Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jednomarzenie

Adopcja zarodka

Polecane posty

Autorko ja cie rozumie. Mialam znajoma w Niemczech ktoe podeszla do invitro bodajrze w Novum i zaszlam w ciaze. Skoro twoj maz jak piszesz ma tak slabe nasienie to dlaczego lekarze nie zakwalifikowali was do Icsi?

Gość niesprawiedliwości też mi
"czasem niesprawiedliwego Świata". -napisałaś autorko ingerencję w naturę, działanie wbrew woli Boga nazywasz "płycizna" reszta wtóruje od moherów i zacofanych dewotek doprawdy nie widzę tu żadnej niesprawiedliwości, chcecie byc madrzejsi od Pana ,próbujcie, powodzenia :)

tak niektórym się udaje, ale 60% ginekologów bogaci się na naiwności i zaślepieniu, to dopiero płycizna

już się z wszystkiego spłukałaś autorko, czy masz jeszcze coś na czarna godzinę?

Gość boże ta gazela i jej
podobni to jakieś kosmitki., co za wredne baby.Adoptujcie jak jesteście takie wspaniałomyślne i nikomu nie doradzajcie co ma robic i co jest lepsze.Autorko całym sercem jestem z tobą.

a Wy takie nowoczesne, czemu takie nieszczęśliwe?

Gość ciesz się że ty szczęsliwa
ciesz się

autorko nie jestem w takiej sytuacji co Ty ale staram się o ciaże naturalnie narazie niewychodzi niewiem co będzie dalej ale doskonale Cie rozumiem i nieprzejmuj się tymi wredymi babami co nieprzezyły tego i niemaja pojecia zielonego o niczym najlepiej się gada jak sytuacja niedotyczy nas bezpośrednio wy też co miesiąc w owulacie marnujecie życie no czemu je marnujecie

Gość lulka z B.
Autorko a wiesz,że invitro jest grzechem ?? spowiadaj sie z tego! nawet gdbys zaszła w ciąże to pomysl ile dzieciaczków-zarodków przy tym straci zycie! to okrucieństwo! Bóg mówi NIE ZABIJAJ! więc.. nie zbaijaj.

Gość hbvhbv
lulka b, spieprzaj moherowy berecie!!! autoko powodzenia,tez jestesmy z Białegostoku, leczylismy się w klinice Bocian, u doktora Mrugacza, na pierwszej wizycie postawił trafną diagnozę, no i mamy 16 miesieczną gwiazdke, polecam, Kuczynski tez jest dobry, moja kuzynka się u niego leczyła i ma zdrowego 3 latka z ivf, powodzenia, ah polecam forum nasz bocian, lub nieplodnosc na gazeta.pl, dziewczyny sa nieocenione:)

lulka smiac mi się chce jak czytam takie rzeczy hipokryzja ponad wszystko skoro taka jesteś wierząca to czemu oceniasz? i pierwsza rzucasz kamieniem? . nieznasz autorki ale do oceniania pierwsza

a ja uwazam ze gazelabiała ma rację, tez podobnie myslę, to takie na siłę staranie się o dziecko, skoro nie możecie a bardzo chcecie to zaadoptujcie dzieciatko :) wiem to też długa droga ta adopcja, ale skoro nie zajdziesz w ciążę albo i tak nie donosisz, to po co kolejne rozczarowanie i ból

nio nio a czy do Ciebie niedociera że ktos chce miec swoje dziecko i to jego sprawa i ma do tego prawo tak jak Ty

dociera, jego sparawa, ale adopcja tez jest dobra, naprawdę, przeciez nigdzie nie jest napisane że matka to ta która urodzi, poza tym tez nie popieram zabawy w Boga, ale każdy ma wolną wolę i niech robi co chce, pozdrawiam

patrzysz na to w ten sposób bo niemasz takich problemów i dylematów jak autorka tematu punkt widzenia zależy od punktu siedzenia . równiez pozdrawiam

Tak to jest na kafe bardzo szybki oceniaja ludzi :(Podałam kiedys temat o adopcji i tez sie naczytałam takich bzdur ,że aż mi się chciało płakac:(

nie nie wiem czemu zawsze sie musza wypowiadac osoby które te sprawy ich kompletnie nie dotycza !!!!:O

I po co Bóg dał ludziom rozum ,właśnie po to ,żeby ktoś mądry wymyślił in vitro:D

nio nio a co ty wiesz na ten temat??? masz dzieci masz to sei ciesz ze cie to nie spotkalo jakie na sile? byłabys w takiej sytuacji to bys tak nie mówila zastanow sie kobieto zanim cos napiszesz nie wiesz jak to jest jest walczyc czekac itd oby wiec po co te komentarze?:O zal mi takich ludzi h... wiedza a sie wpier.tam gdzie nie potrzeba bo juz tak brzydko trzeba to nazwac

może nie dotyczą, ale chyba wyrazić swoje zdanie można, autorko tobie radzę pogodzić sie z tym stanem, nie ty pierwsza i nie ostatnia nie możesz zajść w ciążę, ale znam wiele par z podobną diagnozą, które przestały tak mocno sie starać i po roku zaszli w ciążę, czasami stres bardzo przeszkadza, a czemu tak póżno zaczeliście starania,

nio nio wiec jak cie nie dotycza to nie wyrazaj swojego zdania bo nic na ten temat nie weisz i to gadanei ze ktos mial bla bla bla:O

Gość jhajdh
Niektórym ciężko przyjąć do wiadomości, że ich wizja Boga i wiary nie jest jedyną nieomylną i że ludzie mają inne poglądy. Wy wierzycie, że Pan tak chce a ktoś inny w to nie wierzy. Możecie pojąć, że dla kogoś Wasza wiara to jak opowieść o czerwonym kapturku dla Was? Ja wiem, że Wam wmawiają co niedzielę, że jesteście na właściwej drodze a inni błądzą i nawet Wam zazdroszczę, że macie taką wiarę, niestety a może na szczęśćie są na świecie ludzie, którzy są uprzejmi mieć wątpliwości i należy to szanować. Wymagacie szacunku? Nie ma sprawy ale my wymagamy wzajemności w szanowaniu się i swoich poglądów.

Moze i kosciol jest przeciw invitro ale i tez tez Pan jezus pwiedzial ;; Kto jest bez grzechu niech pierwszy w nia rzuci kamieniem,, Ja kiedys tez bylam przeciwko invitro ale gdy po wielu latach walki okazalo sie ze mam minimalne szanse na naturalna ciaze tez sie zdecydowalismy na icsi.

Gość na szczęście mogę mieć dzieci
Jestem mocno wierząca i powiem Ci Autorko-pomodlę się żebyście mogli przywitać na świecie swoje dziecko. Kościół czyli instytucja jeszcze kilka lat temu nie popierał przeszczepów organów,ani transfuzji krwi. Ale Kościół jako wierzący wpłynęli na instytucję i wiem,że w kwestii invitro za jakiś czas też tak będzie, że Kościół to zaakceptuje. Jak dla mnie grzechem jest krzywdzenie innych,a swoimi wypowiedziami ranicie autorkę. Nie nam ją oceniać. Ja mam swoich dwoje dzieci i troje adoptowałam,kocham wszystkie tak samo,ale uważam,że każdy ma prawo do własnej drogi i do własnych decyzji-Bóg dał nam wolną wolę. Dlatego Autorko mam nadzieję,że Wam się uda i nie zwracaj uwagi na komentarze pseudokatolików, bo prawdziwy katolik daje innym miłość i wsparcie,bo tego nas uczył Chrystus.

I jeszcze jedno odnośnie Waszych teorii,że Autorka nie ma dzieci,bo taka jest wola Boża. Gorszej bzdury w życiu nie słyszałam. Niestety przez grzech pierworodny nasze ciało stało się ułomne i Bóg nie zsyła na nas umyślnie chorób-po prostu nasze ciało choruje. Gdyby było tak,że Bóg zsyła specjalnie niepłodność to zsyłał by ją na dzieciobójców, pedofilów czy sadystów co się nad dziećmi znęcają. Dlatego nie mówcie tej kobiecie,że nie może mieć dzieci,bo Bóg ma taki plan. Bóg dał jej naczynie dla ducha,ale owo naczynie nie jest doskonałe. Ona powinna starać się,aby to naczynie naprawić wszelkimi znanymi człowiekowi metodami-w tym przypadku poprzez zapłodnienie z pomocą lekarzy.

Gość dsja
na szczęście-> gdyby wszyscy wierzący byli właśnie tacy jak Ty chciałabym wrócić na łono kościoła. Jesteś przykładem czym wiara w Boga być powinna. A nie jak słyszę pogardę w wypowiedziach o niechodzących do kościoła mojej znajomej katoliczki. I jak mówi, że ją jako katoliczkę obrażają zdjęcia papieża na grobach. Gdzie tu zrozumienie dla bliźniego? Gdzie empatia, pokora? Gratuluję Ci.

Dla mnie to jest kwestia sumienia danej osoby,bo jeśli wierzę,to wiem,że nie mam prawa oceniać innych,a tym bardziej pogardzać kimś,bo to się kłóci z wiarą. Ja nawet nie podejmę się oceny osób,które z taką nienawiścią zwracają się do Autorki. Wiem jedno-prawdziwie i szczerze miłujący bliźnich katolik nie potraktuje innych ludzi w taki sposób. Nasz Papież Jan Paweł głosił miłość Pana Naszego i nigdy nie negował postawy osób,które wyznawały inną wiarę, dążył do pojednania i szerzył miłość. Ja uważam,że rozmawiać z Bogiem można wszędzie, a chodzenie do kościoła powinno umacniać w nas miłość do bliźnich a nie być źródłem podziałów. Ja kieruję moją miłość do Autorki, żeby mogła zostać mamą,ale także do osób,które ją krytykują,aby zrozumiały,że Bóg nas kocha takimi jacy jesteśmy,często ślepi,często błądzimy,ale Bóg ma dla nas otwarte drzwi i jeśli to zrozumieją,to przestaną krzywdzić innych i będą ich wspierać w ich drodze.