Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bydło coś siedzi cicho

Jak weszła ustawa o Acta to młodzież bydło wyszła na ulicę bo..

Polecane posty

"widać na inne serwisy wchodzimy" to ciekawe. to na jakich "serwisach" głośniej było o acta?

"Przeciez masa gierke powstala o Obamie i tez nikogo nie pozamykali" no i właśnie o tym mówię. a w naszym totalitarnym reżymie po faceta przyszło ABW, czyli służba specjalna, przeznaczona do zwalczania szczególnie niebezpiecznych przestępstw. wtedy jakoś "obrońcy wolności" spod znaku acta nie protestowali.

Gość mmLena07
mało kto ma umowę o pracę, naprawdę, jest to coraz rzadziej spotykane. Umowa o pracę, dla współczesnych dwudziestolatków, to istny Złoty Grall. :D Wśród moich znajomych na studiach, składki mają tylko dwie osoby, które mają swoje firmy, jedna, która pracuje u ojca w firmie, reszta na umowie o dzieło i dodam, że skończyłam państwową uczelnię, techniczny kierunek, a nie jakiś prywaciak i humanistyczny kierunek. Istny obłęd, nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Mało też kto pracuje w swoim zawodzie.

Gość mmLena07
choćby wykop i demotywatory

Gość mmLena07
nawet allegro.pl się przyłączyło do protestu przeciw ACTA

"nawet allegro.pl się przyłączyło do protestu przeciw ACTA" ale już po fakcie, już po pierwszych protestach a mnie interesuje jak to się zaczęło. a przed protestami nikt nie miał pojęcia w ogóle co to takiego.

Gość mmLena07
jak nikt nie miał pojęcia, to jak się zebrali na te protesty? :D ja pamiętam, że bylo o tym strasznie głośno, na wielu stronach, już nawet nie pamiętam konkretnie, ale zaczął się szum na dwa dni, czy trzy przed podpisaniem, przez naszą ambasador w Japonii, z polecenia Tuska.

Gość antykomor nie tylko zniewazal
ja sie dowiedzialem jakies 10 dni przed podpisaniem

Będąc w środowisko IT słyszałem o Acta prawie miesiąc wcześniej. Na początku wszystko zaczęło się na faceboku. Sam zacząłem namawiać znajomych do bycia na nie, tak samo jak wcześniej gdy pojawiała się kwestia patentów na oprogramowanie. Osobiście nie wierzyłem, że w Polsce uda się cokolwiek wywalczyć. W kwestii patentów udało się nam odnieść sukces dopiero w parlamencie europejskim, a polska była do samego końca "za". No ale akcja na Facebooku przyniosła dużo większy sukces niż mogłem się spodziewać i jak ktoś rzucił pomysł pójścia pod urząd miasta, to oni z entuzjazmem to poparli. Potem ludzie zaczęli drukować ogłoszenia i rozlepiać je na przystankach

"Będąc w środowisko IT słyszałem o Acta prawie miesiąc wcześniej." no tak, ale garstka informatyków nie wystarczy żeby zorganizować protesty na ogólnopolską skalę. ja uważam że gdyby nie te "zniknięte parówki" czyli filmy z rapidshare, filesonic, fileserve i innych serwerów to gówno by to wszystko "obrońców wolności" obeszło.

Gość mmLena07
ale czemu przekręcasz? napisałam, że nie pamiętam dokładnie na jakich jeszcze stronach, a Ty wyciągasz daleko idące wnioski i nagle zabraniasz mi się wypowiadać? Normalny jesteś? :D Weź ochłoń trochę i na siłę nie wciskaj swojego 'jedynie słusznego spojrzenia'. Możemy dyskutować na poziomie, czy to nie jest możliwe?

Gość mmLena07
największe protesty były już po podpisaniu, za sprawą informacji na wielu stronach o możliwości ograniczenia wolności, inwigilacji, na długo po zamknięciu magavideo, na które nikt praktycznie nie zareagował, poza jakimiś komentarzami w sieci, więc twoja teoria jest mocno, naprawdę mocno naciągana. Po prostu chcesz wierzyć w taką wersję, nawet jeśli nie jest prawdziwa. No bo właśnie nie jest.

@!offerma: ACTA i PIPA były zagrożeniem dla wielu mediów elektronicznych. Dla tego dołączyło się allegro i inne serwisy. Z tego samego powodu, ponieważ te 2 umowy mogły by zagrozić ich istnieniu.

Gość mmLena07
to był argument? napisałam, że nie pamiętam, chodziło mi o strony na których o tym jeszcze pisali, poza już wspomnianymi, ale widzę, że "nie pamiętam" to słowo-klucz, który mnie wyłącza z dyskusji, tak? :D dziwny jesteś facet

"Dla tego dołączyło się allegro i inne serwisy." ale to nie allegro protestowało tylko "młodzi wykształceni z wielkich miast". i ja uważam że to dlatego, że padły serwery udostępniające pliki takie jak megaupload, filesonic, rapidshare a nie z powodu "wolności". acta jest porozumieniem skandalicznym, "wyprodukowanym" w skandalicznym trybie ale nie bardziej skandalicznym niż np przepisy pozwalające na stosowanie podsłuchów bez zgody sądu a przeciw temu nikt nie protestował. ale jak zniknął megaupload czy filmy z fileserva to towarzystwo się rozszalało i poleciało "wolności" bronić. bardzo mnie to śmieszy muszę przyznać.

dlatego ja się zgadzam z autorem tego wątku. jak poznikały z sieci filmy i gry to bydło poszło protestować ale jak władzunia sobie uchwala ustawy pozwalające na totalitarną wręcz inwigilację to jest to "poza zasięgiem" tego "ogłupionego bydła", przeciw temu nie zaprotestuje.

Gość mmLena07
przecież zostało wiele serwisów, gdzie były i są ciągle filmy i tym bardziej gry, więc dlaczego miałby by być protesty przez kilka serwisów? zaraz zresztą, jak grzyby po deszczu pojawiło się drugie tyle nowych. Coś ta teoria twoja, jest mocno naciągana... no ale Ty i tak tego nie dostrzeżesz.

"zaraz zresztą, jak grzyby po deszczu pojawiło się drugie tyle nowych" jakich, może skorzystam. kiedyś ściągałem właśnie z megaupload, filesonic, fileserve i jeszcze jakieś dwa których nie pamiętam. czy coś powstało w ich miejsce? szczególnie "drugie tyle". oczywiście coś co by dorównywało transferom z tamtych.

Gość mmLena07
na forum peb.pl wszystko znajdziesz, są tam świeże linki do nowych odcinków seriali, filmów

Gość mmLena07
po za tym bardzo popularny chomikuj.pl ciągle działa, no i są przecież torrenty, więc naprawdę nie widzę problemu, jak ktoś chce to choćby ACTA weszło, to i tak będzie dalej sobie ściągać, tylko, że właśnie nie o to tutaj chodzi

Gość mmLena07
moje posty pewnie i tak usunie moderator, za publikacje takich linków i treści :P ale chodziło mi tylko, żeby odpowiedzieć na pytania, bo gdybym tego nie zrobiła, to przecież byłby to koronny dowód, że nie mówię prawdy, bo nie umiem poprzeć konkretami swoich wypowiedzi ;)

Gość mmLena07
o rany, czy Ty jesteś jakiś nieogarnięty? wszystko masz w podanym linku, wystarczy zajrzeć np. do działu giełda->filmy :D tam masz masę linków do tych nowych serwisów, dla chcącego nic trudnego. No chyba, że chcesz udowodnić, że masz rację, bo masz rację i nie ma szans na merytoryczną dyskusję. Trochę się wysil facet.

Gość mmLena07
:D OMG :D to nie jest wątek do spamowania tego typu linkami, wiesz chyba o tym? weszłam do pierwszego lepszego filmu i proszę: bitshare.com, freakshare.com, ul.to, turbobit.net, gigapeta.com, rapidgator.net, hitfile.net, download.hellshare.pl były podane. Możemy teraz wrócić do meritum wątku?

"bitshare.com, freakshare.com, ul.to, turbobit.net," powyższe były już wcześniej ale badziewne bo transfery słabe. z hellshare korzystam, też słaby transfer, jakby nie zniknięcie wcześniej wspomnianych to nawet bym na niego nie spojrzał. reszty nie znam ale przypuszczam że nie są wyjątkami. więc jednak zniknięcie tych o których wspomniałem do tej pory jest odczuwalne a w momencie gdy padły spokojnie mogły stać się bodźcem do protestów dla "obrońców wolności" którzy jakoś nie bardzo tej wolności bronili ani wcześniej, ani później.

Gość mmLena07
Grunt, że są zastępniki, ludzie korzystają, więc słaby argument, że gorszy transfer porwał ludzi do protestów, naprawdę w to wierzysz? :D Serio? Jak już pisałam, jest chomikuj.pl, są torrenty, więc cienki jesteś w tej dyskusji, ale widać po prostu CHCESZ w to wierzyć i nic Cię nie przekona :). To chyba tyle w temacie.

Gość mmLena07
TORRENTY, wiesz, co to jest? super szybko się ściąga, ja korzystam, korzystam też z chomikuj.pl, gdzie jest super transfer, słyszałeś o czymś takim? :D nie ma koleś z tobą dyskusji... aż szkoda czasu. Natomiast z linków z peb.pl też korzystałam z tymi serwisami i szybko się ściągało, więc nie widzę problemu. Ty ich widzisz tysiace, grunt, żeby być tym, co ma rację :D

ale ja nie twierdzę że się nie da ściągać. ja twierdzę że pierwsze protesty w sprawie acta, rozpoczęte przez wąską grupę zainteresowanych, tylko dlatego rozprzestrzeniły się że przypadkiem zbiegły się w czasie z wyłączeniem kilku najlepszych serwerów hostingowych i "obrońcy wolności" poczuli na własnej skórze co mogą stracić jak "walka z piractwem" przybierze na sile. i tylko dlatego protestowali. dlatego że zagrożone było ściąganie z sieci fimów i gier a nie żadna wolność. wolność to oni mają w dupie. ta argumentacja jest logiczna i ma sens w odróżnieniu od twoich nieskładnych wrzasków.

Gość offerma pluje jadem
jak przystało na starego prawika :D

Gość dupy z was
No i co z tego że młodzi wyszli na ulice bo nie mogli filmu ściągnąć. Skoro to było dla nich ważne to wyszli... A wy co biadolicie, że czemu teraz nie wychodzą skoro wiek emerytalny podnoszą. Proste bo ich to nie nachodzi. A wy co, trafia to do was i jedyne na co was stać to siedzenie na dupie przed komputerem i biadolenie, że jaka ta młodzież jest zła bo nie protestuje...