Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lollipop lollipop

Ile kosztuje fotograf w Warszawie

Polecane posty

Gość fotografie z wawy
Po co to wszystko napisałeś bo jakoś ta twoja treść nic nie wnosi do dyskusji. Napisałeś wypowiedz w formie krytyki do wpisu Gadget. Co żal ci tyłek ściska że to nie ty wykonujesz zlecenie a ktoś inny? Ty w przerwie podczas zdjęć nikogo nawet na herbatę nie zaprosisz bo przecież stracisz na tym mnóstwo kasy. Jak czytam takich dupków uważających się za profesjonalnych fotografów to aż mnie telepie ze złości. Nie lepiej abyś zamiast pisać takie głupoty obrabiał zdjęcia. Wyjdzie to z pożytkiem dla ciebie i uczestników forum. Jeśli twoje zdjęcia są takie jak styl twoich wpisów to ja współczuje dziewczynom że mają takiego fotografa.

Ej no spokojnie ludzie, nie zamierzałam tutaj wywoływać jakiejś kłótni ;) Do Gadget: nie znam się na obróbce zdjęć, ale wiem że te 350 które od fotografa dostaniemy będą dopieszczone, to znaczy będą obrobione w takim stylu jak robi to ten fotograf. Musiałabym tutaj podać link do jego zdjęć, bo tak to ciężko wytłumaczyć. W każdym razie na pewno taka obróbka to nie jest tylko na zasadzie 'ciemniej-jaśniej'. U nas jest tak,że dostajemy z godnie z umową te 350 wybranych przez fotografa zdjęć,a jeśli będziemy chcieli zamówić więcej, to z tym nie będzie problemu. Tyle tylko że my więcej nie potrzebujemy, bo kto to będzie potem oglądał ;) A jeśli chodzi o album to fotograf pokazywał nam 3 przykładowe i wybraliśmy taki na 80 stron. Na jednej stronie będzie 1 przyklejone zdjęcie, tak się nam spodobało. Nie wiem co to konkretnie są za albumy, fotograf mówił że są robione na zamówienie, no i z tego co widzieliśmy wyglądają bardzo solidnie. Jeszcze zastanowimy się nad wzorem okładki, bo jest ich do wyboru chyba z 50, będziemy też mogli wybrać sobie kolor kart (chyba 6 do wyboru).

Gość Mychowata27
My dzisiaj podpisujemy umowę z fotografem. Cena od zdjęcia 15 zł. Minimalna ilość zdjęć do wybrania 100 szt. Każde następne zdjęcie po 10 zł. Fotograf umieszcza zdjęcia na serwerze i daje nam na miesiąc hasło do zdjęć. Laboratorium do kopiowania zdjęć też jest z polecenia fotografa. Dowiadywaliśmy się że odbitka 18x24 będzie nas kosztowała 1,70 zł. Album chcemy kopić podczas naszej podróżny na Teneryfę. To też będzie fajna pamiątka. Fotograf z polecenia znajomego księdza. Widzieliśmy też zdjęcia u sąsiadów.

Nasz ślub w 2013. Fotograf z wawy, już zamówiony. Cena 3200 za - przygotowania i błogosławieństwo, ślub, przyjęcie do północy i plener dwa dni po ślubie. 400 dokładnie obrobionych zdjęć na płytach (3 komplety), pokaz slajdów blu-ray (też 3 płyty), fotoksięga z 20 rozkładówkami 60x30 i indywidualna galeria zdjęć na stronie z dostępem na hasło. Fotograf znaleziony w internecie, zdjęcia świetne, albumy też imponujące. Nie wiem gdzie co niektórzy znajdują tych fotografów, co sprzedają zdjęcia od sztuki za ileś tam zł... My dostaniemy od fotografa gotowy produkt i nie musimy sobie głowy zawracać jakimś wybieraniem zdjęć czy własnoręcznym klejeniem albumów.

Gość p-a-t-i
ja mogę polecić rewelacyjnego fotografa z warszawy, który ceny ustala zazwyczaj indywidualnie z klientem. Oczywiście ma jakieś swoje stałe stawki, ale przy pełnym pakiecie z pewnością można wynegocjować jakiś rabacik www.fotografslubnywarszawa.com Studio Łukasz Kwapień

Gość zarembscy.pl
p-a-t-i jak widać sam siebie poleca. :)

ja chyba zdecyduję się kogoś spoza warszawy. ostatnio kontaktowałam się z fotografem z lublina, który za dojazd weźmie 150zł, a cena na prawdę przystępna. nie będę płacić 1000zł więcej za to samo, tylko że z warszawy

Gość zarembscy.pl
Pojęcie "to samo" jest pojęciem względnym. Jedni robią reportaż, inni tylko ładne zdjęcia. Zależy na czym komu zależy. :)

niestety większość stosuje zasadę "zależy na co kogo stać" i cieszcie się, że macie klientów, którzy są w stanie wam zapłacić 5tys. za zdjęcia. i proszę, nie krytykujcie nas za rozsądek w planowaniu wydatków

Gość Aga Band- bardzo fajnie
kochaj siebie, a możesz powiedzieć jak sie nazywa ten fotograf z Lbn?

Gość Aga Band- bardzo fajnie
aha, spoko rozumiem ;)

Gość zarembscy.pl
kochaj siebie - jesteśmy realistami. :) Wiemy że są klienci którzy płacą 5k, ale przeważają tacy którzy mają tylko około 3k. I tacy i tacy są naszymi klientami, zależy tylko kto czego potrzebuje. ;)

powiem Ci szczerze, że dla Ciebie to TYLKO, dla mnie niewiele ponad 3 to nieprzekraczalna suma, na więcej mnie poprostu nie stać Nie znam się na Waszej branży kompletnie, ale z tego co można zauważyć, to jest duży rozkwit. Jakiś czas temu kontaktowałam się z fotogr z polecenia, koleżanka zapłaciła za zdjęcia 2500zł, ślub brała miesiąc temu. Dzisiaj ten fotograf proponuje cenę 5500zł. Ocb?

jak znaleźć dobrego fotografa? przez kafeterię, niestety bardzo zraziłam się do poszukiwań fotografa przez Internet. co robić?

Gość zarembscy.pl
Powinienem słowo "tylko" wziąć w cudzysłów. :) Chodziło mi o to, że jest to niewiele więcej niż połowa tej wyższej sumy. Rozkwit fotografów wiąże się z dofinansowaniami na sprzęt z urzędów pracy - każdy chce być fotografem myśląc że to proste zajęcie. A raczej chciał, eldorado się skończyło. A choćbyś mnie przypalała żelazkiem to nie mam pojęcia skąd taka różnica cenowa... Albo fotograf jest "na dorobku" (drugi, trzeci sezon) i chce się wbić w bogate śluby, albo nie wiem co... :) A jeśli chodzi o wybór fotografa... Polecenia, polecenia i jeszcze raz polecenia. A jak z internetu, to tylko po gruntownym obejrzeniu portfolio i wypytaniu o wszytskie szczegóły współpracy.

Gość broda99
Korzystaliśmy - fotografnaslub.org . Bardzo ładne zdjęcia w całkiem przystępnej cenie. Z tego co nam powiedzieli, było to taniej niż u konkurencji.

Gość Nie dojść...
Taka wasza wiarygodna działalność fotograficzna jak ta cała kampania reklamowa na kafe. Głupia reklama http://fotografnaslub.org/ . Do tego działalność na czarno. Zdjęcia na stronie poniżej wszelkiej krytyki. Czemu tak kaleczycie zdjęcia ohydnymi kolorami?Czemu zniekształcacie ludzi. Czy nie warto czasami poczytać o układaniu i kompozycji kadru. Nie krzywcie ludzi takimi zdjęciami tym bardziej że chcecie za te zdjęcia pieniądze

Gość Wir3
Dobre warunki cenowe ma na pewno Michał Dobrzański (tu jego portfolio - www.fotografia-slubna-warszawa.eu ). Działa w Warszawie, ale do nas to akurat dojeżdżał do Zakroczymia i nie było problemu. Miły, sympatyczny, otwarty.

Gość gość
Przy metrze Ratusz Arsenał sobie robiłem parę dnie temu fotkę do karty miejskiej. Obsługa w porządku, zdjęcie fajnie wyszło, dużo nie biorą. Punkt się nazywa Foto Ratusz, łatwo ich znaleźć. Na stronie www.foto-metro.pl jest dokładna mapka z lokalizacją. Pozdrawiam!

Gość gość
Warszawa nie jest tania, nie ma się co oszukiwać. Moim zdaniem znacznie lepiej uderzać w okoliczne miasta, gdzie fotografowie do Warszawy dojeżdżają. Np. w Łodzi jest fotograffo, Pan Sławek do Warszawy przyjeżdża, robi świetne zdjęcia i ma normalne ceny ;)

Gość gość
Ja polecam tych dwóch Panów : http://www.superfoto.eu/ - robią świetne zdjęcia a ceny nie są z kosmosu. Zresztą, polecam sprawdzić portfolio, po prostu. Wdać ich ogromne doświadczenia, i na zdjęciach, i po prostu we współpracy :)

Gość gość
Jeżeli szukacie dobrego i niedrogiego fotografa to mogę wam polecić zakład fotograficzny www.kokocolor.pl Mają siedzibę w Świebodzinie ale działają na terenie całej Polski. Zatrudniają świetnych fotografów.

Gość kasia8998
Ceny są bardzo różne, ponieważ to zależy od tego, jaki rok, jaka oferta, co sobie wybierzemy itd. Można znaleźć takiego, ale dobrego fotografa. Dla mnie niewątpliwie takim jest Bartosz Bukowski. Znaleźliśmy go za pośrednictwem strony bukowski.photo. Zdjęcia robi przepiękne.