Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkrotce mamuska

czop śluzowy - po jakim czasie urodziłyście?

Polecane posty

Gość wkrotce mamuska

Jestem w 40 t ciąży - dokładnie dzisiaj tak wypada. Czop zaczął mi odchodzić 2 dni temu, wczoraj jeszcze więcej odeszło a dzisiaj też trochę, po jakim czasie urodziłyście? Kiedy do szpitala?

Gość qaswe
Ja dopiero po ponad tygodniu, wcale nie przejęłam się faktem odejścia czopu i spokojnie czekałam na akcję, co i Tobie radzę. Wszystko będzie dobrze to już niedługo, powodzenia!

Gość wkrotce mamuska
ale dla mnie to juz 40 t ile jeszcze powinnam czekać, czy lepiej do szpitala jechac?

Gość wkrotce mamuska
fgfddffd: to nie czytaj tego - normalna sprawa w ciąży to jest

Gość qaswe
Niczym się nie przejmuj i czekaj na bóle zwłaszcza jeśli to Twoja pierwsza ciąża. W szpitalu owszem zatrzymają Cię i Bóg wie ile będziesz leżeć, albo podłączą oksytocynę, pozwól działać naturze ona wie najlepiej. A te całe tygodnie nie zawsze się zgadzają, jeśli czujesz ruchy wszystko jest w porządku.

Gość wkrotce mamuska
tak to moja pierwsza ciąża .. i własnie dlatego sie tak boje i nie wiem co robić... Mały się rusza, mam bole w nocy to chyba skurcze przepowiadajace... i nie wiem czy jechac do szpitala czy nie...?

Gość nestea..........
u mnie czop odszedł z wodami i po 2 godzinach miałam już w miare regularne skurcze a po 18 godzinach już był synek na świecie :)

kobietki, u mnie czop odszedł 3 tyg przed porodem. 2 przed planowaną datą porodu a 3 przed porodem właściwym!!!

Gość reeeeeeeed
"czop śluzowy" ....... ciąża jest wspaniałym zdarzeniem :D

Gość u mnie
czop śluzowy odszedł o 20.00 wody około 23.00 a o 11.45 urodziłam.

Gość ticketpro
u mnie tez czop zszedl z wodami popoludniu a rano urodzilam

Gość olga.w
u mnie o 5 rano o 14 urodziłam było w 42 tyg

u mnie czop odszedl 3 tyg przed planowanym porodem-malutko, dzien przed terminem pojechalam na IP i mnie zostawili, w dniu terminu porodu odszedl calyczop a nasteonaego dnia mialam wywolywany. Jak pojedziesz juz to zatrzymaja Cie na bank

Gość wkrotce mamuska
Wczoraj, znowu mi odeszło trochę tego czopa, w ogole to jakas męczarnia, bo wieczorami mam takie parcie na dole brzucha, chodze bardzo czesto do łazienki, teraz to nawet nie wiem czy to moze wody odchodza... Do dzisiaj mam zwolnienie lekarskie i nie wiem co robic.... Czy jechac do szpitala czy normalny lekarz pierwszego kontaktu moze mi przedłużuc zwolnienie? Ile czasu w ogole przed porodem może odchodzić taki czop? To moja pierwsza ciąża i nie wiem, poza tym mam te bole, skad wiedziec ze to skurcze? Będe wiedziała, że to sa skurcze czy jak to rozroznic?

Gość wkrotce mamuska
Wczoraj, znowu mi odeszło trochę tego czopa, w ogole to jakas męczarnia, bo wieczorami mam takie parcie na dole brzucha, chodze bardzo czesto do łazienki, teraz to nawet nie wiem czy to moze wody odchodza... Do dzisiaj mam zwolnienie lekarskie i nie wiem co robic.... Czy jechac do szpitala czy normalny lekarz pierwszego kontaktu moze mi przedłużuc zwolnienie? Ile czasu w ogole przed porodem może odchodzić taki czop? To moja pierwsza ciąża i nie wiem, poza tym mam te bole, skad wiedziec ze to skurcze? Będe wiedziała, że to sa

Gość wkrotce mamuska
Wczoraj, znowu mi odeszło trochę tego czopa, w ogole to jakas męczarnia, bo wieczorami mam takie parcie na dole brzucha, chodze bardzo czesto do łazienki, teraz to nawet nie wiem czy to moze wody odchodza... Do dzisiaj mam zwolnienie lekarskie i nie wiem co robic.... Czy jechac do szpitala czy normalny lekarz pierwszego kontaktu moze mi przedłużuc zwolnienie? Ile czasu w ogole przed porodem może odchodzić taki czop? To moja pierwsza ciąża i nie wiem, poza tym mam te bole, skad wiedziec ze to skurcze? Będe wiedziała, że to sa te skurcze?

Gość wkrotce mamuska
Wczoraj, znowu mi odeszło trochę tego czopa, w ogole to jakas męczarnia, bo wieczorami mam takie parcie na dole brzucha, chodze bardzo czesto do łazienki, teraz to nawet nie wiem czy to moze wody odchodza... Do dzisiaj mam zwolnienie lekarskie i nie wiem co robic.... Czy jechac do szpitala czy normalny lekarz pierwszego kontaktu moze mi przedłużuc zwolnienie? Ile czasu w ogole przed porodem może odchodzić taki czop? To moja pierwsza ciąża i nie wiem, poza tym mam te bole, skad wiedziec ze to skurcze? Będe wiedziała, że to sa te skurcze?

Gość i sie wyda
Mi czop wypadł wieczorem a następnego dnia rano urodziłam:D

Gość jfbannn
Kurde skurczy porodowych nie da się pomylić z niczym ani przespać. Przestań panikować. Jedź do gina po zwolnienie i nie panikuj. A gdyby ci wody odchodziły to nie dałabyś rady zatrzymać ich odpływu tak jak to ma miejsce w przypadku kiedy chce ci się siku. Poczytaj trochę na necie co jak gdzie i kiedy. Poza tym czy zostawią cię w szpitalu czy nie to zależy od szpitala. U mnie dopóki wszytsko jest ok a nie ma regularnych skurczy wysyłają do domu. I dobrze. Po wała leżeć w szpitalu???

Gość xyzzzzzzzzzz
Skurczy porodowych na pewno nie przegapisz:) Mi czop odszedł 2 dni przed porodem

Gość wkrotce mamuska
no bo juz mam po terminie i boje sie, ze cos nie tak... Moj gin nie przyjmuje na dodatego dpo konca tego tygodnia, to moge wtedy isc do zwyklego lekarza po zwolnienie?

Gość jfbannn
Nie wiem czy ogólny ci zwolnienie wypisze. I co z tego, że jesteś po terminie? A słyszałaś o tym, ze tylko 5% kobiet rodzi w terminie?

Gość wkrotce mamuska
wiem, ale moj synek wedlug USG to juz ma 42 tyg, dlatego sie martwie i nie wiem co zrobic... To od kogo to zwolnienie dostac mozna?

Gość jfbannn
Chodziłaś w ogóle do jakiejś szkoły rodzenia albo rozmawiałaś o takiej sytuacji z położną czy położnikiem? Póki czujesz ruchy, nie krwawisz z dróg rodnych, nie masz regularnych skurczów ani wody ci nie odpłynęły siedzisz w domu i czekasz. U mnie było tak, że po terminie dzwoniłam do szpitala i umawiałam się na ktg co 2-gi dzień. I tyle.

Gość manusia 30
a ja bym się zgłosiła na porodówkę , lepiej być pod opieka niż przez przypadek urodzic w drodze do szpitala. To twoje pierwsze dziecko ,nie ryzykuj. Moja szwagierka zwlekala i urodziła na schodach w szpitalu.

Gość jfbannn
To jesteś w końcu w 40 tygodniu czy 42? Bo to jest różnica. Na kiedy masz termin z miesiaczki a na kiedy z usg (pierwszego)?

Gość jfbannn
Taaaa urodzić na schodach szpitala- bezcenne i tylko na kafe takie akcje;-) Czasami mam wrażenie, ze piszą tu nie matki a małolaty, które się za dużo tv naoglądały;-)

Gość wkrotce mamuska
czyli spokojnie czekac? Tylko do kogo po to zwolnienie isc, bo mojego gina nie ma ;/?

Gość jfbannn
kobietko - z pierwszego usg miałaś termin na kniec marca?

Gość manusia 30
nie jestem małolatą sama mam 2 dzieci , a szwagierka naprawdę tak urodziła , zdarza się tak poprostu. Ja poszłabym do szpitala i tyle.