Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkrotce mamuska

czop śluzowy - po jakim czasie urodziłyście?

Polecane posty

Gość jfbannn
Zadzwoń do szpitala i powiedz, że jesteś po terminie. Ze termin z pierwszego usg miałaś na koniec marca, że zwolnienie ci się skończyło itd. Zobaczysz co ci powiedzą.

Gość manusia 30
wystarczy ,że zadzwonisz do pracy, że idziesz na porodówkę , urodzisz, wyjdziesz zmaleństwem do domu i dostaniesz wszystko co trzeba

Gość jfbannn
Poszłabym do szpitala i czekałabym nie wiadomo na co;-)

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Jeśli jesteś przeterminowana to zadzwoń do szpitala i zapytaj co w takiej sytuacji. W szpitalu w którym rodziłam mają taką procedurę, ze po terminie oni przejmują opiekę nad ciężarną. Tam też dawali mi zwolnienia. Ale nie kazali zostać (i bardzo dobrze) tylko jeździłam co dni na ktg, później co dziennie. Urodziłam w 42 tygodniu. A właśnie na kiedy masz termin z usg? Tylko tych pierwszych, bo później jest już niemiarodajne.

Gość wkrotce mamuska
z usg wychodziło na 1.04, z miesiaczki 10.04. Dzisiaj pojade napewno do szpitala, poczekam na męza tylko jak wroci z pracy, na dodatek dzisiaj doszły mnie bole w krzyżu i mały coś sie mało rusza, dzisiaj naprawde rzadko... Do szpitala dzwoniłam 2 dni temu, to mi powiedzieli, ze jesli bede miala skurcze co 10 min to mam przyjezdzac, albo jak krew zauwaze lub cos niepokojącego... wiec nie bede chyba ryzykowac tylko pojade do tego szpitala dla swietego spokoju, najwyzej mnie wypisza i dadza zwolnienie...

Gość wkrotce mamuska
z usg wychodziło na 1.04, z miesiaczki 10.04. Dzisiaj pojade napewno do szpitala, poczekam na męza tylko jak wroci z pracy, na dodatek dzisiaj doszły mnie bole w krzyżu i mały coś sie mało rusza, dzisiaj naprawde rzadko... Do szpitala dzwoniłam 2 dni temu, to mi powiedzieli, ze jesli bede miala skurcze co 10 min to mam przyjezdzac, albo jak krew zauwaze lub cos niepokojącego... wiec nie bede chyba ryzykowac tylko pojade do tego szpitala dla swietego spokoju, najwyzej mnie wypisza i dadza zwolnienie...

Licze ze ktos mi odpisze i wie cos na ten temat. Termin wg miesiaczki mam na 1 maja a wg usg chyba 8maja ale lekarz sugeruje sie 1 maja. Mialam w Poniedzialek wizyte rozwarcia nie bylo ale szyjka sie juz skraca i w ten sam dziec wieczorem zauwazylam gesty sluz w kolorze brazowym i na drugi dzien tez mialamtaki ale dzis juz jest cisza czy to moglbyc czop sluzowy bo nigdy takiego nie mialama to juz 39tydzien jest. Wizyte mam w nastepny poniedzialek wiec wtedy powiem o tym lekarzowi, ruchy czuje i wszystko jest o wiec do szpitala z tym nie jechalam. Kiedy moge sie spodziewac porodu albo czy ktos w tym temacie jest obeznany prosze o rozwazne odpisywanie a nie jakas dziecinade

Gość zgoglowaaaanaaaa
Moj czop wygladal tak jak twoj brazowawy sluz i u mnie bylo tak ze z wieczora odeszlo troche i rano, potem byla cisza przez tydziden i znow zaczal odchodzic po malu az do porodu ktory buyl za 5 dni czyli w sumie ok 12 dni minelo

No ja mam tydzien do porodu wiec moze sie zdazy urodzic to tego czasu:) bo juz sie nie moge doczekac ale jestem ciekawa czy lekarz powie mi ze jesli tego 1 maja nie urodze to mam przyjechac do szpotala czy bede musiala czekac na porod w domu, 29 mam wizyte u niego to sie zapytam i moze juzjakies rozwarcie bede miala