Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 jaayttra

30lat i Sztuczna Szcz臋ka...Czy to wstyd?

Polecane posty

Go艣膰 nnie ossadzajjjj
Nie zgadzam sie z tym 偶e pr贸chnica zawsze powstaje od nie mycia z臋b贸w!!!!!Ba i ja jestem tego przyk艂adem,osobi艣cie mam manie mycia z臋b贸w nawet do 6-7 razy dziennie,od najm艂odszych lat mia艂am problemy z pr贸chnic膮.Miliony wizyt u dentysty i nic to nie da艂o bo teraz jest gorzej!Ka偶dy zab jest zara偶ony,i okaza艂o sie ze to genetyczne jest po tatusiu mam z膮bki,a teraz m贸j 4-letni syn ma to samo.Znam jednego faceta kt贸ry myje z臋by raz w tygodniu,a ma bia艂e i zdrowe,ani grama pr贸chnicy...Wiec nie os膮dzajcie dziewczyny o niemycie zeb贸w...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 xx zz
lepiej sztuczna szczeka niz latac bez zebow . A problem w Polsce jest jeden -- brak dostepnosci do lekarzy -- czyli kolejka ... no i odplatnosc . panstwo polskie zapewnia ci darmowo tylko naprawe / wyrwanie bodajze jedynek ale za zastrzyk juz zaplacisz .. reszte musisz leczyc prywatnie .. a to niemale koszty bior膮c te 1200 wszechobecne w placy .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
lepsza sztuczna szczena ni偶 z臋by jak pniaki na mokradlach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prochnica
>>>> Tak jest na przyk艂ad w przypadku leczenia z臋b贸w u doros艂ych Polak贸w. Pa艅stwo zapewnia bia艂e plomby tylko od k艂a do k艂a. Ich jako艣膰 pozostawia wiele do 偶yczenia: - S膮 po prostu ta艅sze i gorsze. Nie da si臋 ich wypolerowa膰, maj膮 ograniczon膮 gam臋 kolor贸w. Nie s膮 estetyczne. Jak wsz臋dzie, tak i tutaj jako艣膰 idzie z cen膮 - wyja艣nia stomatolog.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pa艅stwo zapewnia usuwanie kamienia co p贸艂 roku, wyrywanie z臋b贸w w znieczuleniu i leczenie (bez znieczulenia) wszystkich z臋b贸w. P艂aci si臋 za plomby 艣wiat艂outwardzalne. Sama korzystam z us艂ug dentystycznych na NFZ i kolejek nie do艣wiadczy艂am. Umawiam si臋 z tygodnia na tydzie艅, a osoby z b贸lem z臋ba s膮 przyjmowane tego samego dnia. Nie korzystam ze znieczulenia, bo nie widz臋 potrzeby, a za bia艂e plomby dop艂acam 50 z艂. Tak du偶o os贸b uwierzy艂o, 偶e z臋by da si臋 leczy膰 tylko prywatnie, 偶e na NFZ kolejek ju偶 nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gdzie to? Podaj adres, przyjedziemy z drugiego ko艅ca kraju nawet. U nas maj膮 umow臋 z NFZ tylko nieliczni, do tego nie najlepsi. Ludzie szukaj膮 potem ratunku za ci臋偶kie pieni膮dze, a kolejka i tak jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zastanawiam si臋 nad wyrwaniem z臋b贸w i wstawieniem szczeki (z臋by mam uszkodzone w wypadku i mam tylko same k艂opoty z nimi) naprawd臋 walcz臋 z tym czy usun膮膰 czy nie mam 36 lat i boj臋 si臋 偶e jako艣 sobie z tym nie poradz臋 dlatego ratuje jak si臋 tylko da lecz...no c贸偶 r贸偶nie to bywa zapalenia ropnie.. a swoj膮 drog膮 to moim mie艣cie jak chcia艂em si臋 um贸wi膰 na wyrwanie z臋ba to poda艂a mi termin za p贸艂 roku; by艂o tak samo je艣li chcia艂em si臋 um贸wi膰 na uzupe艂nienie ubytku; jak chcia艂em zarejestrowa膰 偶on臋 do kardiologa bo ma k艂opoty z sercem to podali termin za trzy lata oraz siebie do urologa to termin by艂 za p贸艂torej roku, normalnie r臋ce opadaj膮 gdzie id膮 moje i nie tylko moje pieni膮dze pobierane na NFZ skoro albo si臋 czeka naprawd臋 w d艂ugich kolejkach albo p艂aci si臋 za prywante wizyty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mozna ci gale do buzi wsadzi膰 bez obawy ze odgryziesz:-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej.Mam 36 lat i cz臋艣ciow膮 protez臋 u g贸ry.Z臋by w艂asne mia艂am nie艂adne(strasznie mi posz艂y przez silny refluks zo艂adkowy).Z pocz膮tku mn贸stwo kasy wydawa艂am na ich leczenie prywatnie(kilka ty艣),niestety nadaremnie.Mam dwa wyj艣cia,albo korony z cyrkoniu(metale mnie uczulaj膮) na cala gore,bo tak u mnie wychodzi,albo proteza cz臋艣ciowa,wybra艂am to drugie.Na chwile obecna mam mnostwo innych wydatkow i poprostu mnie nie stac.Szkoda bardzo mi tej kasy w bloto wyrzuconej.Tak wiec ludzie nie zalamujcie protezami w mlodym wieku,bo coraz wiecej osob je ma.Jest wiele chorob czy sytuacji,przy ktorych zeby poprostu polec膮.Logiczne jest,ze nie kazdego stac na implanty.Wiec g艂owa do gory:) p.s mam nadzieje ze czytelny wpis,bo chyba klawiatura szwankuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam 55 lat i wszystkie zeby swoje . Opr贸cz tych wyrwanych .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Renata

A ja mam protez臋 i w og贸le si臋 tego nie wstydz臋聽a mam 45 lat! W Pracowni Pi臋knego U艣miechu w Borowie zaj臋li si臋 mn膮 na 5 z plusem. Doradzili protez臋 elastyczn膮, kt贸ra trzyma si臋 艣wietnie, jest lekka,elastyczna i zajmuje bardzo ma艂o miejsca w buzi.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Sztuczna szcz臋ka w tym wieku jest raczej nie spotykana ale nie wszyscy musz膮 o tym wiedzie膰. Polecam ci wybra膰 si臋 do protetyka http://protetykpulawy.pl/ Tam dobior膮 ci odpowiedni膮 protez臋 stomatologiczn膮, wygl膮daj膮c膮 jak prawdziwe z臋by.

Udost臋pnij ten post