Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Srebrne Jabłuszko

Czy podczas leczenia grzybicy są szanse na zajście w ciążę?

Polecane posty

Gość Srebrne Jabłuszko

Hej... Pytanie mam. Staram się o dziecko od ho ho. Długo w każdym bądź razie. Owulacji spodziewam się w najbliższy weekend, z tym że teraz leczę się na grzybicę pochwy, do tego jestem na kuracji oczyszczającej jelita żeby całkowicie pozbyć się tego dziadostwa :o. Oczywiście nie jestem na sztucznym oczyszczaniu lecz na naturalnym - zmieniłam dietę, piję dużo wody mineralnej, biorę tabletki czosnkowe (są m.in. grzybobójcze). Do tego biorę tabletki dopochwowe. I ogólnie już nie mam żadnych objawów grzybicy, nie mam tych upławów, nic nie swędzi i nie piecze. Tylko powiedzcie mi, bo będę chciała też w tym cyklu próbować ze staraniami, czy mimo wszystko podczas leczenia czy łatwo będzie zajść w ciążę? Mam na myśli obecność leku w pochwie (biorę Nystatynę), czy to nie utrudni tej drogi plemników ku jajowodom? Z góry dziękuję za odpowiedzi :). Pozdro.

Gość ja jestem w ciąży w 5 misiącu
i biorę nystatynę bo dostałam grzybicy wiec dziecku to nie zagraża ale czy podczas zachodzenia to nie wiem.... lepiej się najpierw wyleczyć

Gość Srebrne Jabłuszko
Pewnie że to chcę wyleczyć, nawet byłam u mojej pani ginekolog. Sama powiedziała że grzybica nie utrudnia w zajściu w ciążę i też może ona dokuczać podczas ciąży. Że to zupełnie normalne. Tylko jednak trochę leku zostaje w drogach rodnych i obawiam się czy obecność leku nie zabije tej drogi plemniczków do jajeczka.

Gość w czasie leczenia
grzybicy NALEZY POWSTRZYMAC SIE OD WSPOLZYCIA!!!

no właśnie. Rzeczywiście o tym zapomniałam. NIE WOLNO WTEDY WSPÓŁŻYĆ. Przynajmniej nam lekarz zabronił!!!!!!!!!!!!!!

ja najpierw brałam 1 opakowanie nystatyny, później 10 dni przerwy i teraz kolejne. Po tym czasie na badanie i dopiero lekarz zdecyduje czy możemy współżyć...tzn czy już jestem zdrowa

podczas leczenia jakiejkolwiek bakterii czy wirusów drożdżaków nie jest wskazane współżycie

Gość Srebrne Jabłuszko
Czyli doopa z kolejnego cyklu :(. No nic trudno, i tak już jakiś czas temu wrzuciłam na luz.

no chyba nie chcesz sobie głębiej bakterii przenieść i nie daj boże komplikacje ciąży ? lepiej jeden cykl się wstrzymać by być pewnym że zdrowi

Gość mama_lizaczka2009
myszka nie dlatego nie wolno że można sobie głębiej bakterie przenieść:-D Bakterie to już ma.

Gość Srebrne Jabłuszko
Tzn powiem tak została mi jeszcze jedna Nystatyna do zaaplikowania na dzisiejszą noc. I koniec, ale i tak mam zamiar doleczyć ją naturalnie j/w pisałam w jaki sposób.

Gość w czasie leczenia
PARTNER TEZ musi sie leczyc!! nie tylko ty!!

Gość Srebrne Jabłuszko
Poza tym wiem że dużo kobiet przy grzybicy zachodzi w ciążę, a nie wiem jak jest krótko po leczeniu farmakologicznym... :(

Gość Srebrne Jabłuszko
Spokojnie, mąż też bierze leki. I do tego też zażywa czosnek w tabletkach.