Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiemmm i się nie boję

Życie na włosku czyli smierć kliniczna

Polecane posty

Gość nj
nox ale bylas swiadoma wszystkiego?

Nox Vampire Princess - słaba ta Twoja wiara była...przecież nie umarłaś, skąd ta pewność jak jest do końca? Skąd wiesz do jakiego momentu drogi doszłaś? Choć może "moment" to niewłaściwe określenie, bo przecież po śmierci czas jako taki już nie istnieje.

Gość gyujftyhft
tez tak sadze niczym sie od zwierzat nie róznimy ,tylko troche bardziej ewoulowalismy ze zaczelismy sie zastanawiac nad sensem

Bóg istnieje mało wiesz o nim nie umiesz go odnaleźć widocznie nie zasłużyłaś by wejść na tamten świat teraz musisz się męcżyć z tym że coś takiego Ci się przydarzyło masz teraz wrażenie ze tam to juz nicość a jednak sie mylisz

kosciol to taki drugi rzad, zeby byl lad, zeby ludzie sie nie pozabijali, zeby kobiety rodzily dzieci i niczego nieswiadome skazywaly je na smierc, przedluzajac jedynie ludzki marny gatunek. wielu ksiezy znam, swoje wiem. za duzo wiem i dlatego nigdy nie bede juz szczesliwa.

Gość gyujftyhft
jatez za duzo wiem i tez przez to nie bede szczesliwa , czasami jak Cie czytam to czuje ze jedziemy na tym samym wozku :(

nie zasluzylam? a czym ty zasluzylas, w czym jestes lepsza ode mnie? byl czas ze w pierwszej lawca na bacznosc w kosciele stalam, byl taki czas. ale minal, teraz jest tylko prawda i bol :(

a co powiesz o różnych objawieniach i cudach zjawiska paranormale?

Wiem, że wasze życie opiera się jedynie na oglądaniu trudnych spraw, ale może zrozumiecie to, co teraz napiszę. Udowodniono naukowo jest, że mózg człowieka będący w stanie śmierci klinicznej jest w fazie Ren, faza ren to faza snu, marzeń sennych. Jako, że wy owieczki od młodości jesteście napompowani głupotami typu, bóg, światełko, tunel. Mózg, żeby wytworzyć sen produkuje substancję o nazwie LSD, tak to ten narkotyk. W chwili śmierci klinicznej tworzona jest jego nadprodukcja, więc macie sny, które pamiętacie, w których jesteście świadomi. Stan zwany LD. I tak nie uwierzycie, bo wolicie swoje zombie i śmieszną biblijkę :)

Gość karamustafa
swoją drogą samobójstwo to też częsty temat moich myśli, zwłaszcza że w życiu niewiele dobrego doświadczyłem... a prawda że nic nie ma i jak się umrze, to nie ma raju, ptaszków i uśmiechniętych bozi oraz babci i dziadziusia jest bolesna ale oczywista!!!

zatem widzisz jak ciezko jest byc swiadomym... czasami marze, ze jestem pustakiem, ze moj jedyny problem to wybor blyszczyka w drogerii. ale ja musialam myslec, musialam przezyc, musialam umierac, dlaczego ja...

Nox Vampire Princess - trzeba się jakoś pozbierać i odnaleźć własną drogę. Ale nie mów, że Boga nie ma dlatego, że doświadczyłaś tego czy owego. On jest przecież ponad tym wszystkim, a świat po prostu jest coraz bardziej zepsuty - wybór człowieka zresztą.

Gość maja05
naiwna dziewczyno, pieklo wygladac mialo inaczej. ale widze ze ty tylko we wybrane fakty wierzysz. smutne. KAŻDY ma swoje piekło mądralo :classic_cool:

A objawienia wkrótce się wyjaśnią. Potrzeba jedynie większego zaawansowania technologicznego człowieka. a jak wiadomo, nie od razu Rzym zbudowano. I tak większość z nich to kłamstwa chorych fanatyków.

Gość Troskliwa mamusia
Dajcie spokój NOX. Swoje doświadczyła i ma prawo wierzyć, że jej racja jest słuszna. do NOX - widziałam Twoje zdjęcie w stopce. Jesteś śliczną młodą dziewczyną. Jeśli już jesteś na tym świecie, a możliwe że dalej nie ma nic, to czerp z życia póki masz taką szansę. Ja mam cudowną córeczkę, wiesz, jej każdy uśmiech, piękny głos, tulenie, drapanie plecków, bajeczki, nasza miłość i ciepło w domu to skarb. Co by się nie działo - z nią, razem to wszystko ma sens. Daj sobie szansę na życie, miłość, ciekawą pracę, rozwój osobisty, poznanie życia.

wlasnie, a ja doswidczylam prawdy wczesniej i pewnie stad jako takich marzen sennych wowoczas nie mialam. gdybym miala teraz wybor, to wolalabym sie nie urodzic, to moje jedyne marzenie, a nie spelni sie, jest niemozliwe.

Pancerna Kołdora - a skąd taka pewność? Bo akurat Ty dalej nie widzisz?

Gość karamustafa
ciekawe dlaczego wyznawca buddyzmu w stanie tzw "śmierci klinicznej" nie spotyka jezuska i maryjki z apostołami? przecież to podobno jedyne prawdziwie prawdziwe religijne postacie boskie z jedyniesłusznej i doskonałej religii katoli, która prowadzi prosto do niebusia? bo on ma inne wyobrażnie o świecie po śmierci i jego mózg wytwarza inne filmy na koniec!!

Gość gyujftyhft
objawienia to tylko slowa chorych fanatyków nie dociera do was ze ludzie sa w stanie powiedziec kazda brednie tym bardziej jesli cos im wmawiano od kolyski

troskiliwa no wszystko fajnie, ale to szybko przeminie. ty sie zestarzejesz, w koncu umrzesz, ona pocierpi, przezyje swoje i pozniej tez umrze. nie wiem czy dla paru chwil skarze kogos na pustke. to zbyt egoistyczne, ale kazdy ma prawo wybrac jak chce. a z zycia nie ma co brac, no chyba ze bylabym Paris Hilton. wtedy Twoja filozofia ma sens :)

dokladnie!!!!! muzumanin tez cos innego zobaczy i powie, zarzeknie sie ze to prawda :D smieszne. moze naqwet ktos jeszcze zeusa z reszta bandy ujrzy, albo dinozaury.......................

jest 'cos' po smierci co dowiemy sie gdy przyjdzie na nas czas wierzę tez w duchy itp rzeczy kto sie nie przekonał na własnej skurze nie uwierzy póki sie nie przekona ja wiem ze cos jest po drugiej stronie i tęsknię do kontaktu z pradziadkiem

Gość karamustafa
cudów ni ma! jak ktoś wyzdrowiej a miał raka to przypadek a nie ingerencja sił nadprzyrodznych

karamustafa - ale to akurat moim zdaniem nie przeczy istnieniu Boga. Śmierć kliniczna nie jest jeszcze śmiercią. Nikt z nas nie wie jak wygląda ten etap przechodzenia z tego świata, bo każdy z nas jeszcze żyje. Ale najłatwiej jest powiedzieć, że czegoś nie ma, bo akurat czegoś nie rozumiem.

a duchy?? moge opowiedzieć wam sytuację mojej mamy. Mialam dziadka który był nie wierzący, mówił że do Kościoła nie będzie chodził, do spowiedzi też. Po śmierci w grudniu, dokładnie o godz 21 (codziennie) chodził po strychu na kulach( bo miał coś z nogami). moja matka strasznie się bała, ubrała moją siostrę i przez okno pobiegła do swoich rodziców, pierwszej nocy przyszła babcia z nią spać i słyszały te kroki na górze ale cicho już był, a babcia powiedziała "nie pójdzie w swoje miekjsce tylko tu chodzi" tak hukneło ze aż regał drżał. Jak to wytłumaczycie??? duszy nie ma ??? Bóg ją zsyła by odkupiła swoje grzechy na ziemi (zaznaczę że dziadek przychodził przez miesiąc zawsze o tej samej porze i chodził do godz 2)

codziennie tysiace malych dzieci zdycha wrecz bo jak to nazwac, w meczarniach na raka. nie wierze tez ze bog stworzylby pozerajace sie zywcem zwierzeta, kobiety, te porody uwlaczajace godnosci i w ogole, ludzi ktorymi kieruje instynkt, ktorzy potrafiliby zabic, ktorzy mysla tylko o sobie, tyle.

człowiek musi czegoś doświadczyć namavcalnie może wtedy uwierzy

Gość karamustafa
sie z dziadziusiem zobaczysz - z pewnością może ci się teki film wyświetli jak bardzo tego chcesz n koniec. te obrazki to ewolucyjna nagroda, za śmierć naszej świadomości...

Gość Troskliwa mamusia
Bzdura. Nie trzeba mieć bogatego dziadka, który ustawia CIę i całą rodzinę. Trzeba mieć pomysł na siebie, na życie. Poza tym życie to nie tylko chwilka. Ale rozumiem Twój punkt widzenia. Dobrze pamiętam siebie i swoje problemy rodzinne i egzystencjonalne jak byłam w podobnym wieku jak Ty. Ciągle dół, ból, ryk po nocach. Ale to do niczego mnie nie doprowadziło. Kiedy odnalazłam siebie, a potem dystans do zła które mnie otaczało, a potem miłość - życie nabrało jakiegoś sensu. I nie powiem Ci, że wierzę czy nie wierzę w Boga, bo nie wiem. Jeśli wierzę, to moja wiara jest mała i beznadziejna. Ale powiedzieć, że nie wierzę nie mogę - bo ... po prostu byłoby to sprzeczne ze mną. Nie rozstrzygniesz zagadki życia i śmierci bo za mały z Ciebie pikuś (ja i inni z tego forum też).

wyjasni ktos w koncu dlaczego muzumanin zobaczy inne rzeczy, inne cuda. dlaczego zeus nagle zniknal i jahwe sie pojawil :D a moze tam wciaz czeka atena na olimpie :D jestescie smieszni, ale ja was rozumiem, ze strachu czlowiek uwierzy nawet w boga z gowna.