, drugi o rozku, a trzeci o poscieli. litościii

Gość ewelinaopopop
o kupkach to chyba nie zakładałam :)

Gość gfdxgjfgxj
a mnie sie podoba bo czasami czytam o rzeczach i nie napotykam tych ktore mnie by interesowaly a tu krootko zwiezle i na temat :)

Gość gfdxgjfgxj
jest taki jeden temat o wyprawce, ciekawy, ale w tym temacie tylko o pieluszkach wieorazowych mowa i posty strasznie dlugie kiedy ja mam to przeczytac ?? to powinien byc temat o pieluszkach wielorazowych a nie wyprawka :)

Gość gfdxgjfgxj
ja mysle ze jeden wystarczy komplet poscieli wystarczy :))

jeden wystarczy. w razie zasikania można go szybko zdjąć wrzucić do pralki a potem rozwiesić na kaloryferze albo na polku i szbko wyschnie ;) tak jak któraś tu wyżej napisała, kup sobie tylko 2 prześcieradła

Gość mamama27
przez pierwsze miesiące obejdzie się bez żadnego kompletu - dziecko i tak nie śpi na poduszcze ani pod kołderką - śpi w rożku - potem rożek można używać jako kołderki - bo ta kołderka 120 to i tak dziecko sie topi pod nią i strach żeby się nie udusiło.. także 2 prześcieradła a pościel tak od pół roku wystarczy i wtedy ze 2 szt się przydadzą

Co mama to inne metody :D Więc się za wiele też nie dowiesz ;) Ja miałam 2 komplety. Spokojnie starczyło. Argument że dziecku nie trzeba często zmieniać pościeli bo się tak nie brudzi to ....trochę zabawne myślenie :P Sama sobie zmieniam to dziecku mam robić inaczej ? A kurz ? Roztocza ?

Gość malutenkkkkaaa
zgadzam sie z potwór z bagien- wy tez macie jedną posciel i w kólko ją pierzecie?ja tam miałam kilka zmian bo nie lubię mieć w koo tego samego,a prac trzeba bo mimo ze dziecko nie brudzi to przeciez się kurzy.

Gość malutenkkkkaaa
*koło

Gość juuju
Ją miałam dwa komplety plus dwa przescieradla i czasem wszystko mokre bo jak urodziłam córkę to był akurat chłodny wrzesień nie grzaly kaloryfery jeszcze a na dworze lał deszcz. Córka była tak maleńka i szczupła że pampersy z niej spadały i bokiem się jej wylewalo z tej pieluszki. Zelazkiem suszylismy przescieradla. Więc ja proponuję najmniej trzy przescieradla.

Gość juuju
Ją miałam dwa komplety plus dwa przescieradla i czasem wszystko mokre bo jak urodziłam córkę to był akurat chłodny wrzesień nie grzaly kaloryfery jeszcze a na dworze lał deszcz. Córka była tak maleńka i szczupła że pampersy z niej spadały i bokiem się jej wylewalo z tej pieluszki. Zelazkiem suszylismy przescieradla. Więc ja proponuję najmniej trzy przescieradla.

Gość mamcia 06
u nas pościel się nie sprawdziła w tych pierwszych miesiącach, jest za duza dla noworodka, polecam jakis przyjemny kocyk albo rozek. ja rodzilam w maju noce byly dosyc cieple, poscieli do lozeczka zaczelismy uywac dopiero jak maly mial 5miesiecy, pod kołdra do łózeczka taki maluszek moze sie zakopac..

Gość myslę, że jeden lub dwa
my kupujemy (a raczej dostajemy) jeden komplet, ale tylko dlatego, że będziemy mieć suszarkę (jakbyśmy mieli suszyć jak do tej pory to musiałyby być dwa komplety, bo by po prostu nie wyschło, chyba, że w upały)

Gość Flegusia76
Na pewno nie obędzie się bez wanienki, ja ogólnie z doświadczenia polecam regał kąpielowy, możesz go spokojnie postawić w pokoju. Jest dużo praktyczniejszy niż zwykła wanienka. W takim regale masz wanienkę, komodę na rzeczy, no i przewijak - dla mnie to było super wyjście. Zobacz chociażby ten: http://mebledladziecka.com.pl/regaly-do-pielegnacji-niemowlat/406-ella-komoda-kapielowa-regal-do-przewijania.html Teraz co prawda córcia już dawno z niego wyrosła, ale trzymam go dla drugiego dzidziusia. Kto wie, może kiedyś się jeszcze przyda... :)

2 przescieradla, 2 spiworki. Reszta lezy w szafie..