Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luska46

Mamusie Grudzień 2012 :)

Polecane posty

Dziewczynki nie dodam filmiku na FB mam już w normalnym programie ale nie chce mi sie skopiowac :( Co do wesela moi rodzice się nie dołożyli ale ja nawet nie oczekiwałam tego bo starałam sie uzbierac sama, mąż wziął pożyczkę i dopiero po roku ją spłaciliśmy, moja teściowa wzieła i dopiero niedawno wspacała ostatnia ratę, pożyczyliżmy pieniądze od mojego wuja i oddalikśmy mu od razu po ślubie. Wiem że to jakaś masakra z tymi pieniędzmi ale jeżeli miała bym znowu pożyczac nie zawachałabym się bo mamy piękną pamiątkę

narazie jedyne co postanowilam to to ze nie przeprowadze sie do P tylko przynejmniej przez rok bedziemy mieszkac z nimi zasze to lepiej rachunki placic na poł i jedzenie tak samo a u nas opłaty sa bardzo drogie 1000zl same miesieczne opłaty :(

Zaraz sobie poczytam o tym lupiezu, ale plamy tak, sa bardzo suche. MMKM zaczelo sie wlasnie od jednej, jest najwieksza, bardzo sucha, tak jakby pokrywala ja jeszcze jedna inna skora i byla najbardziej dokuczliwa, ale teraz juz jej praktycznie nie czuje, chociaz nie zmienila swojej wielkosci. Na poczatku myslalam, ze jest ona od staniki, po prostu przetarlam, bo wlasnie na lini stanika sie pojawila, ale pozniej juz mialam pewnosc, ze to tez skutek tej wysypki...

Francoise Czytając to co Twoja mama robiła Tobie w dzieciństwei miałam wrazenie że czytam o sobie. Tylko ż u mnie było tak że mama wołała ojca i razem mnie mocno lali a ojciec nawet nie wiedział za co. Mam młodsza o 7 lat sisotre i ona moze wszystko, rozpieszczona i nigdy nie dostala nawet klapsa, ma co chce

alex, a juz ci chicalam zaproponować, zebyc do rodzinnego poszła, a tu buuu , zapomnialam, ze nie jestes w PL

nie sadzilam ze przemoc w rodzinie to tak powszechny problem. zawsze mi sie wydawalo ze wsrod moich rowiesnikow tylko ja jedna tak mialam. ojciec mial 'pyde' 8 rzemieni ze skory i tym nas bil :( ech, szkoda gadac. Happypati ja mysle ze najrazsadniejszym rozwiazaniem byloby przelozenie slubu jesli nie ma pieniedzy ale mowisz ze ta opcja raczej odpada, hmm.. to juz nie wiem. powiem ci ze moj brat nie mial kasy na slub wiec poprostu ustalil date i wyszedl ze swoja przyszla zona z domu, poszli do urzedu i wzieli slub. nie chcieli sie zadluzac :) kolezanka brala 10 lat temu cywilny a w tym roku jak juz maja kase i dzieci biora wkoncu koscielny :) tez fajnie :)

Francoise ale pomysly mialy twoje dzieci :/ az strach sie bac co moj wymysli jak podrosnie :/

alexrampy czyli wyglada to na ten lupiez :) tak jak mowilam tego sie nie leczy, trzeba przeczekac. ja mialam masc ktora tylko lagodzila swedzenie ale nie leczyla, ale juz przeczytalam ze nie moga jej stosowac kobiety w ciazy. postaraj sie nie drapac bo mozesz tylko to pogorszyc. i uzywaj miekkich recznikow po kapieli i nie szoruj sie nimi tylko delikatnie dociskaj do skory bez pocierania. to byly rady mojego lekarza.

Az dziwne.... zjadłam pizze, teraz ogórkową i nie wymiotuje..... oby już dzś był spokój Mam wojne w domu bo nikomu nie podoba się imie Nicola

Dzieki za rady dziewczyny, chyba to rzeczywiscie jest ten lupiez... Wlasnie najgorsze jest to,ze nie moge sie drapac:( moj ciagle na mnie krzyczy,ze pogarszam,a po prostu nie idzie sie powstrzymac:( Milagrosa, mozesz odblokowac jeszcze raz? Z checia do Was dolacze:)

Ja dlugo mialam wojne,bo nikomu nie podobala sie Lena, ale tak dlugo marudzilam,ze jakos po czasie wszystkim sie spodobalo:) dalej za to trwaja batalie o imie dla chlopca,bo nie mozemy sie dogadac

Gość xoa
Milagrosa, zeby to pewnie ci "leca" z powodu wymiotow, kwasna tresc zoladka najbardziej niszczy szkliwo, moze plukaj po wymiotach woda i plynem z fluorem

Widzisz jak trafilam:):) Mi sie od zawsze bardzo podobalo i musialam sie nameczyc, zeby przekonac przyszlego tatusia, ale udalo sie:) Teraz jak gada do brzuszka to mowi Lenka(bo jest pewien, ze bedzie dziewczynka), ale czasem mu sie myli i mowi Adela:D Nie wiem skad mu sie to wzielo, ale coz... faceci:D

alexgrampy odblokowane a u mnie już nie możemy doś do porozumienia. Ja chce Nicole i już sie nastawiłam a wszyscy chcą Anie na co ja się nie zgodze

Ja miałam coś takiego jak łupież pstry ale to wyglądało jak łuszcząca się skóra, czyli na ciemniejszej były blade plamy i słuche musiałam je często kremowac, kupiłam sobie maśc witaminową, i to też samo przechodzi ja się męczyłam z tym dwa lata ale po roku już było lepiej.

Milagrosa to twoje dziecko i ty decydujesz jak będzie miało na imię, ja mam gdzieś opinię tylko muszę się zgodzic z mężem reszta mnie nie obchodzi, u mnie też jest wijna na imiona ale u teściów ale to moja sprawa. Więc nie przejmuj się :)

Nicolka bardzo ładne imię, Lenka też u nas na szczęście nie ma problemu, dla chłopca mąż wybiera, a z resztą już wybrał, a dla dziewczynki to na początku chciałam Edyta a teraz chce mieć małą Hanie

co do imion to Zuzi pierwszy wariant imienia brzmial Karol;) teraz dla chlopca Karol wlasnie-ale to jest otwarta sprawa moze w koncu cos innego nam do glowy przyjdzie:) dla dziewczynki sa 3 opcje:Hanna Emilia lub Milenka.nasze rodziny na szczescie nie wtracaja sie w nic.

chyba nie zdazylam wejsc... jakbys mogla to odblokuj jeszcze raz o jakiejs konkretnej godzinie to ja wtedy wejde i sie dopisze:) a lupiez pstry mialam jakies 5 lat temu... Zalapalam sie na solarium i leczylam sie jakies 3 lata, nadal mam pozostalosci, kilka bialych plamek na plecach, ale to co teraz ma to cos calkiem innego. Czytalam o tym gilbercie i jestem na 99% przekonana, ze to wlasnie to.

mamusia85,moja siostra ma na imię Milena :) Mi się podoba Diana,Lena,Stella.Te ostatnie raczej odpadnie,zbyt oryginalne.Czytam sobie imienniki i kto wie co mi jeszcze do głowy przyjdzie.Najlepsze,że imion dla chłopców nie szukam ;p Milagrosa ja w poniedziałek byłam u dentysty dokończyć leczenie kanałowe.I tu taka ciekawostka bo w ciąży mamy je refundowane.Tylko musiałam zaświadczenie od ginekologa przynieść o ciąży.Zaoszczędziłam 350 zł :) Może nie będziesz mieć kanałowego ale piszę tak w razie czego:)

ja tez myśle o imionach ,dla dziewczynki jest wybrane ale dla chłopca bedzie trudno jutro po południu mam badanie usg u specjalisty bo jak pisałam to nie gin robi specjalistyczne usg we Francji,mam nadzieję poznac płec ,choć tutaj dopierow 20 tygodniu mówią,ale co tam,zapytam,zobaczymy czuje jakoś,że to chłopiec..

ja chlopca nie biore pod uwage bo w zyciu nie znajde imion dla chlopca, dla dziewczynki to zawsze cos sie znajdzie :) wspolczuje wam problemow z zebami, nawet porodu nie boje sie tak jak dentysty :/

ja teraz też już mam spokój z zębami,wszystkie ładnie poleczone.Ten,którego teraz leczyłam kanałowo też był leczony z 1,5 roku temu ale widać coś poszło nie tak bo mnie pobolewał.Leczyłam go teraz bez znieczulenia,momentami dość bolało ale nie było aż tak źle.Chyba dlatego bo on był martwy,tylko nie miał wypełnianych korzeni jeszcze.

jastro a ja się bardziej boję porodu...jak się teraz o ciąży dowiedziałam,to jedną z pierwszych myśli była właśnie ta że znów będę musiała przeżyć ten koszmar

Gość marcyś87
hej dziewczyny! Miax, uważam że niepotrzebnie się pieklisz. Nie rozumiem też teorii o "ukrywaniu się" pisząc z pomarańczowego. Ja np. przed nikim się nie ukrywam bo nie mam powodu. Szczerze mówiąc to jest pierwsze forum z którego korzystam i w zasadzie nie wiem do końca o co chodzi z czarnym i pomarańczowym nickiem (tacy ludzie też istnieją). Wystarczy nie czytać wpisów spoza naszego forum ( nie wiem czy mogę pisać "naszego" skoro piszę z pomarańczowego nicku ). Po za tym nie wszystkie pomarańczowe to "typiary"... Jeśli to, że piszę z pomarańczowego to problem, proszę napisać:) Na pewno się nie obrażę:) Chyba muszę się położyć, dzidzia wyssała ze mnie całą energię:) a jutro z samego rana czekają mnie badania. Śpijcie dobrze:)