Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka A

pierwsza wizyta chlopaka córki w domu

Polecane posty

Gość matka A

Moja 16-letnia córka od 3 tygodni ma chłopaka. Spotykają się głównie w szkole on ma 15 lat. Od wychowawcy dowiedziałam się , że nie jest to towarzystwo dla mojej córki( chłopak wagaruje , kiepsko się uczy, popala, popija) Córka jest raczej dobra uczennicą , spokojna rozsądna dziewczyna mam z nią dobry kontakt. Nie chcę zabraniać spotykania się z nim bo może się zbuntować dlatego poprosiłam aby zaprosiła go do domu abym mogła go poznać .Poradźcie jak zorganizować takie spotkanie.

Gość berkkka
Normalnie. Niech przyprowadzi chlopaka, wypijecie razem herbate i porozmawiacie. Nie rob wielikich ceregieli, przeciez ten chlopak to jeszcze dziecko.

skoro masz dobry kontakt z córką to powinnaś wiedzieć czy już współżyje, czy była już u ginekologa, czy bierze tabletki antyk. a może stosuje inne zabezpieczenia, młodzież dziś szybciej biegnie do łóżka a zatem zainteresuj się tą sprawą jako matka ;) a chłopak niech przyjdzie, zaproponuj jakieś ciastko, herbatę, pogadaj chwilę na luzie a potem niech idą do córki pokoju, przecież chyba nie będziesz z nimi siedzieć bo o czym niby tu gadać z matką swojej dziewczyny, to też jest stresująca sytuacja dla chłopaka... jak ja przyprowadziłam chłopaka pierwszy raz do domu, matka mi obciachu narobiła, jakiś obiad przygotowała i musieliśmy siedzieć z nią w pokoju w ciszy < moja mama nie akceptuje rozmów przy stole > jeść, normalnie słychać było jak mojemu wtedy chłopakowi jedzenie z nerwów w gardle stawało, potem wypytywała go o szkołę, o plany, o przyszłość jakbyśmy mieli do ołtarza iść za miesiąc haha, ja miałam wtedy 15 a chłopak 16 lat ;) no ubaw po pachy ;) ;)