Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakajaona30

Dzis odbieram wyniki na HIV

Polecane posty

Gość jakajaona30

jak w temacie, jestem mega zalamana nie wiem czego sie spodziewac, jak to ladnie ujmuja mialam w przeszlosci kontakt bez zabezpieczenia w prawdzie 1 jedyny nawet nie bylo wytrysku ale jak czytalam nawet poprzez plyn ejakulacyjny mozna sie zarazic. Do wieczora jeszcze tak daleko, boje sie. Najgorsza jest taka swiadomosc ze zdazylo mi sie tylko raz i jesli sie okaze ze jest pozytywny co wtedy? Przeraza mnie ta wizja.

nie martw się, prawdopodobieństwo jest bardzo nikłe, zwłaszcza że był to jedyny kontakt a chłopak nie jest z Europy Zachodniej lub Afryki :) też miałam takie myśli kiedyś.

Gość dsdsd
Ja we wtorek.

Gość jakajaona30
on jest Arabem i ma na imię Abdul, moją kolezanke zaraził

Gość jakajaona30
Widze ze kogos bawi podszywanie sie, ale prosze bardzo nie przeszkadzajcie sobie. Nie zycze wam takich chwil. Najgorsze to oczekiwanie.

Gość jakajaona30
dsdsd robilas/les prywatnie czy korzystales ze specjalnych przychodni?

Gość nannannann
ja oddawałam krew bo bałam się tego momentu oczekiwania i spacerów do hivovej kliniki... A tak to był przynajmniej pozór zrobienia czegoś dobrego, nie zadzwonili że coś jest nie tak, a na pewno by zadzwonili, więc uznałam że jestem zdrowa...

Gość jakajaona30
masz racje jesli nie dzwonili wszystko jest ok, gratuluje:)

Gość dsdsd
Prywatnie. Moim problemem jest tatuaż. W zeszłym roku robiłam w pewnym studiu tatuażowym tatuaż, i okazało się, że dwie osoby załapały a robiły w tym samym czasie co ja.

Gość naraya naraya
wiem, kamień spadł mi z serca. Ja się obawiałam o taki kontakt z chłopakiem sprzed dwóch lat i obiecałam sobie że nigdy więcej. Jakaona, ale wiesz co? Wczoraj powtórzyłam ten błąd. Teraz nie dość, że obawiam się ciąży, to jeszcze jakiejś choroby. To jest mój chłopak (nie przygodny) no ale myślisz że on kiedykolwiek robił badania? Tak to jest z tymi facetami, że mówią "przecież jestem zdrowy!" a nigdy nie robili badań bo to "pedalskie" albo coś.

Gość naraya naraya
to ja (nananannnnn)

Gość jakajaona30
Moj wynik powinien byc 100% pewny gdyz od pamietnej chwili minely 2 lata. naraya naraya trudno powiedziec popros go aby poszedl na badania, jak dlugo z nim jestes? jesli minely 3 miesiace wedlug danych z wto mozesz ponownie zrobic test wtedy bedzie najbardziej prawdopodobny.

Gość jakajaona30
dsdsd rozumiem, ja rowniez robilam prywatnie boje sie jak cholera

Gość l;fenv[nme
czemu przed stoosunkiem nie prosicie ich o wyniki badan??

Gość l;fenv[nme
chociaz na hiv i hcv bo inne kily da sie zaleczyc ale powyzszych nie wstydzicie sie? a latac po lekarzach z hivem nie bedzie wstyd?

Gość jakajaona30
ZAWSZE pytasz przed stosunkiem pokaz wyniki? mnie sie zdazylo raz i nigdy wiecej nie bylo tego nawet stosunkiem nie mozna nazwac ale dla pewnosci zrobilam.

Gość naraya naraya
nie, minął 1 dzień :o to głupio żądać badań. Sama kiedyś zarzekałam się na kafe że mojego przyszłęgo faceta poproszę o wyniki badań, to zostałam wyśmiana przez kafeteryjne dziwki że jak sobie to wyobrażam... wczoraj nie wiem co mi strzeliło do głowy, on się pytał czy nałożyć gumkę (a i tak był już we mnie) a ja że nie trzeba! Oczywiście zaraz tego pożałowałam, to znaczy po - ale cholera naprawde nie wiem co mi strzeliło do głowy!!! Jestem wściekła.

Gość l;fenv[nme
mialam w zyciu 2 partnerow seksualnych i owszem poprosilam ich badania widzac ze nie bylam ich 1 partnerka mam 26 lat i nie widze w tym nic zlego wrecz przeciwnie jeden byl bardzo szczesliwwy ze mysle o naszym zdrowiu drugi robi problemy wiec powiedzialam ze musimy sie rozstac w takim razie bo ja zdrowiem swoim ryzykowac nie bede i sie zgodzil wszyscy zdrowi

Gość jakajaona30
W porzadku jestes pewna i oby tak dalej, mnie sie przytrafilo 2 lata temu teraz dla pewnosci chce sie przebadac

Gość l;fenv[nme
naraya nie przejmuj siee;) nastepnym razem z nowym facetem zapytasz o badania:) ach i gumka nie chroni w100% wirus hiv jest mniejszy niz mikroszczeliny w gumce i moze przenikac

Gość kułak rosyjski
plus i minus to jedyne co widze...

Gość jakajaona30
innej opcji nie bedzie

Gość naraya naraya
ale słyszałam że gumka właśnie chroni w 100% przed hiv! Ale ja nie zamierzam szukać nowego faceta, to znaczy mam tego i nie wiem jak delikatnie poprosić go żeby zrobił badania! Jeśli coś ma i mnie czymś zaraził to i tak przesz pół roku nic nie wyjdzie, ale jeśli on coś ma i zrobi teraz to powinno wyjść od razu! teraz mam z nim kontakt tylko przez neta i telefon (święta) ale nie wiem jak miałabym mu to zasugerować. Już mówiłam mu coś o tym ale on stwierdził obrażony że jest przecież zdrowy bo zawsze był zdrowy!

Gość jakajaona30
popros go jesli bedzie mu zalezalo to zrobi, powiedz mu ze sa ponkty konsultacyjno-diagnostyczne gdzie anonimowo i za darmo mozna sie przebadac

Gość l;fenv[nme
http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-medyczne/HLI-News-Stosowanie-prezerwatyw-nie-chroni-przed-HIV-i-AIDS,7937,8.html HLI News: Stosowanie prezerwatyw nie chroni przed HIV i AIDS? HLI News/Rynek Zdrowia 10-06-2009 09:38 Filipińscy lekarze wydali oświadczenie, w którym poinformowali, że promowanie prezerwatyw jest jedną z przyczyn niepowodzenia w walce z zakażeniem wirusem HIV i AIDS - Prezerwatywa jest doprawdy niebezpieczna mówi dr Yolly Eileen Gamutam, przewodnicząca Asia's Catholic Association of Doctors, Nurses and Health Professionals. Zdaniem lekarki powinno się informować ludzi, że używanie prezerwatyw jest niebezpieczne. Dr Gamutam odwołała się do epidemiologii HIV/AIDS w Tajlandii, gdzie kampania na rzecz stosowania prezerwatyw doprowadziła do... szybkiego wzrostu liczby osób zainfekowanych wirusem HIV podaje HLI News. Według danych statystyki medycznej, w 2003 r. w Tajlandii liczącej 63 mln ludności odnotowano 570 tys. przypadków zainfekowania HIV wśród dorosłych i dzieci. Na AIDS zmarło 58 tys. chorych. Tymczasem na Filipinach liczących 80 mln ludności, HIV-pozytywnych było 9 tys. osób. Na AIDS zmarło 500 pacjentów. - Nawet jeśli we wszystkich domach publicznych będzie pełen wybór prezerwatyw, nawet jeśli będą one dostępne we wszystkich sklepach, barach, restauracjach i wszystkich innych miejscach publicznych, nic to nie pomoże w walce z HIV/AIDS dodaje dr Gamutam. Dr Gamutam potwierdziła, że zgadza się z wypowiedzią papieża Benedykta XVI , że wstrzemięźliwość płciowa i wierność małżeńska są najlepszym sposobem na walkę z AIDS i HIV.

Gość naraya naraya
mam coraz większe schizy. Mimo wszystko, zawsze lepiej mieć gumkę niż pozwolic spokojnie by armia zarażonych plemników pływała sobie we mnie :o

Gość l;fenv[nme
lepiej przebagac siebie i nowego partnera:) to nic wstydliwego

Gość w afryce gdzie
zastosowano wstrzemięźliwość seksualna tam zmalała liczba zarażonych to jest kara boska z a łamanie 6 przykazania

Gość mala mi xxx
Autorko, Nie mysl o tym, niedlugo sie okaze co jest... Wiem co mowie, tez robilam nie tak dawno test bo bylam w ciazy... Balam sie strasznie, mimo, ze mialam tylko dwoch partnerow, ale schizy straszne.... Na szczescie wszystko dobrze, ale tego strachu nie zapomne nigdy... Jestem z mezem juz 10 lat, ale jesli kiedykolwiek bysmy sie rozstali i bede probowac zycia z kims innym, NA PEWNO zapytam o test... Z tego co widze wsrod znajomych, z tego co slysze, ludzie poglupieli, spia z kim popadnie, bez zabezpieczenia...Nie ma co ryzykowac...

Gość jakajaona30
Dziękuje Wszystkim ktorzy tu odpisali, odebralam wynik i dzieki BOGU jest ujemny, mam nauczke na cale zycie, przyrzekam sobie ze nigdy sie nie zapomne. Apeluję do wszystkich o zdrowy rozsadek a nie potem odchodzic od zmyslow jak ja dzisiaj przed odebraniem wynikow. Zycze wszystkim udanego zycia z "glowa".