Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowiczka19274

prolem z allegro

Polecane posty

ok, pęknięcia żadnego nie widać. A ta baba ma jakieś negatywne komentarze? 215 transakcji i teraz wyłudza :o

Gość allegrowiczka19274
faktycznie,dlugie oczekiwanie na dostawe ale nie mam czasu wysylac codziennie,ludzie dostawali informacje

Gość aaaaaayfhkithaaaaaaaaa
A ja Patrzac po Twojej ocenie s[rzedazy domyslam sie, ze wozek mog byc na prawde pekniety a teraz piszesz tu na forum, zeby sie dowiedziec jaki kit kupujacej wcisnac

Gość allegrowiczka19274
nie byl pekniety

Gość aaaaaayfhkithaaaaaaaaa
podaj nick kupujacej, popatrzymy na jej ocene i komentarze

Gość llllllll11111
Nie czepiajcie się tych ocen na allegro, one są bardzo niesprawiedliwe. Ja nie pracuję, więc wysyłki nadaję zaraz po wpłacie, zazwyczaj tego samego dnia i jeszcze nigdy nie było opóźnienia nawet o jeden dzień, a ocenę sprzedaży dotyczącą wysyłek mam 4,8%. Pytam więc skąd?!

Gość allegrowiczka19274
i tutaj nie chodzi o zadne wciskanie kitu,siedzisko nie bylo polamane. Napisalam jej ze jesli tak jej zalezy odesle kase ale jak odesle wozek to jej nie pasuje,najpierw zada pieniadzey

Gość a kuku ....
uważam, że zasada jest taka ona Ci odsyła wózek jeśli jej nie pasuje ale na własny koszt, jeśli wózek jest uszkodzony to niech zrobi i wyśle Ci mailem zdjęcie a potem niech odeśle wózek a Ty możesz jej koszty wysyłki zwrócić po otrzymaniu przesyłki. Ale to jest uważam uprzejmość sprzedającego (sama nie chciałabym znaleźć się w Twojej sytuacji). Jeśli jesteś pewna, że wózek był sprawny gdy go wysyłałaś to reklamacje składa się na poczcie

Gość allegrowiczka19274
jestem w 100% pewna ze byl sprawny dobrze go spakowalam zakleilam. ta koieta nawet racjonalnie nie pisze maili tylko jak w jakim amoku ze na policje pojdzie do sadi itd. a wyraznie napisalam ze jak dostane wozek spowrotem to jej kase odesle choc i tak na tym strace mogla patrzec co kupuje

Najpierw sie odsyla towr reklamowany, pozniej zada kasy. Ja mysle ze to zastraszenie by miec sprawny wozek i kase do tego :) Napisz jej ze masz swiadka - kolezanke, ze pakowalas wozek w calosci, i ze czekasz na odsylke a po obejrzeniu uszkodzen zadecydujesz co zrobic, w razie czego mozna pociagnac do odpowiedzialnosci poczte polska Jesli sie nie zgodzi, napisz jej takiego negatywa zanim ona to uczyni: Kupujacy wylicytowala niedrogo sprawny wozek, ale twierdzi, ze dotarl uszkodzony. Nie chce jednak go odeslac, nie chce dac mozliwosci reklamacji na poczcie, przypuszczam wiec, ze chce otrzymac pieniadze i wyludzic wozek za free

Gość a kuku ....
no to masz pecha i trafiłaś na jakąś wariatkę albo cwaniarę co chce Cię naciągnąć, możesz jeszcze rozważyć nieuczciwą konkurencję ale stawiam na wariatkę/histeryczkę. Policją i sądem może się wypchać. Możesz też zgłosić to do allegro, zabezpiecz się w ten sposób

Gość allegrowiczka19274
rozpoczelam spor komentarz wystawiony coz pozostaje czekac

Gość allegrowiczka19274
no tak kase dostalam,ale kobieta wypisuje maile ze zada zwrotu pieniedzy a wozka odeslac niechce

Gość allegrowiczka19274
faktycznie nie slusznie ten spor. rozmawialam z nia przez telefon i zada zwrotu 120zl plus przesylka wiec bede stratna o 90zl swietnie. a wyslala wlasnie zdjecia ze wozek jest polamany chociaz nie byl

Gość sgsgsgsgsgsg
Szczerze mowiac , to dziwie sie ze ktos kupil ten wozek. Zdjecia sa tak koszmarnej jakosci , ze tak naprawde to wielu rzeczy na nich nie widac.

Gość allegrowiczka19274
ja tam nikogo do kupna nie zmuszalam zdjecia jakie byly takie byly.trudno jakos edzie to rozwiazac pozdrawiam

Sprobuj zlozyc reklamacje na Poczcie. Szkoda ze nie napisalas by sprawdzic przesylke w obecnosci kuriera i nie wyslalas kurierem

Gość allegrowiczka19274
no szkoda. nie wyslalam przesylki z zadeklarowana wartoscia a do reklamacji chyba to jest nie zbedne no trudno

Nie jest niezbedne, ale moga oddac mniej, ja bym probowala. To chyba wielokrotnosc znaczka... Zapytaj przy okazji na poczcie, moze choc za wysylke zwroca.

Gość aadinka11
hej, allegrowiczko napisz do mnie na maila odpisze Ci jak sprawa wyglada z prawnego punktu widzenia i co możesz / powinnaś zrobić. motylek240@wp.pl - niestety nie mogę za dużo siedzieć na kafe więc mailem mi łatwiej.

Gość allegrowiczka19274
sprouje na poczcie o wysylka wyszla 48zl spowrotem pewnie tyle samo takze 100zl straty bede miala,fajnie by bylo chociaz nie byc do tylu

Gość gdy są p[roblemy
to postępuje się zgodnie z wytycznymi allegro. Piszesz, kontaktujesz się, dzwonisz, jeśli te metody zawiodą, to zgłasza się sprawę do centrum rozwiązywania sporów allegro. Proste. A co do wózka, to ta Pani widziała na zdjęciach co bierze, pisałaś, że sprzęt używany, a że teraz nagle się nie podoba, to ma problem. To jest używane. Może ten wózek była aż tak stary, że rzeczywiście siedzisko się połamało, ale padło akurat na tą osobę. Ostatecznie, jeśli chcesz mieć spokój i porzadek w ocenach na allegro, to oddaj pieniądze tej Pani, ale niech ona Ci odeśle ten wózek. A przesyłak na jej koszt, a nie Twój.

Jako osoba prywatna nie musisz przyjmować zwrotu, ale reklamację. I tutaj jest problem, bo przy reklamacjach koszt przesyłek ponosi sprzedawca niestety. Można reklamacje uznać za bezzasadną i wtedy kobieta musi przelać Ci pieniądze na wysyłkę wózka do niej z powrotem. Ale ciężko to będzie zrobić skoro wózek połamany, mogła albo sama połamać albo poczta połamała... Możesz ją uznać i naprawić wózek, albo możesz odesłać kasę (plus przesyłki - tak jest przy reklamacjach w kodeksie cywilnym). W każdym razie nie rób nic dopóki wózka Ci nie odeśle. Jak się to przeciągnie na 2 miesiące to w ogóle nic nie musisz już, bo wtedy minie czas kiedy mogła się zgłosić do Ciebie o naprawę, bo na dostarczenie wadliwego przedmiotu ma 2 miesiące od momentu wystąpienia wady, potem traci prawo do reklamacji.