Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ubuibnuibnuib

niedługo rodzę... szczepić dziecko czy nie?

Polecane posty

Gość pulintta
Specjalistka się znalazła - u mnie pytają czy ci się nie podoba czy nie. I możesz nawet w pory zrobić z oburzenia.

Gość pitupitukfjf
i co, ze pytają, a pytają czy w kosmos leciałaś i odpowiadasz, co, ze nie? możesz sobie odpowiedzieć co chcesz

Gość pulintta
Niezaszczepione dziecko w większości przypadków ciężej znosi choroby niż zaszczepione. Znam przypadek gdzie dziecko niezaszczepione złapało ospę w przedszkolu i o ile dzieci chorowały przez 2 tygodnie to ten maluch ponad 2 miesiące - szanowni rodzice mieli pretensje do przedszkola,że dziecko się zaraziło - szczyt głupoty.

Gość pitupitukfjf
ale pierniczysz w dalszym ciągu 2 miesiące chorowało, cóż to za przykład, ja chorowałam 3 tygodnie a zaszczepiłaś na malarię czy ptasią grypę swoje dziecko? co tu jeszcze robisz, no leć czym prędzej zaszczepić, bo podobno panuje

Gość pulintta
Nieszczepienie dzieci to najgłupsza rzecz jaką może zrobić rodzic. Można odwlekać - to jestem w stanie zrozumieć, można szczepić wybiórczo - są choroby na które odporonosc nabiera się tylko przez szczepienie. Nie szczepić wcale?Nie ma mowy - własne widzimisię wynikające z niewiedzy- ciemnogród

Gość ubuibnuibnuib
tego jak dziecko znosiłoby chorobe gdyby było zaszczepione nie wiesz, to tylko teoria wymyslona, zeby zamknac usta tym, którzy mimo szczepień chorowali..

Gość ubuibnuibnuib
pozatym w jakim przedszkolu tyle dzieciaków szczepionych na ospe niby jest?

Gość pulintta
Podobnie jak nieudokumentowane medycznie i naukowo wywody o tym jakoby szczepionki wywoływały takie choroby jak autyzm! NIE MA NA TO RZETELNYCH DOWODÓW

Gość pitupitukfjf
łoj dobra, bo kretynce nie pzretłumaczysz ja też odwlekam, ale szczepię ale większych głupot nie słyszałam odnośnie przyjęć do przedszkoli i innych placowek straszy jak małe dziecko, szczepcie bo was nie przyjmą

Gość pulintta
Idiotka jesteś i tyle - nie mój wymysł z tym ze pytajao szczepienia w przedszkolu - nie tylko u mnie tak jest.

Gość pitupitukfjf
pulinta zejdź z autyzmu, bo naprawdę jest wiele inncyh chorób ciekawszych niz autyzm nie ma też dowodów, ze on zreszta nie powstaje a każdy durny moze w necie napisac to i owo dasz mi na papierze dowód na to, ze autyzm nie powstaje ze szczepeiń nie??? to nie wymądrzaj sie tu więcej

Gość mireczkowataa
nie sądzę, żeby brak szczepień był ciemnogrodem. Każda matka dokładnie analizuje, czyta kiedy podejmuje decyzje w sprawie szczepień- nie wiem po co obrażać matki, które nie szczepią... Ja np. do dzisiaj nie zaszczepiłam na odre, świnkę i różyczkę- nie wiem czy w ogóle się zdecyduję. Jestem ciemnogrodem? Nie sądzę. Dodatkowo czeka mnie ostatnia dawka polio- bo szczepienia odwlekłam i szczepilam pojedynczo. Każda mama powinna mieć prawo wyboru.

Gość pulintta
Rodzice ZAWSZE łączą przykre fakty chorobowe ze szczepionką. Tyle lat to badano i nie wykryto związku. Autyzm po MMR? UDowodoniono,że choroba ta ujawnia się właśnie w tym czasie co szczepienie i stąd powiązania rodziców. Oczywiście ziarno niepewności jest ale jak powiedziała moja pediatra - można snuć domysły ale dowodu nie ma!

Gość pitupitukfjf
no, ale co z tego, ze ktoś zapyta każdy powie, ze tak, szczepię a dowód w tej sprawie? przychodnia nie wyda karty szczepien dziecka ani też nie udzieli żadnej info, chyba, ze złamie prawo rozumiesz już????

Gość pulintta
mireczkowataa Oczywiście masz rację. Ale nie rozumiem argumentów "przeciwko" całkowitemu braku szczepień.

Gość pulintta
pitupitukfjf Karta szczepień nie jest tajemnicą o czym ty piszesz? Idziesz do sklepu do pracy - wymagana jest książeczka sanepidu często plus historia szczepień.

Gość pitupitukfjf
ale gdzie udowodniono? gdzie masz te dowody? wyślesz mi uzyskany papier od naukowca, lekarza podpisany i wysłany Tobie, bo za wyciągi z netu to ja dziękuję

Gość pitupitukfjf
no to spróbuj wziąć kartę szczepień innego dziecka z przychodni, zobaczymy co ci powiedzą

Gość pulintta
Sanepid ma prawo wiedzieć czy dana osoba jest szczepiona! Moja znajoma pracuje w laboratorium w którym choduje się komórki. Warunkiem ubiegania się o posadę była historia szczepień od momentu urodzenia - takową udostępnia przychodnia. Doinformuj się.

Gość pitupitukfjf
kochana ale nie rozmawiamy o sanepidzie, a o pani w przedszkolu, która cie pyta niby szczepienie dziecka

Gość pulintta
A na co mi historia szczepień innego dziecka?????

Gość mireczkowataa
pulinta- ja też nie rozumiem ludzi, którzy w ogóle nie szczepią. Ale nie zamierzam ich od razu wyzywać od ciemnogrodu. Ja szczepię, bo jednak chorób typu krzusiec czy HiB się boję. Natomiast nigdy nie pojmę po cholerę szczepić noworodki?? I to naraz na tyle chorób. Prawda jest taka, że u nas mało jest leakrzy z którymi można ten temat obgadać- większosc mowi, ze ktos madrzejszy od nas kalendarz szczepien wymyslil. Więc sama kombinuję, czytam, dopytuje. Stad np. decyzja o szczepionkach pojedynczych.

Gość pitupitukfjf
nie kumasz, a szkoda a to, że nikt nie uzyska poza tobą takiej informacji, a ty nie musisz wcale informować o stanie zdrowia i szcezpieniach nikogo poza sobą gdzie cie pytali o szczepienie dziecka? daj namiar zaraz tam zadzwonie i zapytam, bo dla mnie to śmieszne

Gość pulintta
Do przedszkola jest tylu chętnych, że mogą wybierać - ważne jest jak najtańsze i najmniej problemowe utrzymanie całego przedszkola jak i wychowanków. I po co brać dzieci nieszczepione które mogą ciężej chorować jeśli można wziąć dzieci zaszczepione z którymi większych problemów wrazie czego nie będzie?

Gość mango__
ale przecież MMR II, bo to tą szczepionkę podejrzewa się o autyzm, szczepi się ok. roku. w szpitalu podają szczepionkę na gruźlice, nie? ja szczepiłam refundowanymi, teraz trochę żałuję. ale jedne są lepsze pod jednym względem, płatne pod innym. (refundowane zawierają związku rtęci, ale dla alergików będą lepszym wyborem, płatne /trzeba jeszcze zobaczyć konkretne nazwy/ są od nich wolne). moim zdaniem karygodne jest to, że nie można sobie wybrać szczepionki! nie chcę szczepić MMR II, ale nie mogę normalnie zaszczepić dziecka na odrę!!!

heheeh a mnie rodzice szczepili jak bylam mala i zyje i malo tego nie mialam nigdy wiekszych problemow ze zdrowiem, wiec chyba szczepienie nie szkodzi ;]

Gość pitupitukfjf
taa, bo juz wszyscy szczepią od ospy, bo krztusiec to raczej ciężko załapać no daj namiary na to przedszkole, to zadzwonię

Gość pulintta
Obecnie nie szczepi się MMRII tylko szczepionką PRIORIX - o wiele lepsza i bezpieczniejsza. Autyzm "wychodzi" zazwyczaj między 11 a 16 miesiącem życia czyli wtedy gdy szczepi się na odrę świnkę i różyczkę. W obliczu tragedii rodzice łączą te dwie okoliczności - nie ma na to naukowego i medycznego dowodu mimo lat badań!

Gość pitupitukfjf
zordonowka mnie też szczepili, ale nie na to wszystko na co się teraz szczepi i też żyję, odrę przeszłam, ospę, różyczkę, świnkę, szkarlatynę (nie szczepimy) i jakiego rota też