Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rinoxi

pierwsza ciaza,jak to przetrwac?:)

Polecane posty

Gość cytrynka822222222
hej dziewczynki :) a długo sie starałyście ? ja mam 30 lat staram sie już rok i nie udaje sie, mąż ma słabe rzołnieżyki ale bierze witaminy , tak byśmy chcieli mieć dzidzusia .............

Gość rinoxi
ja sie staralam ok rok.wciskaj mezowi orzechy brazylijskie:)probujcie napewno sie uda:)powodzenia

Gość cytrynka822222222222
❤️ :)

Rinoxi a one to już jakis czas są prawda? Ale do soboty już tylko troszke, wypoczywaj dużo. Cytrynka mi i mojemu mężowi to bardzo sprawnie poszło :P ;)

Gość rinoxi
polcia juz jutro do szpitala na badania jade... stresuje sie:(

Gość rinoxi
zaczło sie w nocy z 24 na 25 kawiecien.zaraz po wizycie u lekarza.

Wiem, że to stresujace wiadomo martwisz się, ale musisz się troche uspokoić, będę trzymać kciuki za Ciebie i za maleństwo. Wszystko będzie dobrze :) Szkoda też, że Cię odrazu nie przyjął to czekanie jest najgorsze. A u innego lekarza nie próbowałas?

Gość rinoxi
jak bylam na wizycie to wszystko bylo ok,maluch sie ruszal i bilo serduszko. nie probowalam do innego lekarza bo zaufalam temu i nie chce zmieniac.chodzilam do roznych lekarzy i ten mi najbardziej odpowiada. awaryjnie spakuje sie jakbym musiala zostac w szpitalu,ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby.

Gość rinoxi
jestem w koncu w domku:) z dzidzia wszystko ok,rusza sie,rosnie jak na drozdzach,lekarz powiedzial ze nie wydaje mu sie by to byl chlopiec.dzidzia nie chce pokazac tak dobrze.ale siusiaka nie widac wiec chyba bedzie dziewczyneczka:) przepisal mi tabletki na zatrzymanie krwawienia, i mam przyjsc na kontrole za 10 dni,chyba ze cos sie bedzie dzialo wczesniej to wczesniej.mam lezec do 10 dni,a dzis caly dzien jestem na nogach dopiero teraz moge odpoczac.jutro tez nie lepszy dzien,po jutrze jeszcze gorzej.masakra:( brzuch mnie boli lekarz tak naciskal przy usg ze maluch sie teraz buntuje i rozbija.

Cieszę się, że wszystko dobrze :) Odpoczywaj dużo, nie ma nic wazniejszego teraz od dzidziusia. Lepiej dmuchać na zimne.

Gość rinoxi
wiem polcia i dzisiaj zamiast latac po sklepach robic zakupy do domu.odpoczywam.moj facet robi zakupy,mam nadzieje ze kupi fajne panele:) boli mnie brzuch:( a jak Ty sie czujesz?

Mnie też zawsze bolał jak mi lekarz podusił, połóż sobie pod nogi poduszkę to będzie Ci lepiej się leżało :) Ja się czuję dobrze, Maleństwo buszuje po brzuszku cały czas :D Od wczoraj to tak się przeciaga że same górki mam na brzuszku, ostatnio było grzeczniejsze i nadrabia, bardzo lubiec jak tak mnie kopie i się kręci :)

Gość rinoxi
tez bym chciala poczuc juz ruchy malucha.a ty masz wizyte 11 chyba tak,dobrze pamietam?ja musze jutro badania zrobic,krew i mocz.a jak sie uklada zycie malzenskie?byliscie gdzies na miesiac miodowy? hmm mam ochote na zupe pomidorowa,ale nie chce mi sie robic:(

Gość Polcia 91
Jeszcze troche :) Ja też nie mogłam się doczekać, to naprawde fajne uczucie jak ktoś puka do Ciebie od środka :) Wizyta u lekarza jutro a w piątek usg :) Dzisiaj byłam z moczem bo pani doktor chce mieć świeże wyniki :) A bardzo dobrze :) Niestety nie udało się nam nigdzie wybyć bo cały czas trwa remont, chcemy jak najszybciej skończyć i być już na swoim. Myślimy że na poczatku czerwca będziemy mieć swój kącik, wtedy pomyslimy żeby gdzieś pojechać :) Ja dzisiaj zrobiłam schabowe i ziemniaczki ;)

Gość rinoxi
ja dzisiaj zrobilam kotlety z kurczaka,purre i mizerie:)mniammm tez bylam dzisiaj zrobic badania krwi i mocz.to czekanie przed laboratorium mnie dobija.u ciebie tez jest zawsze tyle ludzi i nie ma ze kobieta w ciazy wchodzi bez kolejki?

Zależy, jak na razie tylko raz trafiłam na mega kolejke, zdarza się, że się wepchne :P Przepuszczać nie chcą :/

Gość rinoxi
no niechetnie przepuszczaja,a w komunikacji miejskiej wcale nie lepiej.udalo mi sie wkoncu wszystko zalatwic:)moge odpoczac:)

Ja od pani doktor już wróciłam. Przytyłam 2,3 kg a mała wiercipieta znowu szalała i tak szybko nie pozwoliła posłuchać bicia serduszka, wyniki moczu są dobre. Teraz czeka mnie glukoza, nie wiem jak to wypije. Dzisiaj jedna pani mnie przepusciła żebym sobie usiadła :)

Gość rinoxi
czasem zdarzy sie ze ktos jest uprzejmy:) a w ktorym tyg jest ta glukoza?kiedy sa drugie prenatalne?chyba ok 20 tyg,ale czy jest jakis przedzial. dobrze ze wyniki sa dobre:)ile wzrostu ma twoja kruszynka?

Ja teraz jestem w 23 tygodniu i dostałam więc myśle że coś ok tego tygodnia powinno być robione. Co do połówkowego to od 20 tygodnia, ale przed 25 albo 26 bodajże musi być, tak czytałam :) Ile mierzy moj Łobuziak dowiem się w piątek :) Ten czas tak jakoś się dłuży...

Gość rinoxi
oj szybko zleci,juz niedlugo. a z jakiego miasta jestes,jak moge spytac?

Gość rinoxi
okolice Katowic:)

Gość rinoxi
troszke. a dobrze,rano musialam zalatwic pare rzeczy ale potem odpoczywalam. a ty jak sie czujesz?

Dobrze ;) Jutro mam wizyte u alergologa. Mam nadzieje że coś mi da bo kurcze nawet wilgotną szmatką zetrzeć kurzu nie mogę, a jeszcze na weekend jade do teściów ich akurat nie bedzie bo idą na jak nawet jak usiąde na kanape gdzie pies siedział to odrazu kicham, tre oczy itd.

Gość rinoxi
to ciezko bedziesz miala u tesciow:( a jak remont,idzie do przodu? my juz meble zamawiamy,czekamy na penele,i bedzie koniec:)najgorsze bedzie to pakowanie wszystkiego:(

jakoś powoli idzie, ale w czerwcu już bede z mężem na swoim :) już się nie mogę doczekać :) Zazdroszcze Ci końcówki remontu :)