Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiemmm i się nie boję

Życie na włosku czyli smierć kliniczna

Polecane posty

"codziennie tysiace malych dzieci zdycha wrecz bo jak to nazwac, w meczarniach na raka. nie wierze tez ze bog stworzylby pozerajace sie zywcem zwierzeta, kobiety, te porody uwlaczajace godnosci i w ogole, ludzi ktorymi kieruje instynkt, ktorzy potrafiliby zabic" A to jest akurat wynik grzechu człowieka, a nie wina Boga. Nie obarczajmy Go za popełniane przez nas zło. Człowiek ma jakby rozum i wolna wolę.

Gość karamustafa
ja nie rozumiem dlaczego nie rozumiem? nie ma nic po śmierci i tyle a bóg? poszedł na urlop i dlatego taki pier­dolnik na świecie :-) a ja pakuje się w PKP i jade do domu bo już po pracy nara! pozdro dla Nox Vampire i innych świadomych!

oj mało niektórzy wiecie. bóg jest, co myślicie że jak umieracie to odrazu wita was z otwartymi ramionami, człowiek musi przejść przez czyściec żeby oczyścić się z grzechów to bilet do świata z Bogiem

Nox Vampire Princess - ale opis stworzenia świata nie przeczy zupełnie ewolucji! Nikt nie powiedział, że świat powstał w ciągu 6 dni - nie naszych kalendarzowych. To jedynie symbol. Ważne jest to, że to Bóg jest Tym, który daje życie poszczególnym istotom.

Gość Troskliwa mamusia
NOX - typówka wieku dorastania :) Ja dorastałam w oazie przy kościele - wiesz piękne śpiewy o Bogu i do Boga, rekolekcje, kościół był moim 2. domem. Ale kiedy się przebudziłam z tego - głównie z powodu pierdół, które czarni próbowali nam wciskać (typu - kobieta szyją męża, ona podwładna, ma go zadowolić, całowanie ręki pierdolonego biskupa czy jakieś palanta który jest proboszczem, uczenie kobiet usłużności, cichości, skromności, NPR, zakaz seksu przed ślubem, i inne, długoby wymieniać) to przeżyłam duży zwrot w życiu "duchowym".

karamustafa - Bóg nie przestaje istnieć w momencie, gdy człowiek przestaje w Niego wierzyć

aha czyli ten watpliwy cud narodzin to przez grzechy czyjes tam, podobnie jak to ze czyjes dziecko zdechnie na raka w wieku dwoch latek? albo ze mlodziez z pielgrzymki zginie w wypadku (wypadek pamietny mysle, gdzie rzbil sie autobus z pielgrzymka )

Bóg jest i tyle. Każdy chce byc orginalny i wymyślić nową teorie że to to że tamto. Fakty są zupełnie inne

Gość Troskliwa mamusia
NOX - nie używaj w odniesieniu do niewinnych małych dzieci słowa "zdychać". To niegodne. Szkoda takich maleństw i ich rodziców, którzy tracą sens życia.

Bóg przed każdym stawia wyzwania by mógł pojąć życie i jak sam Jezus cierpiał, my też musimy. Nie wolno oddalać się od Boga

Troskliwa mamusia - wiesz, trochę Cię rozumiem z własnego doświadczenia. Ale słuchaj, wiara nie kończy się na Kościele w ludzkim tego słowa znaczeniu. Kościół popełniał błędy i popełniać będzie - bo złożony jest z ludzi, grzesznych bądź co bądź. Ok, to boli. Ale trzeba się przebić. Bo ponad tym wszystkim jest Jezus, nie ksiądz taki czy owaki.

"aha czyli ten watpliwy cud narodzin to przez grzechy czyjes tam, podobnie jak to ze czyjes dziecko zdechnie na raka w wieku dwoch latek? albo ze mlodziez z pielgrzymki zginie w wypadku (wypadek pamietny mysle, gdzie rzbil sie autobus z pielgrzymka )" - Nie czyjeś tam, ale nas wszystkich. Nie tego konkretnego człowieka, który cierpi czy jego rodziny. Bóg nie chciał i chce niczyjego cierpienia. Ale czasami dopuszcza zło - też takie zupełnie niezawinione. Dlaczego? Nie wiem. Tak jak wielu rzeczy istniejących na tym świecie. Ale to nie jest powód by przekreślić wszystko, bo wtedy to już nic nie zostaje. Odrzucając istnienie Boga - tym bardziej niemożliwym jest wytłumaczenie dlaczego tak się dzieje.

a smierc to łaska? hm. poumierali, czyli zgotowali swoim blismkim pieklo na ziemi. ja juz ktorys raz spadlam na cztery lapy i teraz wiem, ze moja madrosc uczynila mnie silna i mam prawo nauczac. cierpie ale jestem swiadoma. oni cierpia, ale kresu swojego cierpienia nie znaja 🖐️

Gość Troskliwa mamusia
NOX - rozwydrzona nastolatka :D Dziewczyno zdychać może pies, kot, wiewiórka. A jeśli kobieta wydaje na świat dziecko, kocha je nad życie i to jest OSOBA! to mnie osobiscie słowo "zdychać" razi. I to bardzo.

Gość Troskliwa mamusia
NOX - masz prawo nauczać????? Nie kumam. Czego? Skromna to Ty nie jesteś. Nie potrafisz słuchać, tylko krzyczeć. TO, że masz swoje przemyślenia to nie znaczy, że jesteś racją absolutną. Masz swoje poglądy dla siebie - nie dla innych. Bez urazy.

Troskliwa mamusia - niech się wykrzyczy, jak ma jej to pomóc. Może dojdzie do takiego momentu w tym żalu do innych, że zrozumie więcej

i nkubaory mysla ze jak ich poropruwalo na wszystkie stroy swiata to tego bachora kazdy szanowac musi a dla mnie to gowno i tyle, mam was wszystkich w dupie i tak pozdychacie wiec kim tu sie przejmowac, tyle 🖐️

Gość fandon76
nox przeginasz smarkulo, uwazaj bo jak trafisz na taka osobe ktora bedziesz szanowac, to niezle dostaniesz po dupie zycie sie szanuje- innych tez, wiec prosze cie dziecko ale nie wjezdzaj z takimi tekstami jak zdychac.. no ale tak to jest jak dziecko sie dobierze do klawiatury i anonimowosci to ze przezylas smierc kliniczna nie sprawia ze masz prawo innych obrazac.

Gość dziecinada, pozjadlala taka
wszystkie rozumy i mysli ze jest wielce dorosła ;O troche pokory. a szacunek kazdemu czlowiekowi sie należy - nie wazne czy ty jestes osobą wierzącą czy nie bo jest jeszcze cos takiego jak ETYKA

tak a ja mam wielka blizne na dloni bo mnie napadl jakis koles skoro mnie nie szanuja to ja sram na ludzi i mam was gdzies, i mam nadzieje ze jego maciora wraz z nim zdychaja tyle ale tp trzeba przezyc. dla mnie zdychaja ludzie, tyle sa warci i nie zmienie zdania, mozesz sie unosic ale to nie ma sensu.

nox szczerze to jestes dziwna wyobrażam sobie ciebie jako narkomankę

Gość fandon76
tak, nie ma sensu, ale kiedys dorosniesz i zrozumiesz ;) w sumie jest mi ciebie zal, zapewne nie tylko mi

i żadnej śmierci nie przezyłaś

Nox Vampire Princess dlaczego jesteś taka nie miła??

Gość TRupia dłoń
NOX - pustakiem i narcyzem zalatujesz