Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarodziejka_Z_Ksiezyca

fluoksetyna (prozac, bioxetin, seronil) - czy 20mg to dużo?

Polecane posty

Mam 21 lat, jestem szczupła i niewysoka, a przepisane mam 20mg fluoksetyny. Boję się, że będę miała zespół serotoninowy od tego. Czy jest możliwe, że przy braniu 20mg/dobę po jakimś czasie ten zespół się pojawi?

Gość ertetetert
zapytaj w aptece

Gość ach och ach
fluoksetyna jest bezpieczna:) czemu bierzesz?

Na nerwicę. Czytałam już, że jest bezpieczna, ale czytałam też o zespole serotoninowym i się go boję, szczególnie, że jestem drobnej budowy ;) Na początku stosowania miałam objawy podobne do zespołu (bezsenność, pobudzenie ruchowe itd.), więc jak sobie wyobraziłam, że takie coś miałabym miec na co dzień, to się zawahałam, czy to 20mg to jednak nie za dużo. Szczególnie, że niektórzy biorą tylko 10mg i u nich działa

Gość ach och ach
spokojnie;) najwieksza dawka fluo to 60mg Ty bierzesz tylko 20 to co wystąpiło u Ciebie na początku to jest normalne zanim organizm sie przyzwyczai, a efekty przychodzą nawet po kilku tygodniach:) nie masz sie czego bac, nie czytaj o tych rzeczach, bo tylko sie nabawisz lęku:P ;)

Gość mamamia1
ja brałam fluoksetyne prawie rok w dawce 20 mg i czułam się normalnie mi pomogła,ale trzeba odstawiać stopniowo,nie nagle.

Gość ach och ach
kulka a jak teraz? długo bierzesz?

Gość ach och ach
znaczy jak bylo przy 80 sorki nie doczytalam, ze lykalas, rozumiem, ze juz nie bierzesz

No już nie biorę na takiej dawce byłam kilka miesięcy, pewne działanie czułam przy 60 mg, ale dopiero 80 pomogło tak jak powinno.

Gość ach och ach
kulka poradzilas sobie juz z bulimia? zauwazylas jakies symptomy podczas brania (problemy zoladkowe, itp)

Poradziłam to za dużo powiedziane, po prostu jest mi dużo łatwiej przeciwstawić się starym nawykom (choć to zdecydowanie nie odpowiednie słowo), ale one cały czas próbują wrócić. Walczę z tym w zasadzie każdego dnia. Jedyne skutki uboczne jakie miałam podczas brania fluo to bezsenność, ze strony układu pokarmowego nie dolegało mi w zasadzie nic, co mogłabym powiązać bezpośrednio z fluo.

Gość beeeeee
ja jem 20mg od 6 tygodni czuję sie nieżle.Ostatnio zardzieliłem opakowaniw (kapsułkę ) i wysypałem pół proszku do ust czyli ok30 mg...gorzkawy smak.Co jeszcze o seronilu,mieszałem go z xanaxem 0,25 i 0,5mg brak intereaqkcji-spokojnie lecz z umiarem