Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka 78

boje sie zamieszkac z facetem

Polecane posty

Gość kaśka 78

hej doradźcie mi coś ... mam 34 lata i boje sie zamieszkac z facetem z ktorym jestem od roku.. Boje sie ze Czar prysnie. oboje mieszkamy w innych miastach. Widzimy sie 3 razy w tygodniu i czasem chciałabym zeby tak zostało ale wiem ze kiedys trzeba bedzie zrobic ten krok. Dodam ze mieszkam z rodzicami i szkoda mi ich zostawic ... czy ktos z Was tez miał takie obawy ??

Gość biznes łoman
nagoglaszczka a co ty myslisz ze 34 to już nieboszczka??stuknij sie w główkę

Gość biznes łoman
kaśka wiem czego sie boisz tego ze masz 34 lata i byc moze znowu okazać sie ze twoj zwiazek to niewypał ale dziewczyno co za roznica czy to sie okaze przed czy po slubie??jak macie byc ze soba to bedziecie a jak nie to nic wam nie pomoze

Gość KULAkitu
poczekaj z decyzją do 60-ki!

Gość KULAkitu
poczekaj z decyzją do 60-ki!

Boisz się zostawić rodziców, bo co? Masz jakiś syndrom nieodciętej pępowiny. Trzeba wreszcie wylecieć z gniazda. Przecież kiedy tylko będziesz chciała, to ich odwiedzisz. Jeśli czar ma prysnąć, to niech pryśnie teraz, a nie kiedy będziesz mieć 40. Przygotuj się, że życie codzienne to nie ta sama sielanka, chyba że jeszcze nie wyrosłaś ze szczeniackich wyobrażeń.

"a co ty myslisz ze 34 to już nieboszczka??stuknij sie w główkę" Nie, myślę, że 34 to już dorosła osoba. Bez problemów godnych nastolatki. Więc może to Ty się stuknij w główkę i sama podejmij decyzję czy chcesz żyć własnym życiem czy wolisz całe życie z rodzicami.

"a co ty myslisz ze 34 to już nieboszczka??stuknij sie w główkę" Nie, myślę, że 34 to już dorosła osoba. Bez problemów godnych nastolatki. Więc może to Ty się stuknij w główkę i sama podejmij decyzję czy chcesz żyć własnym życiem czy wolisz całe życie z rodzicami.

Gość ona123344
Jestem młodsza, ale od 5 lat w związku. A mimo to bałam się zamieszkać - dodatkowo doszły problemy z ustalaniem ślubu i już prawie się rozstaliśmy, bo rodziny się wtrącały i było źle między nami. Aż się wyprowadziłam z domu rodzinnego i pomieszkałam sama przez kilka miesięcy. Potem zamieszkałam z facetem, chociaż bałam się tego i miałam mieszane uczucia, ale czułam, że muszę coś zrobić, bo to bez sensu taki związek, który stoi w miejscu. Dodatkowo moi rodzice buntowali mnie przeciw niemu. Mieszkamy razem 5 miesięcy już. Przez 4 miesiące kłóciliśmy się sporo. A to o sprzątanie, a to o gotowanie. Różne przyziemne sprawy. Ale jakoś się dogadaliśmy i obecnie jest ok. I szukamy właśnie mieszkania, które mamy kupić, bo obecnie wynajmujemy. Więc myślę, że zawsze warto spróbować. :)

Gość Nieudaczniksamotny
ja też bałbym się zamieszkać z facetem.

Gość co?onienienie
masz już sporo lat, lepiej zacznij życ swoim życiem a nie z rodzicami. dobrze Ci radze. a jak z facetem nie wyjdzie to możesz zamieszkać sama lub po prostu wrócić do rodziców. Niczym nie ryzykujesz a możesz zyskać nowe lepsze życie

Jak dla mnie ktoś kto ma dylematy pt. zamieszkać/nie zamieszkać bo czar pryśnie, to sam siebie definiuje jako postać z baśni braci Grimm. Jeśli wiesz, że żyjesz w świecie czarów, to sobie tam pozostań i daj żyć człowiekowi, który wybiera rzeczywistość.