Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klarak20

chyma musze napisac inaczej zeby wreszcie ktos odpowiedział !

Polecane posty

farbowalam wlosy na aksamitna czern z joanny 24 mycia (w czerwcu 2011) a potem robilam odrosty juz ciemne brazy, czekoladowe brazy, tez 24 mycia, mariony i joanny. i teraz pytanie, czy jesli zaczne myc wlosy szamponem przeciwlupiezowym (i pozostawiac szampon na jakis czas 30 min np) to zejdzie mi z czarnego do ciemnego brazu??? bo wkurza mnie ta czern, chce braz, ciemny braz, ale braz a nie CZERŃ !!! mam na oku garnier citrus detox, i ktorys head&shoulders rozjasni mi on te wsciekle czarne kudly ????????????

Gość na pewno nie będziesz mieć
łupieżu :-)

Gość szz
szampony nic nie dadzą, powinnaś raczej kupić dekoloryzator. 'Zdejmuje' kolor z włosów chociaz niestety je niszczy. Najlepiej to robic u fryzjerki zeby nie popalić włosów. Potem dobra odżywka i kuracja odbudowująca i mozesz pomalować na wymarzony brąz

dobrze ze to nie byla palette ;) wtedy byloby gorzej. jesli farbowalas zmywalna farba 24, to szkoda niszczyc wlosy dekoloryzacja i placic 200zl albo wiecej... szampon przeciwlupiezowy wyplucze Ci napewno farbe szybciej niz sama by zeszla. Tylko nie wiem czy jest sens trzymac go pol godz;) czy poprostu myc np codziennie. Ale napewno wyplucze kolorek.

a jesli do tego szamponu zastosuje rowniez odzywki przeciwlupiezowe czy oczyszczajace? albo do wlsow blond????? moze sie rozjasni... i jeszcze bym dodala soku z cutryny do papki?????

Gość porad ka
wymocz włosy wg tego przepisu: 1 dzień moczysz przez 1h w mleku, min. 2% podgrzanym do t. 30 st. 2 dzień moczysz przez 1h w occie na noc zakładasz turban na głowę wcześniej naoliwiając włosy oliwką np. bambino, po tym wszystko się wyrówna, polecam ten sposób

Gość szz
Oj tak, dobrze że to nie palette. Ja jednak doradzam dekoloryzację, bo szampony i odżywki nie dadzą takiego efektu.

pallete nie tykam juz od lat, to gowno a nie farba. kurcze boje sie octu.... naprawde ten spsob zadziala????????? i jak wogole moczyc mam glowe w garnku trzymac godzine???!!! dekoloryzacja..hm mysle ze to troche za silne... ja nie chce zczarnego na blond, tylko z czarengo na ciemny braz...

cytrynka tez rozjasnia. kochana, dzialaj zamiast zakladac 3 tematy;) ja sama zmywalam czarny szamponem. sok z cytryny i woda utleniona wysuszaja wlosy. nie wiem jak to jest z szamponami do wlosow blond.

kurcze, chyba zrobie tak ze najpierw sprobuje szampny i odzywki oczysszczjacy przeciwlu[iezoywe rozjasniajace, jesli nie bedzie efektu zadnego to kupie tani rozjasniacz z joanny i sprawdze na samych koncowkach jak wyjdzie, czy wyjdzie rudy czy ciemny braz

wylej sobie ace albo vanish na leb i bedzie spokoj albo druga opcja zgol na lyso 🖐️ ja tez wychodze z czarnej farby a nie tragizuje jak ty i nie zakladam po 8tematow!

pysiulek zmywalas czarny ale farbe czy szamponetke??? i jakiej firmy???? i po jakim czasie ci rozjasnil sie kolor??? na braz tak??? sory ze tyle pytan heehh :D to jutro kupie pierwszy szampon, zaczne od hedenszoldersa, citrus detox kupie za kilka dni jak bedzie w promocji :) mam nadzieje ze bede miala braz niebawem:)

ja tez nie tragizuje, chce po prostu jak najwiecej odpowiedzi dlatego zalozylam 3 tematy

aa pallete zeszla.. wow... to moja napewno zejdzie, bede myc codziennie :D i tak myje codziennie wlosy.... no chyba ze myc raz hedem a raz zwyklym, moze tak lepiej...

wiesz ja jak lupiezu nie mialam to po tym dostalam i drapalam sie jak nienormalna. kiedys na wizazu czytalam watek "z czerni do brazu" i tam dziewczyny chwalily szampon z timotei oczyszczajacy:)

tak, pierwszy raz pofarbowaslam cale wlosy w czerwcu 2011 pozniej znow cale kolo sierpnia 2011 a potem juz robilam odrosty odcieniami ciemnego brazu, odrosty i pozniej nakladalam na reszte wlosow reszte farby. w tym miesiacu zrobilam odrosty farba czekoladowy braz plus troche aksamitnej czerni, i troszke na reszte wlosow zjechalo tez, no i wyszly praaawie czarne. od nasady mam fajne bo taki ciemny braz ale nizej juz ta czern... po pierwszym farbowaniu czernia, ona sie zmywala do brazu, ale dalam po paru miesiacach (tak jak wyzej pisalam w sierpniu 2011) kolejna czern i dlatego juz nie schodzi do brazu. no ale minelo juz tyle czasu i naprawde mam dosc tej czerni szampon z timotei ....