Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Hi-za-ga

wdowa

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Spotkamy sie w niebie i gosc, szkoda waszego czasu na pisanie tutaj, te babska i tak was zignoruja. To wstretne babiska, ktore pisza ciagle to samo i udaja ze wszystko jest w porzadku, jakby nic sie nie zmienilo w ich zyciu.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 filipinka43
Witam dziewczyny ! No i popsu艂a si臋 pogoda. Dawno deszczu nie by艂o, a dzisiaj popaduje, ale to nic, gorszy wiatr. Dzi臋ki , 偶e o mnie pami臋ta艂y艣cie - Reenka , Kadarka, Magnolia , Ewucha. Ja te偶 pami臋tam. Ostatnio dosta艂am od znajomej ksi膮偶k臋 Joanny Chmielewskiej, nigdy wcze艣niej nie mia艂am okazji czyta膰, no i si臋 u艣mia艂am , a to jest chyba najbardziej potrzebne nam wszystkim. Tak wog贸le to ludzie smutni s膮. Te偶 oddycham cz臋sto 艣wie偶ym powietrzem w moim ogrodzie, bo teraz akcja li艣cie. P贸藕no tej jesieni opadaj膮, tak偶e jeszcze wszystkich nie zgrabi艂am. Ci膮gle jest co艣 do zrobienia, a nie raz jak lenistwo ogarnie , to zrobi si臋 chaos w kwiatach i trzeba wi臋cej czasu po艣wi臋ci膰 . Tak偶e lepiej nie zaniedbywa膰. 艁atwo powiedziec, gorzej wykona膰. U艣mia艂am si臋 dzisiaj , jak wesz艂am na nasz topik, chyba domy艣lacie si臋 dlaczego. Pozdrawiam i dobrej nocy 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Witajcie Dziewczynki. Aleeeee mam teraz roboty! Mieszkam u Rodzicow. W ubieglym tygodniu mialam urlop, wiec bylo ok, zabralam mame ze szpitala, zorganizowalam pielegniarke do zastrzykow, zrobilam zakupy i ogarnelam mieszkanie. Ale juz dzisiaj musialam wrocic do pracy, wiec zajec bedzie wiecej. I w domu mlyn, i w pracy tez trzeba nadgonic zaleglosci. Uffffffffff Filipinko, kiedys uwielbialam ksiazki Chmielewskiej, Mam w domu prawie wszystkie. I wracam do nich wtedy, gdy jest mi zle i smutno, najczesciej podczas przeziebienia. Super lektura. Gosciu, pisz jak przyjdzie Ci na to ochota. Jestesmy otarte na nowych ludzi, na wysluchanie ich historii, na dzielenie sie swoimi odczuciami. Piszemy wtedy, gdy mamy na to czas, gdy chcemy sie czyms podzielic. Nic na sile. Wiec pisz, gdy bedziesz miala chec pogadac. Bedzie nam bardzo milo. Ignorujemy tylko te osoby, ktore nic ciekawego do naszej rozmowy nie wnosza, oprocz wlasnego jadu. Pozdrawiam serdecznie i zycze milego dnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie Kochane! U mnie r贸wnie偶 popsu艂a si臋 pogoda. Z ubieg艂otygodniowych 16 do 18 stopni ju偶 wczoraj zrobi艂o si臋 tylko 12 . Podobnie jak Filipinka43 i Kaddarka lubi臋 czyta膰 ksi膮偶ki Joanny Chmielewskiej. Z czas贸w kiedy na ksi膮偶ki trzeba by艂o wykupowa膰 subskrypcje, mam jej 17 tom贸w. Lubi臋 je czyta膰 i cz臋sto do nich wracam. A tak w og贸le to musz臋 zrobi膰 porz膮dek z moimi ksi膮偶kami. Wsz臋dzie ich pe艂no a do niekt贸rych wcale nie wracam. Musz臋 popakowa膰 lektury szkolne (jeszcze zalegaj膮 na p贸艂kach od czas贸w szkolnych mojego syna a to ponad 20 lat) i pozycje, kt贸re by艂y na czasie w latach mojej m艂odo艣ci i wyekspediowa膰 je do jakiej艣 biblioteki. Mi艂o艣膰 do ksi膮偶ek wynios艂am z domu rodzinnego, zarazi艂am tym m臋偶a a i syn odziedziczy艂 to po nas. Nie 偶a艂owali艣my nigdy pieni臋dzy na ksi膮偶ki. Dzisiaj trzeba si臋 nimi z kim艣 podzieli膰 bo nie spos贸b dalej tego trzyma膰 w domu. Syn do kraju nie wr贸ci a kiedy艣 w przysz艂o艣ci kiedy b臋dzie musia艂 likwidowa膰 nasze mieszkanie to b臋dzie nie lada k艂opot, no i grzechem by by艂o odda膰 ksi膮偶ki na makulatur臋. Pogoda za oknami nie nastraja zbyt pozytywnie i raczej b臋dzie z ka偶dym dniem bardziej p贸藕no-jesiennie. Czyta艂am prognozy pana Zubielewicza na zim臋. Bardzo mi si臋 spodoba艂y. Podobno zima b臋dzie nawet cieplejsza ni偶 ta ubieg艂o roczna. A tak na marginesie, kwiaty na cmentarzu maj膮 si臋 bardzo dobrze, nie by艂o przymrozk贸w i oby tak dalej. Pozdrawiam cieplutko, kolorowych sn贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Magnolia43
Witam Dziewczynki Kaddarko podziwiam Ci臋....jeste艣 taka zorganizowana...nie jestem taka :) ba....:) :) Ewucha gdzie艣 tam ci臋偶ko pracuje.......Reenka pewnie te偶..... Mam nadziej臋 Andi , 偶e Twoje prognozy si臋 sprawdz膮 i b臋d臋 mog艂a spokojnie je藕dzi膰 autkiem. A ja nie lubi臋 prac w ogr贸dku :).......na szcz臋艣cie robi to Mama :) Dzisiaj pracuj臋 do 20......fajna ta m艂odzie偶- jestem pozytywnie zaskoczona. Znowu "piaszcz臋" Dziewczynki - nie 藕le napisa艂am..... ju偶 popsu艂am.....oj ten m贸j charakter.....no nic ale za to zawodowo fajnie ...:) . Ale odnowi艂am kontakt z moj膮 przyjaci贸艂k膮....czy to Ona odnowi艂a...zreszt膮 wszystko jedno.....znamy si臋 25 lat...mn贸stwo nas 艂膮czy, ....i mam zamiar nie zepsu膰 tego tym razem.... Ale Wam nanudzi艂am z rana....pozdrawiam Was Wszystkie, spokojnego dnia.... ps. Oj ....Go艣ciu

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Odczuwam wreszcie pozytywny efekt wymiany okien w pracy, nie wieje, nie jest zimno, nie musze dodatkowo sie ubierac. Fajnie. Zaczelam czytac ksiazke Tombaka "Jak zyc dlugo i zdrowo". I widze, ze musze co nieco w swojej diecie zmienic. Chce do diety wprowadzic wiecej sokow warzywnych. Moim Rodzicom tez sie to przyda. Kupilam wczoraj dla nich sokowirowke, bo okazalo sie, ze stara sie popsula. Magnolio, dziekuje za mile slowa, ale ja wcale nie zasluguje na podziw. Jestem po prostu wygodna, lubie miec sprawy uporzadkowane, bo wlasnie takie nie nastreczaja problemow. Wiec jak problemy sie pojawiaja, to staram sie je jak naszybciej rozwiazac, zeby znowu miec swiety spokoj. Moja mama czuje sie coraz lepiej. Ma dobre wyniki, ma apetyt. Powinno wiec byc wszystko ok. Byc moze juz w sobote wroce do swojego domu. Postanowilam jej zrobic przyjemnosc, polaczona z czyms pozytecznym. Zamowilam do domu pedikiurzystke, ktora oczysci mamie stopy ze zrogowacialego naskorka, zadba o paznokcie i nawilzy skore. Jestem pewna, ze mama bedzie z tego zabiegu zadowolona. A w sobote ja takze zadbam o swoje stopy, tyle ze nie w domu, jak mama, ale w gabinecie kosmetycznym. Bedziemy obie mialy fajny, babski koniec tygodnia. Oj, ale sie rozpisalam.....koncze i zycze udanego dnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Od wczoraj je偶d偶臋 swoim autkiem. Zast臋pcze to by艂a istna m臋ka. Mam to ju偶 za sob膮. Dzisiaj musz臋 si臋 rozgl膮dn膮膰 za warsztatem, kt贸ry zmieni mi ko艂a na zimowe. Trzeba te偶 poszuka膰 kogo艣, kto zapakuje mi do autka zimowe ko艂a a p贸藕niej letnie do piwnicy. Musz臋 te偶 kupi膰 nowe ko艂paki na zimowe ko艂a, bo poprzednie ju偶 sporo zu偶yte wyrzuci艂am przy wiosennej zmianie k贸艂. Nie wiem jaki musz膮 mie膰 rozmiar wi臋c i tu potrzebny jaki艣 znaj膮cy si臋 na tym. Jak wi臋c widzicie jest wiele spraw, kt贸re przekraczaj膮 moje mo偶liwo艣ci. Kiedy 偶y艂 m贸j m膮偶 takie sprawy mnie nie tyczy艂y. Nie interesowa艂am si臋 wieloma takimi, kt贸re nazywamy m臋skimi. Na ka偶dym kroku brakuje mi m臋skiej r臋ki. Cho膰 nie powiem, wiele przez te ponad cztery lata si臋 nauczy艂am. Pogoda, po wczorajszym deszczu, jak na razie bardzo 艂adna. Jest 10 stopni, 艣wieci s艂onko to i nastr贸j lepszy. Za chwil臋 b臋d臋 si臋 zbiera膰 do wykonania zaplanowanych zada艅. Dobrego i pogodnego dnia dla Was wszystkich.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reenka
Dzien dobry- to zaliczkowo na jutro. Spia juz prawie wszyscy. Za du偶o nie popisz臋, poniewaz mam w tym tygodniu jak膮s masakre. U mnie -Andi- pada艂a m偶awka. Zazdroszcz臋 S艂o艅ca. Kaddarko-genialna niespodzianka dla mamy. Nie wpad艂abym na to. Ale nie popisze poniewaz oczymiie zamykaja. Chodzi mi po g艂owie agrotutysyka na tym moim polu, 艂adny region to jest Musze to przemyslec. Na razie moze cos sie przysni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Witam Dziewczynki O....Reenka witaj :) tam my艣la艂am , 偶e pracujesz ci臋偶ko.....zreszt膮 ja te偶.....jutro te偶 mam wyk艂ady....ale tak jest dobrze :) Kaddarko super z tymi stupkami.....mo偶e i ja si臋 wybior臋.....wczoraj by艂am u fryzjera.....kosmetyczk臋 mam na 3 grudnia..... Nic nie czytam ostatnio dla relaksu....ale mo偶e kupi臋 w sobot臋 biografi臋 Lema...podobno fajna...i podobaj膮 mi si臋 te we艂niane ciep艂e sukienki....widzia艂am w jakiej艣 gazecie... No nic bior臋 si臋 do pracy....pozdrawiam ciep艂o Ewcia gdzie偶 Ty? powr贸ci艂a艣?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie Dziewczyny :) Powr贸ci艂am, uff. W zesz艂ym tygodniu by艂am w Rzeszowie a w tym- w Gda艅sku - ale wol臋 to ni偶 my艣lenie i ten pod艂y stan. Jak pracujemy intensywnie jest 艂atwiej - same wiecie najlepiej. Po tej je藕dzie samochodem mam wszystko dziwnie usztywnione zatem jutro ciep艂e ubranie, dobre buty i wymarsz do mojego lasu, tzn. lasu blisko mojej dzia艂ki. Kotka mnie przywita艂a przepi臋knie, teraz czekam na moje dziecko :) Obiadek na szybko przyrz膮dz臋 a wieczorem idziemy do mojego Taty na torcik z okazji 74 urodzin!!! Magnolio - te偶 my艣la艂am o takiej sukience a kupi艂am sweter :)uwaga - blador贸偶owy - na popraw臋 nastroju - polecam. Serdeczno艣ci, wypoczywajcie w weekend i do nast臋pnego razu, pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie Kochane Babeczki! No to ju偶 dwa miesi膮ce jesieni za nami. Dzisiejszy dzie艅 by艂 tak paskudny i ponury, 偶e a偶 nie chcia艂o si臋 wychodzi膰 z domu. Mam nadziej臋, 偶e jutro b臋dzie lepszy dzie艅. Mo偶e uda si臋 jaki艣 d艂u偶szy spacer, mo偶e wyjrzy s艂onko? Nie lubi臋 takich dni, kr贸tkich, pochmurnych i szaro-burych. Cz艂owiek kr臋ci si臋 po domu i ani za nim, ani przed nim. Podgl膮dam 偶ubry online i jak na razie tylko dziki tam urz臋duj膮. Cho膰 nie powiem, 艣nieg ju偶 tam le偶y. Odwiedzi艂a mnie dzisiaj moja bratowa, zrobi艂y艣my upust kaloriom. Na pierwszy rzut posz艂a owocowa herbata z jab艂ecznikiem a nast臋pnie lody z konfitur膮 wi艣niow膮, adwokatem, bit膮 艣mietan膮 i czekolad膮. W taki spos贸b odreagowa艂y艣my dzisiejszy depresyjny dzie艅. A tak w og贸le to ju偶 za 5 tygodni 艢wi臋ta. Najwy偶sza pora zaplanowa膰 wszystkie przed艣wi膮teczne czynno艣ci, 偶eby w 艢wi臋ta nie pada膰 "na twarz". Jeszcze nie jestem w stanie sama pomy膰 okna i zrobi膰 inne prace "na wysoko艣ci". Jutro wieczorem zadzwoni臋 do zaufanej pani i um贸wimy si臋 na te rob贸tki. Najch臋tniej pojecha艂abym na jaki艣 tygodniowy 艣wi膮teczny turnus dla samotnych. Spr贸buj臋 poszuka膰 jakich艣 ofert. A jak tam u Was Kochane z przed艣wi膮teczn膮 gor膮czk膮? B臋dzie czy raczej na spokojnie? Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Magnolia43
Witajcie Dziewczynki Nie my艣l臋 Andi o 艢wi臋tach- jako艣 zoboj臋tnia艂am....cho膰 zawsze obchodzili艣my bardzo uroczy艣cie....pewnie tak jak w tamtym roku zdecyduj臋 w ostatniej chwili... Fajny Andi pomys艂 z tym wyjazdem, sama my艣la艂am o tym w tamtym roku......bo nie potrafili艣my zasi膮艣膰 razem do sto艂u w naszym domu..........ale w ko艅cu pojecha艂am do C贸rki....i po prostu poby艂y艣my razem "bez oprawy". Ewucha kupi艂am sukienk臋 :)....ale troch臋 za kr贸tka....jednak tak mi si臋 podoba艂a , 偶e nie mog艂am si臋 oprze膰 :).....i oczywi艣cie czarna......Mama niezadowolona :) Kaddarko wytrwa艂o艣ci... i pozdrawiam Was serdecznie Dziewczynki ...do nast臋pnego....bior臋 si臋 do pracy .......

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Od niedzieli jestem w swoim domu i probuje odpoczac. Mama czuje sie dobrze, a to najwazniejsze. Swieta za pasem, macie racje, ze juz trzeba powoli o tym myslec. I o prezentach, i o zakupach jedzeniowych. Bo ganianie za tym na ostatnia chwile to nic milego. Magnolio, nie kupuj czerni!!! Ten kolor nie poprawi Ci nastroju. Ewo, duzo czasu spedzasz "na walizkach". Ale najwazniejsze, ze fajnie sie wraca do wlasnego mieszkania, prawda? Najlepsze zyczenia urodzinowe dla Taty. Reenka, no to kiedy mam sie zabrac za to pielenie? Andi, z Ciebie to chyba jeszcze wiekszy 艂asuch niz ja. Wracam do pracy. Spokojnego dnia zycze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie Dziewczyny :) Andi - z racjonalnego punktu widzenia warto by艂oby pomy艣le膰 o 艢wi臋tach ale emocje s膮 silniejsze. Uciekam od my艣lenia i planowania, wi臋c gor膮czki raczej nie przewiduj臋 w tym temacie... Magnolio - u mnie by艂o podobnie w zesz艂ym roku i mam takie bia艂e plamy, 偶e nie mog臋 sobie dok艂adnie przypomnie膰 co my wtedy robi艂y艣my. Pami臋tam tylko ten potworny b贸l i a偶 nie chce my艣le膰 jak to b臋dzie w tym roku. Mam czasem takie przeb艂yski, 偶e mo偶e co艣 zorganizuj臋 poza Wigili膮, na kt贸rej b臋d膮 moi Rodzice, ale to s膮 tylko przeb艂yski. Mo偶e w tej kwestii te偶 trzeba wzi膮膰 si臋 w gar艣膰? Si艂y nie mam. A sukienka na pewno jest 艂adna. Te偶 lubi臋 czarny kolor...zawsze lubi艂am. Kaddarko, super, 偶e Mama wraca do zdrowia to i Tata pewnie pogodniejszy i od razu nastroje s膮 mi艂e. Zdr贸wka. Dzi臋ki za 偶yczenia dla mojego Taty. Czas p臋dzi i mam cz臋sto wra偶enie, 偶e kr臋c臋 si臋 w k贸艂ko...Teraz po woja偶ach odda艂am samoch贸d do przegl膮du i Pan w serwisie zapyta艂 o M臋偶a...Nie wiadomo co lepsze - pytaj膮, pami臋taj膮 - 藕le. Jak nie b臋d膮 pyta膰 i pami臋ta膰 - te偶 pewnie b臋dzie 藕le. Koniec filozofowania, id臋 sprz膮ta膰 kuchnie. Tam nie ma niespodzianek. Mi艂o czyta膰 Wasze wpisy - takie jeste艣my kole偶anki ze wsp贸lnym mianownikiem. Pozdrawiam Was wszystkie ciep艂o, spokojnego wieczoru. Brakuje Reenki i Filipinki - co u Was???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie Babeczki! Okna w moich pokojach pomyte, zawieszone czy艣ciutkie firanki, zosta艂y drobne rzeczy. Niekt贸re wykonam sama a te na wysoko艣ciach (g贸ry mebli, lampy, 艣ciany w 艂azience i kuchni) niestety musz膮 poczeka膰 na kolejn膮 wizyt臋 zaprzyja藕nionej pani. Takim oto sposobem "najgrubsze" mam zrobione. Nie my艣lcie, 偶e sprz膮tam tylko przed 艣wi臋tami. Do ubieg艂ego roku do jesieni( m贸j wypadek) pocz膮tek ka偶dego parzystego miesi膮ca by艂 dniami gospodarczymi. My艂am okna, pra艂am firanki czyli generalka. M膮偶 jak na to patrzy艂, to pyta艂 mnie czy nasze mieszkanie to ju偶 muzeum? I tak to trwa艂a przez wiele, bardzo wiele lat. Czas jednak weryfikuje nasze poczynania, zaj臋cia, przyzwyczajenia i nie mamy na to wi臋kszego wp艂ywu. Dobrze, 偶e pogoda nam dopisuje. Jutro upiek臋 jab艂ecznik. Wzi臋艂o mnie na w艂asne ciasta a to nieuchronny znak, 偶e zbli偶a si臋 zima a mo偶e tylko kalendarzowa zima. Dosta艂am nowy katalog BonPrix i mam ochot臋 na garsonk臋 i sukienk臋. Jest te偶 fajna wiosenna kurtka. Czy my kobiety nigdy nie wyleczymy si臋 z ch臋ci posiadania czego艣 nowego? Czasem zastanawiam si臋, po co mi to wszystko? Dla kogo? Odpowiadam te偶 sama sobie, 偶e dla siebie, dla lepszego samopoczucia. Lubi臋 dobrze wygl膮da膰. Nie pozwalam sobie na bylejako艣膰 a ju偶 nie daj Bo偶e na lito艣膰 w spojrzeniach rodziny i znajomych. Ale sm臋dz臋, wybaczcie. Wszystko przez ten pracowity dzisiejszy dzie艅. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Ledwo wstalam dzisiaj, len mnie ogarnal i nawet mialam przeblyski, zeby odwrocic sie na drugi bok i jeszcze pospac. I wcale nie jestem pewna, czy dobrze zrobilam, nie zostajac jednak w lozku. Andi, wcale nie smedzisz. Chyba kazda z nas czasami ma takie dylematy, i zastanawia sie, po co, dla kogo....ale wiemy, ze dla siebie, i to jest wazne. Ewo, to wspominanie meza przez innych nie jest latwe, wracaja wspomnienia. I masz racje, nie wiadomo, czy sie cieszyc, czy smucic. To zawsze bedzie trudny temat. Zapraszam na poranna kawe. I milego dnia zycze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reenka
Czesc Dziewczyny- ja tez chce spac i spa膰. Przesilenie? W sobote myje okna-13 jade na narty i zostawiam prace dla dzieci.:) Andi - masz duzo "z g艂owy". Ewa - takie rozne zastroje czlowieka dopadaja. Ka偶da z nas. Chocby nie wiem co dzia艂oby sie to zawsze ten brak. kt贸ry mamy daje znac o sobie. I musimy z tym zy膰 - wg mnie radzimy sobie dobrze. Wspomo偶emy sie tutaj troche i dalej dzia艂amy. Narazie koncze- musze popracowac. Dwa ptysie zjad艂am.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 filipinka43
Witam dziewczyny ! Zacz臋艂am porzadki robi膰, na razie okna p贸ki w miar臋 ciep艂o, bo ma si臋 och艂odzi膰, a mam problemy z kr臋gos艂upem, to musz臋 uwa偶a膰, 偶eby nie przewia艂o. Sprz膮tam , ale bardziej dlatego 偶e trzeba to poprostu kiedy艣 zrobi膰, a o 艢wi臋tach staram sie nie my艣le膰, bo to trudny czas , a najbardziej Wigilia, bo wiadomo zasiada si臋 przy stole, a nie ma najwa偶niejszej osoby. Dlatego wola艂abym sp臋dza膰 inaczej, w innym miejscu.Reszta 艣wi膮t to jako艣 zleci. Wiecie bardzo dobrze jak jest. Spotka艂am dzisiaj ksi臋dza, w艂a艣ciwie pierwszy raz, bo spoza naszej parafii, rozmawia艂am z nim przez chwile , ale wywar艂 na mnie ogromne wra偶enie pod wzgl臋dem duchowym oczywiscie.Fajnie jest spotka膰 taka osob臋 i porozmawia膰, a偶 cz艂owiekowi l偶ej wtedy. Kadarko kupi艂am niedawno sokowir贸wk臋 i jak na razie to uda艂o nam si臋 z c贸rk膮 raz zrobi膰 sok - dobry by艂:) Troch臋 p贸藕no si臋 zrobi艂o i chyba mnie roz艂膮czy zaraz. Pozdrawiam dziewczyny i spokojnej nocy 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Witam Dziewczynki Reenka zazdroszcz臋 Ci nartek :) Andi Tobie te偶 zazdroszcz臋 - masz samozaparcie....a ja troch臋 le艅 :) Filipinko uwa偶aj na siebie z tym kr臋gos艂upem. Tak Ewcia masz racj臋 z tym czasem, czasami mnie to przera偶a- czasami ciesz臋 si臋. Kaddarko ja co rano mam takie dylematy- na 偶膮danie czy zbiera膰 si臋 do pracy i na razie jako艣 wstaj臋. Kiepsko ostatnio czuj臋 si臋 - musz臋 zrobi膰 wyniki dla 艣wi臋tego spokoju. Ale jako艣 my艣l臋, 偶e to moja wspania艂a nerwica. No nic ale dzisiaj pi膮tek i zamierzam odpoczywa膰 przez weekend . Cho膰 na poniedzia艂ek musz臋 przygotowa膰 materia艂y na kolokwium i w domu by co艣 si臋 przyda艂o bo lekko zapuszczone :) Pozdrawiam Was Dziewczynki ciep艂o i oczywi艣cie pozdrawiam . Spokojnego dnia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie Kochane! 呕arty si臋 sko艅czy艂y. Od rana mrozik, mg艂a, ponury dzie艅 i tak ju偶 chyba b臋dzie przez najbli偶sze dni. Na Czarnej G贸rze 艣nieg. Armatki na艣nie偶aj膮 stoki. Amatorzy bia艂ego szale艅stwa zacieraj膮 z rado艣ci d艂onie. Ja przeciwnie, lubi臋 bia艂e szale艅stwo i cz臋sto je przygotowuj臋 ale ono jest ze szczypiorkiem, rzodkiewk膮 i 艣mietank膮. Dzisiejsza pogoda nie nastraja艂a do spaceru i ca艂y dzie艅 sp臋dzi艂am w domu. Rano pobiega艂am po pla偶ach i z zazdro艣ci膮 patrzy艂am na s艂onko, kt贸re u艣miecha艂o si臋 dzisiaj od 艢winouj艣cia po Hel. Od jutra Adwent, pora pomy艣le膰 o jakich艣 艣wi膮tecznych akcentach. A co tam u Was? Pozdrawiam Was wszystkie i Waszych bliskich powracaj膮cych do zdrowia. Szczeg贸lnie pozdrawiam Aleksandr臋, Hizag臋, kt贸re ju偶 dosy膰 d艂ugo nas nie odwiedzi艂y. Mam nadziej臋, 偶e wszystko u Nich ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reenka
Cze艣膰 Dziewczyny. Zima na ca艂rgo- u nas siewg pada i Czechach - a tam gdzie jade nie pada:(((( Ale nie trace nadziei. Moja mam dzi艣 wyreczy艂a mnie z obiadem-robi rolady.:). Po po艂udniu pojade do c贸rki a zaraz lce臋 na cmentarze zobaczy膰 co mr贸z z kwiatkami zrobi艂. W poniedzia艂ek jade kola wymieni膰. W sobot臋 montujemy bagaznik na dach. I heja. Teraz musze pomyslec o Wigilii i prezentach. B臋de mia艂a duuu偶o ludzi. 14os贸b. Sprzatanie...- ile zrobimy tyle zrobimy. Tudno. W艂asciwie to po Swi臋tach trzeba bedzie posprz膮ta膰.:) Na razie wyciagam czape i lece. PozdrawiamWas wszystkie serdeczne

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Tez sie czasami zastanawiam, co z naszymi kolezankami, ktore sie dawno nie odzywaly. Mam nadzieje, ze u nich wszystko ok. Mam dzisiaj gosci na obiedzie, wiec nie bedzie to leniwa niedziela. Zakupy wczoraj zrobione, wiec teraz trzeba sie wziac za gotowanie. A poniewaz nie lubie przesiadywac w kuchni, wiec zrobie to, co robi sie szybko. Na dzisiaj zaplanowalam pulpety z miesa z indyka, kasze jaglana i dwie surowki. Magnolio, warto robic badania, zeby miec pewnosc, ze jest ok. A nerwica jest bardzo grozna dla zdrowia, wiec trzeba sobie jakos pomoc. Nie zostawiaj tego odlogiem. Filipinko, soki sa super. Ja robie codziennie, glownie z warzyw, ale i czasami z greipfrutow tez, bo bardzo lubie. Reenka, a jak tam Twoje okna? Mylas je wczoraj? Raczej nie, bo strasznie zimno bylo. Ale Ty uparta jestes, wiec kto wie:D Ewo, a co u Ciebie? Czy znowu gdzies wyjechalas? Trzymajcie sie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Reenko, morsie, Ty lubisz zim臋 i narty. Podziwiam takich ludzi. Ja, jak wi臋kszo艣膰 urodzonych w pi臋kne, s艂onecznie i ciep艂e dni lubi臋 ciepe艂ko. S艂onko to m贸j najlepszy przyjaciel. Ono 艂aduje moj***aterie i pobudza do aktywno艣ci. Kiedy艣 ju偶 Wam pisa艂am, mog艂abym zasypia膰 w listopadzie a budzi膰 si臋 w Dzie艅 Kobiet. Dzisiaj po 30 dniach wyrzuci艂am z grob贸w 偶ywe chryzantemy. Nie da艂y bidulki rady mrozowi, kt贸ry panuje u nas od pi膮tku. Jest w prawdzie tylko -3 do -4 w ci膮gu dnia ale to wystarczy艂o. Paskudny ponury dzie艅 nie pozwoli艂 na d艂u偶szy spacer. Zaliczy艂am na powietrzu oko艂o 1,5 godziny. Niby si臋 rusza艂am a mimo to zimno mnie pow膮cha艂o. Po raz pierwszy w tym sezonie zmarz艂am w stopy. Jutro zaczynamy nowy tydzie艅. Planuj臋 zaprzyja藕ni膰 si臋 z 偶elazkiem i popra膰 swoje bia艂e lumpki. Co wyjdzie z tych plan贸w na jutro, czas poka偶e. Dzisiejszy wiecz贸r jak zwykle, troch臋 TV i troch臋 wirtualny 艣wiat. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie :) Dziewczyny, coraz zimniej si臋 robi i ubiera膰 trzeba warstwy i czapy :). Mog艂oby by膰 wi臋cej s艂onka. Reenko - super, 偶e wybierasz si臋 odpocz膮膰 i to na narty! Te偶 lubi臋 i wiem, 偶e wr贸c臋 do tej formy aktywno艣ci. Musze tylko zorganizowa膰 jakiego wielkoluda do zainstalowania tego ogromnego baga偶nika na dachu. Super pogody 偶ycz臋, bezpiecznego szusowania i pysznych grza艅c贸w wieczorem :), o ile lubisz, oczywi艣cie. Kaddarko - mia艂a艣 racj臋 . Od czwartku do soboty w艂膮cznie by艂am na walizkach. Wr贸ci艂am w niedziel臋 przed po艂udniem. Dzisiaj spokojny dzie艅, po po艂udniu dopiero si膮d臋 nad raportami z wykonanych zada艅. Do 15 grudnia jeszcze troch臋 przycisn臋 w pracy a potem zajm臋 si臋 na spokojnie przygotowaniami aby by艂o mi艂o w 艢wi膮teczny czas. Magnolio - jak si臋 czujesz, by艂a艣 na badaniach? Dbaj o siebie :) Trzymajcie si臋 Kochane, dla ka偶dej z Was udanego tygodnia, Pozdrawiam Ewa

Udost臋pnij ten post

Hej Dziewczyny. Tez cisn臋 w pracy ile mog臋 , poniewaz p贸藕niej nic juz za艂atwi臋. To Dziewczyny , kt贸re je藕dzicie na nartach mog臋 w przysz艂ym roku zabra膰. Uzbiera艂a ju偶 si臋 do艣膰 du偶a grupa. Oczywi艣cie jak wszystko dobrze bedzie. Kaddarko - bo wiesz ...to s膮 fluidy....:)A jak zrobi艂as to , ze jestes niebieska? raz albo dwa by艂am. Ale juz nie jestem.

Udost臋pnij ten post

Andi - ja sie w lutym urodzi艂am - wiec przyzwyczajona jestem od zawsze do ch艂odu. Upa艂贸w nie lubi臋-25 - to do艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Ja te偶 chc臋 by膰 "niebieska". W poprzedniej szacie by艂am a teraz nie wiem jak to wklika膰. Kaddarko i Reenko podpowiedzcie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie jeszcze raz :)) Reenka - mam nadzieje, 偶e nasza znajomo艣膰 przetrwa do kolejnej zimy :). Ch臋tnie pojecha艂abym na narty w wi臋kszym gronie. mo偶e i Magnolia chcia艂aby si臋 wybra膰? Mi艂o by艂o przeczyta膰, 偶e mo偶na by艂oby do艂膮czy膰 do Ciebie i Twoich znajomych. Jak wszystko b臋dzie dobrze - tak jak napisa艂a艣 - wierz臋 w to, to mo偶e poszusujemy razem. A mo偶esz napisa膰 - gdzie si臋 wybieracie? A ja jestem czerwona? :)

Udost臋pnij ten post