Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elołeno

Chcę mieć SKLEP, czy spółka to dobry pomysł??

Polecane posty

Gość ciekawy temata
ciekawa jestem co to za kosmetyki? powiesz? zeby zrobic obrot musisz miec duzo klientow, a ekskluzywny towar nie jest dla mas-taka prawda taki towar moze byc dodatkiem do oferty podstawowej, a nie odwrotnie

16:03 ciekawy temata ekskluzywny towar nie jest dla mas-taka prawda taki towar moze byc dodatkiem do oferty podstawowej, a nie odwrotnie " Otóż to. Nie ujedziesz na ekskluzywnym towarze w malym mieście. Nie w tych czasach, nawet w bogatej gminie. Z resztą policz sobie. Twierdzisz, że marżę miałabyś w okolicach 30-40 %. Przyjmijmy realnie te 30 %. Ile musisz sprzedać, żeby zarobić 7 tys. + podatki?? min. 30.000 zł brutto !! co miesiąc! sprzedasz tyle?? to prawie 1.500 zł towaru dziennie. w miasteczku 20 tys. ludzi. Nigdy w życiu.

Gość wielbiciel ma racje
nigdy w zyciu tego nie uciagniesz mało tego uważam że nawet na zero na tym nie wyjdziesz chyba że ledwo ledwo ale ty pytasz ale w sumie wiesz lepiej

Gość wielbiciel ma racje
a wierz mi ja naprawdę wiem co piszę po swoją działalność mam prawie 8 lat w różnych branżach- największa moja porażka to sklep odzieżowy outlet z końcówkami markowymi- niby towar super , niby jedna z lepszych hurtowni w polsce , miasto 40 tyś, ciuchy fajne i dobre jakościowo ale ceny normalne i co? 30 tyś w plecy- to nie są czasy na biznes zwłaszca sklep jak już lumpeks marże sięgają 500% - wiem co pisze znajoma ma 4 i żyje jak królowa , ale napewno nie normalne ciuchy ani żadne kosmetyki

Gość zuzka991
Moim zdaniem spółka to dobry pomysł, nie będziesz musiała płacić ZUS-u. Jeśli nie wiesz jak założyć spółkę zajrzyj na http://spolkapro.pl/ Firma ta moze ci pomóc w otwarciu spółki i prowadzeniu jej. Zajmą sie przygotowaniem wszystkich dokumentów itd.

Gość bambi100
A masz wspólnika do tej spółki? Na Twoim miejscu rozważyłabym wszystkie za i przeciw. Nie wszystko się opłaca. Możesz też kupić gotową spółę i na tym skorzystać. Na http://gotowespolki.co.pl/gotowe-spolki-za-i-przeciw/ jest to dokładnie wyjaśnione.

Gość TreleMorele27
To nie jest takie łatwe, aby otworzyć spółkę, potrzeba mnóstwo papierkowej roboty, a co najważniejsze znajomości swoich praw i konsekwencji swoich czynów. Radzę dobrze się zastanowić przed wejściem w jakąkolwiek spółkę, proszę o nich poczytać http://condor.biz.pl/zarejestruj-spolke-bezblednie/

Gość arekk

Zgadzam się, najlepiej zdecydować się na gotową spółkę. Bardzo dobra firma w tym zakresie to czysteigotowespolki.com z Oleśnicy. Pełen profesjonalizm i bezpieczeństwo. Korzystałem z ich usług i jestem w 100% zadowolony.