Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaBasia2828

Opodatkowanie bezdzietnych

Polecane posty

Gość KasiaBasia2828

Witam.Coraz czesciej slysze i czytam,ze takie rozwiązanie było by uczciwe...co Wy na to?Uczciwe?ale dla kogo??

Gość hyasiu344
a niech robia co chca!!!!!!!!!! ja nie mma dzieci i miec nie bede a mam 39latw tym roku i co milabm podatk placic do smoierci??

Gość KasiaBasia2828
Przeraza mnie czasami ta nienawisc do bezdzietnych...

Gość KasiaBasia2828
Ja tez nie mam i nie bede miała,tylko ostatnio po dyskusji i kolezanką postanowiłam podniesc ten temat

jest duzo bezdzietnych,ktorzy chca miec dzieci,ale ich nie stac..powiedzmy,ze ona zarabia tysiaka,on 1500...to z czego to dziecko utrzymac?

chory pomysł Naszego Chorego rządu. Dlaczego maja płacic ludzie którzy nie mogą ? hmm ?

Moim zdaniem byłoby uczciwe, tak samo więcej powinni płacić rodziny mające tylko jedno dziecko, bo żeby nie zmniejszała sie liczba ludzi pracujących w przyszłości każdy człowiek powinien mieć jedno dziecko, czyli małżeństwo dwa :) Bo niby jakie uczciwe jest to, że ktoś wychowuje kilkoro dzieci, skoro one potem będą musiały pracować na emerytury dla obcych ludzi, którym nie chciało sie mieć dzieci. I nie ma tu nic do niesprawiedliwości bo ktoś np nie może mieć dzieci, bo zawsze moze adoptować i wtedy będzie ponosił takie same koszty jak inni, tzn ci którzy mają własne dzieci

Wtedy płacisz wyższe podatki dlatego, że nie musisz ponosić kosztów związanych z wychowaniem dzieci, a emeryturę będziesz chciała dostać tak samo jak ludzie którzy ponosili koszty wychowania. Jak by nie patrzyć jest to sprawiedliwe.

Gość lvknfvp
twoje dzieci nie pracuja na moja emeryture ja sama sobie na nia pracuje

Nie to nie jest sprawiedliwe. Dlaczego mam byc zmuszana do wychowywania czyjegoś dziecka ? Ma być sprawiedliwie to niech Państwo płaci za in vitro/

Z calym szacunkiem, ale to gadanie, ze czyjes dzieci beda pracowac na jakies emerytury to idiotyzm. KAZDY PRACUJE NA SWOJA EMERYTURE SAM I pozniej, co, moze opodatkowac mamuski za to, ze rodza i nie pracuja, bo sobie emerytury nie wypracuja? Albo moze tych co wyjechali za granice i nie wroca i tam beda odprowadzac skladki opodatkowac?!

Gość lvknfvp
no przeciez czlowiek pracujec 40 pare lat i placac skladki sam sobie oplaca emeryture a nie patrzy na czyjegos dzieciaka:o no ludzie

Gość lvknfvp
od dzisiaj nie pracuje bo po co:D licze na dzieci laury;)

Nieprawda, w naszym systemie nie pracujesz sama na swoją emeryturę, pracujesz na emeryturę obecnych emerytów, a wysokość Twojej emerytury będzie zależała od tego ile wypracują ludzie pracujący kiedy Ty będziesz emerytem, czyli obecne dzieci. A in vitro to głupota, po co państwo ma płacić komuś za zabiegi bardzo kosztowne i z małą szansą na powodzenie, skoro możesz adoptować dziecko które już jest i państwo musi je utrzymywać :o

" 10:01 [zgłoś do usunięcia] tak szczerze jest duzo bezdzietnych,ktorzy chca miec dzieci,ale ich nie stac..powiedzmy,ze ona zarabia tysiaka,on 1500...to z czego to dziecko utrzymac?" takie cos proponuje jedna z partii w niemczech. a wygladać w polsce ewentualnie mialoby tak: podatek dla bezdzietnych byłby od pewnego progu zarobków,....

'' 10:26 [zgłoś do usunięcia] lvknfvp no przeciez czlowiek pracujec 40 pare lat i placac skladki sam sobie oplaca emeryture a nie patrzy na czyjegos dzieciaka no ludzie' buahahahhahahahha jaki marzyciel:D myślu że placa kae na oją emeryture ahhahahahah jaki nainy albo niedoinformoany

Gość no problem to prob
no tak , ale to co jest wplacane do zusow z naszych podatkow to jest wydawane teraz , i tego po prostu nie ma - dlatego inne pokolenie bedzie pracowac na nasze emerytury.

czyli rozumiem ze np jak dochód przekroczy powiedzmy 5 tys to sie płaci podatek tak ?

Gość lvknfvp
zalezy jak wysoki bylby ten podatek

" 10:33 [zgłoś do usunięcia] angel... czyli rozumiem ze np jak dochód przekroczy powiedzmy 5 tys to sie płaci podatek tak ?" nie wiem, w polsce nie ma projektu nawet ani przedprojektu takiej ustawy, przynajmniej nic o tym nie wiem... czytalem za oto kluczwe rozwiązania projektu chadecji w niemczech wlasnie opodtkowujacego bezdzietnych... ale i w druga stronęm, im wiecej dzieci tym nie dosc ze podatek dla bezdzietnych znika to jeszcze nika standardowy podatek...od ilus tam dzieci... w każdym razie w polsce ja bym tak to widzial, od minimum... ps. w biednych rodzinach w polsce rodzi sie najwiecej dzieci..tak to wygląda:) a w bogatych najmniej. dlatego taki podatek procentowy mialby wymusic na tych z kasa by mieli dzieci wiecej niz jedno..

Gość lvknfvp
czyli zmuszamy do rozmnazania sie:) cudownie

Gość jaciekrece, u la la
I tak nie będę mieć dzieci. Ten podatek nie może być wyższy, niż koszt utrzymania dziecka przecież i i tak bardziej opłacałoby się go zapłacić niż mieć dziecko.

Gość lvknfvp
totalna glupota rodzic dzieci zeby wymigac sie od podatkow:o myslalam ze rodzi sie z milosci

Dla mnie to jest chore. Tak w biednych rodzinach jest najwięcej dzieci cześć z nich to patologi. Sama znam ze dwie czy 3 rodziny gdzie jest 11 dzieci . I sory ale nie sztuka jest je zrobić, ale je otrzymać i wychować. Mopim zdaniem powinni sie najpierw takimi rodzinami zają

Gość KasiaBasia2828
Kazdy kto pracuje płaci podatki na własna emeryture i nie powinno to nikogo obchodzic,ze cala pensja osoby bezdzietnej idzie na jej utrzymanie i nie jest dzielona na inne osoby(czyt.dzieci)