Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rozmarines

ODSTAWIENIE TABLETEK A SEKS

Polecane posty

Czy odstawienie tabletek bardzo polepszyło wasze żytcie seksualne? Chodzi mi o wzrost chęci na seks,ustąpienie uczucia suchości spowodowanym sztucznym śluzem przez branie tabletek,brak infekcji? Mysle o odstawieniu tabletek,ktore biore przez dwa lata,ponieważ powyzsze efekty ich brania są dla mnie uciążliwe Proszę o pomoc:)

Napisze coś za 2 tyg, wczoraj wzięłam ostatnią w życiu tabletkę (Yasminelle) właśnie z wymienionych przez Ciebie powodów. Z tego co mówił mi gin i koleżanki libido powinno skoczyć i infekcje zniknąć. :)

u mnie jest straaaszna lipa z tym,nie dosc,ze brak ochoty na s. to jeszcze wczoraj spalam u chlopaka,wieczorem skonczyl stosunek we mnie,wiec dzis z rana w gratisie dostałam za to taką suchość-praktycznie zero śluzu. To jest nie do ogarnięcia,bo suchosc wywoluje potem infekcje,podraznienia,drozdzaki itd.................. no i ten stres,ciagle mi głupio,że "ja nie moge tak sama z siebie",że "to nie moja wina",a mimo wszystko czuje sie winna. Bede bardzo wdzieczna za rady i wlasnie napisanie waszych odczuc po odstawieniu

ja odstawiłam nie tylko ze względu na seks - bo on do niczego nie był mi potrzebny, tak to czułam jakbym była bezpłciowa. Pamiętam dzień w którym zdecydowałam się na odstawienie, przyjaciółka mi coś opowiadała, a ja sobie w myślach powiedziałam 'no i co mnie to kobieto obchodzi'. Nie miałam nastroju na nic, tylko spać. Wracałam do domu i łóżko. Wstawałam i na uczelnie. Nigdzie nie chciałam wychodzić, to było straszne. Potem zaczęłam szukać o tabletkach i depresji. I wtedy już wiedziałam na pewno - koniec z tym paskudztwem. Znajomi, były chłopak - wszyscy zauważyli różnicę w moim zachowaniu po odstawieniu, jak by ktoś tchnął we mnie życie. Wiem, że brzmi to trochę melodramatycznie, ale tak właśnie było. Do tej pory mam bardzo długie cykle bo 45 dni, no i miałam okrutne problemy z cerą. Ale nie żałuję i wiem że nigdy, przenigdy więcej.

Ja zdecydowalam sie dwa lata temu,bo bałam sie,że zajdę,ale od tych właśnie dwóch lat jestem z tym samym partnerem i nie dosc,ze sie nie boje,to wiem ze zmiany wyjda mi tylko na lepsze. Szczerze to nigdy nie spodziewalam sie,ze table AŻ w takim stopniu mogą odbic sie na kobiecej psychice i zdrowiu,jednak sama wiem co przechodze,wiec wierze SleepingSun. W moim przypadku na psychike siadalo mi to,że dość intensywnie wypadały mi włosy(dość głupio to moze brzmiec,ale tak bylo).Dośc intensywnie tzn tak,ze są długie do pasa i nagle zaczelam je zbierać-jedna garść na jedno umycie. Na same skrzypovity,odzywki,serum,,specjalne szampony wydałam fortune.Niedawno sie doczytalam,ze to tez przez tabletki właśnie.A wiec zostalo mi 5 Gorzej nie bedzie,wiec moze byc tylko lepiej.

Gość aleee
Zmieniło i to baaaardzo! Przyrzekłam sobie że już nigdy więcej. Równiez brałam dwa lata i przez ten czas zapomniałam jaką można czerpać przyjemność z seksu.

Gość wrózka pierdula
widze twoja przyszlosc z gromada dzieci:)

Mój ginekolog na szczęście skierował mnie na badania hormonalne, także mam idealnie dopasowane tabletki anty, biore je prawie rok i czuje się bardzo dobrze. Seks mogłabym uprawiać w zasadzie codziennie, nie mam problemów z suchością, infekcjami itp. Psychicznie czuje się dobrze, moze jestem trochę nerwowa, ale to nie wina tabletek ;) Ja nie rozumiem, czy wam te anty znachorzy przepisują? Mam 22 lata i jak napisałam wyżej od roku biorę tabletki i to są moje pierwsze tabletki w życiu i nie wyobrażam sobie teraz stosunku z prezerwatywą, czy jakiegoś przerywanego, czy z jakimiś globulkami.. Tabletki antykoncepcyjne dobrze dobrane to najlepsza antykoncepcja jaką mogła wymyślić medycyna.

Super wróżko,jak napisałam w swojej poprzedniej wiadomosci wcale sie tego nie boję,a nawet za taką wróżbę dziekuje,dobrze,ze przez internet to bezpłatnie hehe:) Ja Twoja widze z niezdatna watroba lub niemoznoscia zajscia jak juz kiedys odstawisz,ale wiesz...NA DWOJE BABKA WROZYLA:) no_leaf_clover W takim razie zazdroszcze,bo mi zadnych badan nie robiono,raz zmienialam tabletki,ale tylko i wylacznie dlatego,ze sie uparlam,bo ciagle mialam infekcje. Po zmianie bylo dobrze moze przez 3 miesiace a potem od nowa i od nowa...i od nowa.Gdyby nie było problemu nie chciałabym odstawic,a skoro jestem zdecydowana to pytam o skutki tego dziewczyn,ktore juz odstawialy i ktore moglyby mi cos poradzic

Gość kasiunia9876
Ja odstawiłam je rok temu. Czułam się po nich fatalnie. Odstawiłam je na rzecz npr. Stosuję przy tym cyclotest. Seks zmienił się nie do poznania. A ja w końcu czuję się zdrowo

O właśnie trafiłaś w sedno!zastanawiam sie nad tym cyclotestem,slyszalam o nim wiele pozytywnych opinii,duzo zaplacilas?co jakis czas sie to wymienia,są jakies rodzaje?I czy przed zamówieniem tego trzeba pojsc do ginekologa,bo jest to nowosc dla mnie,od niedawna slysze szczerze mowiac o takim środku zabezpieczenia,ale brzmi rewelacyjnie. Mam nadzieje,ze zobaczysz jeszcze moja wiadomosc,pozdrawiam:)!