Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helpp miiii

Mój PIES ma strasznie spuchnięty pyszczek, co mu jest?

Polecane posty

Gość gość
Mam ten sam problem, nagle spuchł mu pyszczek z lewej strony nad nosem i okiem rowniez, cala warga spuchnieta masakrycznie. . Doradzcie cos! Pies ma 7 miesiecy. Dalam mu tabletki na alergie..

Gość gość
Mam shar pei i ma spuchnieta lewa cześć mordki byłam u weta dał zastrzyk jakiś antybiotyk i lek przeciwbólowy powiedział ze ząb jej się rusza i jest brzydki wiec to może być od tego jutro rano do nazego Pana doktora a noc mam pewnie z głowy

Gość gość
Wczoraj też miałam problem spuchniętego pyszczka u psiaka. Pojechałam z nim do weterynarza dostał trzy zastrzyki; adrenalinę, sterydy i wapno. Zaczął strasznie piszczeć, musiał bardzo cierpieć i niestety nie udało się już go uratować. Znaleźliśmy go maleńkiego na śmietniku, był jeszcze ślepy, wykarmiliśmy butelką. Teraz miał 8 miesięcy i już nie ma naszego Fidusia :(

Nic się nie znacie! Temat stary, odgrzany ale dobra. Powiem Wam od czego pysk mu spuchł. Lizał sobie jaja jak to pies z nudów i mu zagrała fujara. Zobaczył, że im więcej liżę, tym mu lepiej. Jak się pokumał o co z tą gałą kaman, to sobie non top pęto obrabiał bo miło. I po tygodniu heblowania kołka każdej z Was by japa spuchła.

Gość gość
Jak masz pieprzyć takie głupoty to lepiej daj sobie spokój. Pewnie nie masz żadnego zwierzęcia, a na pewno nie masz serca. Zwierzęta tez czują.

Gość gość
07:12 GNOJU przestań piertolić

Gość cdfdfe
możliwe, że miał spotkanie z osą lub podobnym owadem...kompres wody z octem i pies dojdzie do siebie......

Gość zkamerąwśródzwierząt
I po kłopocie! Piesek wpadł pod tramwaj :)

Gość gość
Mój pies ma opuchlizne przy lewym oku od uderzeńia zderzaka od samochodu i przy lewym oku cos czerwonego.czy trzeba isc do weterynaza co robic

Gość gość
Trzeba iść do weta bo może się czymś zakuł albo może go coś ugryzło. Mojego psa kiedyś ugryzła osa i wyglądał jak po botoksie :P No niby śmieszne ale poszłam do weta w www.weterynaria.slask.pl i dał odpowiednie leki i przeszło.

Gość gość
To alergia. Moj szczeniaczek miał taki nos jeszcze z takimi jakby grudkami (jak czlowiek skore po oparzeniu pokrzywą) nie dawał sie dotknąc po nosie, nie chciał jesc chociaz bawil sie jak zwykle. Weterynarz powiedziała ,ze to alergia, nie wiadomo co było przyczyną. Byc moze reakcja na szczepionki, bo 2miesieczny szczeniaczek był w fazie pierwszych intensywnych szczepien i odrobaczeń. Wiec 100% chemii. Byc moze to mu zaszkodziło. Dostał zastrzyk ze srodkiem antyalergicznym popoludniu, wieczorem obrzek był lekko mniejszy, rano grudki znikneły, choc pyszczek był jeszcze lekko wiekszy,a juz popoludniu nie było sladu. Piesek był żwawy, jadł, gryzł, wszystko wąchał. Dodam, ze to beagle, ktory bawi sie w tropiciela i byc moze cos bylo w trawie i go ugryzło, tylko ze taki szczeniaczek rzadko przystawał by cos powachac, trzymał sie caly czas blisko nogi. Wiec chyba chemia zaszkodziła. :-) na szczecie dostalismy tabletke w razie kolejnej reakcji al. A piesek (odpukac) od 4 miesiecy nic takiego nie miał. :-) :-)