Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tinuniaaaaaa

durny zwyczaj w naszych sklepach:/

Polecane posty

Gość tinuniaaaaaa

w Niemczech praktycznie żaden sklep nie pracuje w niedzielę, a u nas wszystkie :/ jestem kasjerką i doprowadza mnie to do szału!!! 3 Niedziele w miesiącu w robocie

Gość tinuniaaaaaa
w dodatku za marne grosze

A mi sie bardzo podoba ten zwyczaj :) przecież nikt nikogo nie zmusza żeby był kasjerką albo ekspedientką skoro mu ta praca nie odpowiada :)

Gość siemastary
trzeba było się więcej uczyć

Gość A mnie to cieszy :)
Jak pracowalam normalnie to mnie cieszylo bo w tygodniu nie mialam czasu isc na zakupy a teraz tez mnie cieszy , bo za to mam wolne w tygodniu i zalatwiam sprawy urzedowe albo jade z facetm "na weekend" we srode, bez tloku :) super jest Mi sie ten zwyczaj podoba

Gość tinuniaaaaaa
"trzeba było się uczyć" durniejszego stwierdzenia na świecie nie ma- jestem po studiach dla twojej informacji

Gość siemastary
po europeistyce ?

Oczywiscie zdajesz sobie sprawe, ze gdyby nie ten durny zwyczaj, to z powodu mniejszego zapotrzebowania na pracownikow, 1/7 osob pracujacych w marketach i sklepikach wyladowaloby trwale na bezrobociu? Jesli nie podoba Ci sie to, ze pracujesz w niedziele, a na co zapewne podpisywalas zgode, starajac sie o te prace, mozesz sie juz dzis zwolnic.

Gość kkkiiikkkaaa
Za to pewnie masz wolny dzień w tygodniu. Sama pracowałam na studiach jako ekspedientka i akurat to sobie chwaliłam, że owszem, co druga niedziela w pracy, ale za to miałam wolne w tygodniu i mogłam spokojnie coś załatwić. Przeciez to nie jest tak, że ci biedni sprzedawcy pracują w niedziele dodatkowo. lekarze, strażacy, policjanci, pracownicy gastronomii czy kin też pracują w niedziele i nie płaczą. A zawsze można zmienić zawód.

Gość tinuniaaaaaa
nie , jestem po fizjoterapii poszłam na ten kierunek z myślą zę po nim praca będzie tym bardziej że mieszkam w miescie gdzie jest sporo uzdrowisk i sanatoriów, a tu i tak nic to nie dało bo znajomości odpowiednich brak

Gość tinuniaaaaaa
calluna z twoim myśleniem chyba coś na bakier, jakbym robotę rzuciła to nie miała bym za co żyć- proste?

Gość tinuniaaaaaa
w dodatku zarabiam niebagatelną kwotę 6zł/h ...

Gość fsdsd
w UK prawie wszystkie '' usługi'' są otwarte w niedziele, nawet prywatny okulista..ja pracuje tylko w soboty i niedziele, co mi akurat odpowiada, bo mogę zostać z dzieckiem od pn do pt;) siemastry, jestem po studiach i pracuje w zawodzie:P a w moim zawodzie pracuje się światek piątek, itd..

Gość wefweqfqewfqwe
Póki klienci będą, póty niektórzy będą pracować w weekendy. Póki ludzie będą pracować w tygodniu, póty będą chcieli robić zakupy w niedziele więc będą klientami. Nie podoba się? Zwolnij miejsce pracy dla kogoś, kto je doceni. Pamiętam czasy gdy w niedziele wszystko było pozamykane. Jak wtedy było ponuro i stresująco! Prowiant trzeba było załatwiać rano w sobotę, chleb był zawsze czerstwy, pustki na ulicach... Masakra... Oby to się nigdy nie powtórzyło. A dodam że napracowałam się kiedyś przez okrągły tydzień, czy potem właśnie w weekendy sprzedając i nie widziałam problemu. Wolne było np w poniedziałek. Tak naprawdę jedyna grupa osób którym przeszkadza że ludzie w niedziele mają gdzie zrobić zakupy, to czarni. Kościół chciałby po prostu niedziele zawłaszczyć dla siebie i czerpać jedyne zyski.

Gość adsfvsd
kurde fizjoterapia... zawsze myslalem ze po tym to roboty w brud. kolega pracuje po tym kierunku jako handlowiec w firmie sprzedajace sprzet rehabilitacyjny. mapisz ile zarabia sie na kasie na reke.

Tlumacze Ci, ze gdyby sklepy nie pracowaly w niedziele, trzeba by wyrzucic 1/7 pracownikow. To chyba logiczne, prawda? Ze skoro o 1/7 mniej jest roboty, potrzeba tez mniej rak do pracy. Bardzo mozliwe, ze padloby akurat na Ciebie. I wtedy tez bylabys bezrobotna, to chyba logiczne?

pracuje od pon do sob, od rana do wieczora zakupy spożywcze robię wieczorem, ale czasem muszę sobie cos kupić do ubrania i wtedy bardzo się cieszę, że w niedzielę są czynne sklepy:D

Gość siemastary
każdy nieudacznik zwala wine na Tuska (co jest wręcz straszne) albo na brak znajomości. Jak u ciebie w mieście jest tyle uzdrowisk to zamiast studiować fizjoterapie trzeba było zostać znachorką

Gość gawaawa
Coś za coś - pracujesz w niedzielę, ale masz wolne w tygodniu, więc przestań marudzić, bo to jest naprawdę żałosne.

Gość kkkiiikkkaaa
Poza tym jak pracowałam w centrum handlowym to pamiętam, że w soboty i niedziele było najwięcej klientów (w sumie logiczne), więc idiotyzmem byłoby zamykać sklepy w jeden z najbardziej dochodowych dni przez widzimisię sprzedawczyni, której przecież nikt do pracy nie przymusza i która od początku wiedziała, że decyduje sie na pracę w niedziele.

Gość tinuniaaaaaa
mówię ci ja mam 6zł/h a też myślałam że po fizjoterapii będe miała pracę, tym bardziej że u mnie tych uzdrowisk sporo jest. poszłam tylko na staż no bo to z UP i potem mi nie dali umowy już, a teraz tam pracuje córeczka Radnego naszego miasta

Gość adsfvsd
dlamnie pasuja rzady ryżego kłamcy. im wiekszy bajzel w kraju tym wiecej zarabiam. obecnie 1200pln dniowka wychodzi. jakby za straami usiadl ktos kto posprzatal by ten bajzel to bym zostal bezrobotny.

Gość fsdsd
ja troche rozumiem autorke, kiedy ide w niedziele do pracy, i mysle ze mąz ma wolne, a ten czas moglibysmy spedzic razem to tez mnie strzela, ale coz zycie..wole to niz oddawac wyplate opiekunce..

Gość tinuniaaaaaa
nie opowiadajcie bzdur że znajomości sie nie liczą... no proszę was, w jakim wy świecie żyjecie? Może w wielkich miastach znajomości nie są aż tak ważne, ale w małych nie szkoła a znajomości właśnie.

Gość kkkiiikkkaaa
No ale bez przesady, przecież nie będziemy zamykac sklepów, żebyś mogła spędzić czas z mężem, prawda? Autorka po prostu przegina swoim marudzeniem.

Gość siemastary
to wyjedź

Gość tinuniaaaaaa
POZA tym ja nie winię tuska, tylko zazdroszczę w tej kwestii niemcom. Kilka razy byłam i sklepy tam w niedzielę nie pracują. nie wiem czy wszystkie ale np. handelshof, czy aldi na bank nie

Gość adsfvsd
hmmm mogły by byc otwarte np do 8:00 12:00 do południa. taki kompromis. po kosciółku odrazu po zakupy i tyle.

A ja nie chodze do kosciolka i w niedziele smiertelnie sie nudze. Chetnie bym wtedy popracowala...

Tinuniaaa nie marudź że w swoim zawodzie nie możesz znaleźć pracy, bo to jeden z najlepszych zawodów na prowadzenie prywatnej działalności. Żona mojego kuzyna dostała na taką działalność kasę z UP a mieszka na wsi i mimo to świetnie sobie radzi bo jest duze zapotrzebowanie na rehabilitacje itd do innych placówek są kolejki a ludzie potrzebują pomocy od zaraz. Wiec zamiast marudzić sama sie zatrudnij.