Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Hi-za-ga

wdowa

Polecane posty

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie Dziewczyny, Co si臋 dzieje z nami??? Andi, masz racje, 偶e to smutne, 偶e nie zagl膮damy cz臋艣ciej. Trudne to wszystko. U mnie wyjazdy, powroty i tak jeszcze do maj贸wki. Maj贸wka pewnie na dzia艂ce ale jeszcze mam sporo do zrobienia z moimi zleceniami i nie my艣l臋 o wolnych dniach. Dzisiaj mijaj膮 dwa lata od najgorszego dnia w moim 偶yciu. Trudno mi w to uwierzy膰. Ca艂e dwa smutne lata a z drugiej strony ca艂y czas my艣lenie, 偶e to sta艂o si臋 dopiero co. Nachodz膮 mnie refleksje jak to b臋dzie dalej... Odzywajcie si臋 Magnolio, Kadarko, Reenko, Filipinko, Andi - trzymajmy si臋. Pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Witajcie! Witaj Ewciu! Dwa lata to ju偶 bardzo du偶o. Serdecznie wsp贸艂czuj臋 tej rocznicy. W moim przypadku, dwa lata to jeszcze codzienne- czasem dwukrotne w ci膮gu dnia - wizyty u m臋偶a na cmentarzu. Tak to trwa艂o ponad 3,5 roku. Za p贸艂tora miesi膮ca b臋d臋 mia艂a okr膮g艂e 5 lat samotno艣ci. Im dalej i im d艂u偶ej jestem sama, tym bardziej zaczynam w膮tpi膰, 偶e co艣 si臋 w moim 偶yciu zmieni. W dalszym ci膮gu jestem u m臋偶a kilka razy w tygodniu ale ju偶 nie codziennie. Mam nadziej臋, 偶e Tobie los zgotowa艂 co艣 fajniejszego. Jeste艣 m艂odsza ode mnie, pracujesz, masz wi臋kszy kontakt z lud藕mi ni偶 ja. Cho膰 i ja nie narzekam na brak kontakt贸w z lud藕mi, to mimo wszystko nie jest to to kiedy jeszcze pracowa艂am. Nie lubi臋 艣wi膮t, weekend贸w. To najgorsze dni dla mnie. Ko艅cz臋, wr贸c臋 p贸藕niej.

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Juz sie mobilizuje i wracam na nasz topik:D U mnie wszystko ok. Bylam na dwutygodniwym urlopie, czesciowo z Reenka w Krakowie. Super bylo pod kazdym wzgledem, lacznie z pogoda. Nadrobilam pare zaleglosci, ale przede wszystkim odpoczelam. Fajnie jest sie nie spieszyc. Ewo, wspolczuje. Kazda z nas dobrze, wie, co czujesz. Trzymaj sie. Andi, codzienne bycie miedzy ludzmi ma tez i swoje zle strony. Czasami chcialby sie jednak troszke ciszy i spokoju. Magnolio, jak sie ma Twoj PIT? Reenka, nie pracuj tyle! A co planujecie na majowy weeknd? Ja dzisiaj chce pomyc okna. Pierwszy raz w zyciu sprobuje to zrobic z octem. Podobno nie bedzie zaciekow na szybach. No zobaczymy, Trzymajcie sie. Zycze udanego weekendu.Pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Witajcie Dziewczynki Trzymaj si臋 Ewcia.... PIT ...w torebce.....dzisiaj wy艣l臋 :):):) sw贸j i C贸rci A ja te偶 jaka艣 taka.....ale nie daj臋 si臋.....u moich Przyjaci贸艂 ju偶 Wam kiedy艣 pisa艂am masakra.....chc膮 si臋 rozwodzi膰 na maksa....tzn. moja Przyjaci贸艂ka chce....Znam ich oboje...:(....o kurcze do艂uje mnie to..... Mocno schud艂am ...ju偶 mam d贸l 36, g贸ra 36- 38 ...to przez t膮 prac臋....bo czuj臋 si臋 nie藕le....wszystko za mnie spada....a nie mam specjalnie apetytu....mo偶e nowalijki mnie zach臋ca do jedzenia..... Andi tak jest jak m贸wisz...mnie nap臋dza praca ...zreszt膮 na dwa etaty :):)....w weekendy odreagowuj臋 ...ten p臋d ...du偶o 艣pi臋 :):):) Reenka s艂uchaj si臋 Kaddarki :):) pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Witajcie Dziewczyny :) Tym razem serdecznie Was pozdrawiam z Krakowa. Odpoczywam po pracy w hotelu i jeszcze jutro b臋d臋 tu ca艂y dzie艅 i wieczorem wracam do siebie. Macie racj臋, 偶e praca pomaga i organizuje nam 偶ycie. To jest ucieczka teraz - skuteczna. Dbajmy jednak o siebie, o zdrowie, o bliskich. Magnolio :) dwa etaty to dwa 艣niadania!!! Troch臋 偶arcik ale przy takim trybie 偶ycia tracimy sporo kalorii :) Nie mog臋 si臋 m膮drowa膰 bo sama zapominam czasami o jedzeniu. O maj贸wce wcale nie my艣l臋. Wybieramy si臋 z c贸rk膮 na basen i jak pogoda pozwoli to mamy prace dzia艂kowe. B臋d臋 musia艂a kogo艣 poprosi膰 do pomocy bo chyba same nie damy rady. Planuj臋 pomalowa膰 studni臋, od艣wie偶y膰 balustrady na werandzie i wyszorowa膰 kostk臋, bo mam mech pod modrzewiami i panoszy si臋, 偶e hej! A kosze sam bo bardzo lubi臋 - super m贸zg si臋 wy艂膮cza. No i tak p艂ynie ten czas...Ale te偶 si臋 staram, nie chce si臋 podda膰 cho膰 same wiecie, 偶e momentami rzuci艂oby si臋 wszystko, tylko co wtedy? U艣ciski, pa

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Ewa, zazdroszcze Krakowa, super sie chodzi wieczorem po Starowce. Magnolio, jak to sie robi, zeby nie miec apetytu? U mnie odwrotnie, ostatnio ciagle cos jem, nerwowe to, czy co? I skutki juz bardzo widac.... Andi, a co u Ciebie? A ja od rana ganiam z papierami, teraz chwila oddechu, wiec moglam wejsc na nasze forum. Pochwale sie Wam myciem okien przy uzyciu octu. Efekt ekstra, bardzo polecam. Trzeba tylko pamietac, aby zaraz po umyciu wycierac gazeta, bo szybko wysycha. Jeszcze dwa pokoje mi zostaly. Ale w jednym z nich, u mojego syna, mam potworny problem z dojsciem do okna. Ona ma tyle klamotow, ze szok. Trzeba bedzie sobie jakos utorowac droge:D Fajnie macie z tymi ogrodkami. Wysilek na swiezym powietrzu jest najlepszy. No, zmykam do pracy. Milego dnia zycze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej- dziewczyny -nie pracowac nie da sie.Chyba ,ze wyjad臋. Pocz膮tkowo z poczuciem winy - a potem w nosie to mam. Co艣 bardzo intensywnie sie zrobi艂o. I tez du偶o spi臋. A偶 to do mnie niepodobne. Nockami ju偶 nie pracuj臋- nie mam si艂y. Dzie艅 mnie wyka艅cza. Nawet do dzieci nie mam czasu podjechac. Pacoholizm czy co? I same nie艂atwe sprawy. Kaddarko-a mo偶e syn m贸g艂by sobie okno umy膰 sam:) Ewcia - ja mam te偶 mas臋 pracy ko艂o domu. Szukam cz艂owieka. Ale takich " z艂otych raczek" dzi艣 chyba ju偶 nie ma . A te偶 kosz臋 i prace fizyczne, kt贸re dam rad臋 wykona膰 . Magnolio- pilnuj sie - mam nadziej臋, 偶e to chudniecie nie jest objawem depresji. Andi - u mnie sta偶 wdowy te偶 ju偶 dosc d艂ugi jest. A czy co艣 sie zmieni? Czasem kogo艣 poznam ale zwykle nic z tego nie wychodzi. warto艣ciowych facet贸w kobiety nie zostawiaj膮. Mam kolege wdowca,mam rozwodnika- ale to koledzy i nawet nie wyobra偶am sobie zeby z nimi by膰 na innych zasadach ni偶 kole偶enskich i przyjacielskich. A moze to i zdrowiej. Trudno jest sie w starszym wieku dopsowac. Mysl臋,ze m臋偶czyzny bardziej potrzebuje m贸j syn. W sumie m贸j lekko m臋ski zaw贸d pomaga troche. Ale on ma ogromny brak. Pogoda dzi艣 niespecjalna. Lekkie zaleg艂osci nadrabiam w domu i troch臋 porz膮dkuje sprawy z pracy. Trzymajcie sie Dziewczyny i pozdrawiam serdecznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reenka
to ja by艂am:)

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Dwa dni d艂ugiego weekendu za nami. Wczorajszy dzie艅 prawie wykre艣lony z mojego 偶yciorysu a pow贸d prosty jak konstrukcja cepa. Niedyspozycja spowodowana anomaliami pogodowymi a 艣ci艣lej hu艣tawk膮 ci艣nienia atmosferycznego. Czy Wam te偶 czasem taki incydent si臋 przytrafia. Dzisiaj wyspana, pe艂na energii urz膮dzi艂am dzie艅 dla domu. Wysprz膮tane, wizyta u m臋偶a zaliczona, ma艂e SPA dla siebie te偶 wykonane. Ciekawe co jutro przyniesie? Mo偶e jaka艣 maj贸wkowa wycieczka za miasto, je艣li b臋dzie z kim. Nie mam pomys艂u na jutrzejszy obiad a tak szczerze, to wcale nie chce mi si臋 gotowa膰. Fajnie Dziewczyny, kt贸re macie ogrody, 偶e mo偶ecie si臋 w nich porusza膰, nacieszy膰 oczy 艣wie偶utk膮 zieleni膮 i przy okazji zrzuci膰 par臋 zb臋dnych kilogram贸w. Mnie uda艂o si臋 zrzuci膰 nadwy偶k臋 po zimie i 艣wi臋tach Wielkanocnych. Jeszcze ze dwa, trzy kilogramy mog艂abym zgubi膰. Do lata jeszcze troszk臋 czasu i pewnie to zrealizuj臋. No i pora na przegl膮d letnich ciuszk贸w. W tej chwili jestem na etapie poszukiwania fajnych letnich sanda艂k贸w. A co tam u Was Kochane w babskich tematach? Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Andi, mnie sie udalo juz zrobic porzadek w szafach z ciuchami i butami. Zimowe schowalam, a wiosenne i letnie powyciagalam. No i jak to zwykle bywa okazalo sie przy okazji, ze co nieco trzeba dokupic. Reenka, synowi brudne okna nie przeszkadzaja. Twierdzi, ze ja przesadzam:DZnasz to? A tak poza tym to chora jestem. Temperatura i katar mnie wykanczaja. Wiec wyszlo na to, ze majowy dlugi weekend spedzam w lozku. Ehhhh Piszcie Dziewczyny co u Was. Wiosna to taka fantastyczna pora roku, ze czlowiekowi wszystkiego sie chce, ze odzywa. Slonce czyni cuda:D Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Witajcie Dziewczynki Zarobiona jestem...by艂am na weekend w Warszawie u C贸rci....podejmuje jakie艣 decyzje 偶yciowe.....troch臋 J膮 podbudowa艂am, pomog艂am, poby艂y艣my....i fajnie ale wr贸ci艂am wypompowana. Musze te偶 wzi膮膰 si臋 za porz膮dki.......nie mia艂am ostatnio czasu i ochoty.... Takie te偶 mam przemy艣lenia Reenka warto艣ciowych facet贸w kobiety nie zostawiaj膮 :) Te偶 mam Koleg贸w.....nie wy艂膮czaj膮c tego Kolegi co by艂 chory na raka....nawet ten Kolega " z dawna " odzywa si臋 czasami......ale tak jako艣 ...:) Nauczy艂am si臋 radzi膰 sama....:) ...wiadomo czasami mnie przegina......ale wy艂a偶臋 jako艣 z tych do艂k贸w...:) Te偶 pomy艣la艂am o depresji z tym chudni臋ciem (zwa偶y艂am Si臋 u C贸rki 56 /176) przez chwil臋......ale ostatnio mia艂am du偶o wra偶e艅 :)......wczoraj zacz臋艂am je艣膰 Dziewczynki.....Bo jak to ja na w艂asne 偶yczenie musia艂am "si臋 wmanewrowa膰" ......ale ju偶 na prostej....... Ot takie wynurzenie :) Ja si臋 nie naucz臋 nigdy.....cho膰 wszyscy mnie przestrzegali...ale po co s艂ucha膰 :)...... I tak optymistycznie ko艅cz臋 pozdrawiam Was Ciep艂o, Wszystkie oczywi艣cie i du偶o si艂y 偶ycz臋.....Dziewczynki ps. zamawiam drewno :) ..czas do pracy.....

Udost臋pnij ten post

Witajcie. No te 3 dni lezenia ciurkiem w lozku pomogly, wylazlam z przeziebienia, na szczescie. I wczoraj poszlam normalnie do pracy. O dziwo troszke luzniej w pracy teraz mam, moge poczytac gazete spokojnie, albo zajrzec na forum. Rzadko sie to zdarza. Magnolio, jestes niesamowicie szczupla! Az mnie skrecilo z zazdrosci. Jedz koniecznie i przytyj troszke, bo spac przez Ciebie nie bede mogla:D Cieplo bardzo dzisiaj u mnie jest, ale niestety ma grzmiec. Nie lubie. Milego dnia Wam zycze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reenka
Oj Magnolio- te偶 tak mam. Wkr臋cam si臋, nie s艂ucham, a potem....

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Ci臋偶ki dzie艅. Mokro, pochmurnie i chyba b臋dzie pada膰 deszcz. 艢pi臋 ju偶 przy otwartym oknie wi臋c nocny deszczowo-burzowy koncert nie da艂 za wiele pospa膰. Deszcz jest bardzo potrzebny i powinno solidnie pola膰. Dobrze, 偶e jest ciep艂o. Nie chce mi si臋 wierzy膰, 偶e za nami ju偶 po艂owa Wiosny. Bardzo a nawet za bardzo szybko spadaj膮 kartki z naszych kalendarzy. Za kilka tygodni Lato i rado艣膰 z s艂onecznych urlop贸w. Jestem przed wyjazdem do mojego mocno doros艂ego dziecka i bardzo si臋 z tego ciesz臋. Robi臋 polskie zakupy, przygotowuj臋 ciuszki na wyjazd i czas ucieka. Ciesz臋 si臋 ze spotkania i mam nadziej臋, 偶e wyjazd b臋dzie udany. Dzieciaki zaplanowa艂y r贸wnie偶 pla偶owanie nad Atlantykiem, wi臋c polska mama nie mo偶e da膰 plamy. To na razie tyle. B臋d臋 si臋 meldowa膰 jeszcze przed podr贸偶膮 a i potem r贸wnie偶. Troch臋 obawiam si臋 samotno艣ci, kiedy dzieciaki b臋d膮 w pracy ale jak to polska baba, znajd臋 jakie艣 zaj臋cie. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Hej Dziewczynki..:) Andi zazdroszcz臋 wyjazdu...super:) Jakie my wszystkie jeste艣my r贸偶ne....ja odk膮d M臋偶a nie ma ...totalny luz....m.in. w gotowaniu...chyba, 偶e go艣cie....ale to te偶 ...jako艣 mi si臋 nie chce...:)......a kiedy艣 imprezy na wiele os贸b....:) Kaadarko...dobrze, 偶e min臋艂a ta choroba....tez mia艂am taki epizod. Zgodnie z Twoim 偶yczeniem ...zajadam:):) Musz臋 uda膰 si臋 na basen...bo mam tak "艣ci艣ni臋te" ramiona ze stresu.....wczoraj le偶a艂am plackiem....wszystko ze mnie z艂azi艂o....i m贸wi臋 nigdy wi臋cej "takich" ... Ul偶y艂o mi Reenka bo ju偶 my艣la艂am , 偶e to tylko ja taka szalona...mimo lat:) Cho膰 ju偶 kiedy艣 chyba dosz艂y艣my do wniosku..偶e sporo nas "艂膮czy" :):):) Mam nadziej臋, 偶e si臋 nie obrazisz na tak膮 poufa艂o艣膰 :):) z mojej strony. Ewcia...a gdzie Ty? No nic bior臋 si臋 do pracy Dziewczynki....mi艂o mi by艂o znowu si臋 z Wami spotka膰...bo jak "s艂yszycie" po pisaniu emocje s膮 ...:):):) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie Dziewczyny, Mi艂o zajrze膰 jak s膮 Wasze wpisy :) 艢wietnie Andi, 偶e wybierasz si臋 do Dzieci. Mi艂e chwile, super wycieczka i moc ciekawych wra偶e艅. 呕ycz臋 Ci wspania艂ych dni! Kaddarko - to dobrze, 偶e tak szybko si臋 pozbiera艂a艣 po przezi臋bieniu szkoda by by艂o le偶e膰 w 艂贸偶ku w takie wiosenne dni. Magnolio :), czytam i u艣miecham si臋 do Ciebie na to ca艂e zakr臋cenie. Dbaj o siebie :) Wczoraj by艂am na basenie i dzisiaj od rana tryska艂am energi膮. To jest naprawd臋 艣wietny relaks i odpr臋偶enie. Ja chodz臋 na aquarobic i 艣miej臋 si臋. Panie 膰wicz膮 w miejscu a mnie ci膮gle znosi na g艂臋bsz膮 wod臋 i mam frajd臋 ale i wra偶enie, 偶e musz臋 by膰 nie藕le nakr臋cona skoro tylko mnie takie wodne w臋dr贸wki si臋 przytrafiaj膮 :) :) By艂am dzisiaj u mojej ksi臋gowej. Ona ma 60 lat i jest bardzo energiczna i dowcipna. Ale dzisiaj by艂o na serio i doradza艂a mi abym gdzie艣 si臋 wybra艂a sama ( wycieczka objazdowa ) aby kogo艣 pozna膰 p贸ki jestem m艂oda ;), itd. - pewnie znacie to poradnictwo. Wszystko prawda ale tak jak piszecie 偶ycie nas zmieni艂o, oczekiwania s膮 inne i trudno tak po prostu kogo艣 pozna膰. Kogo? Rozwodnika po przej艣ciach? Zagubionego wdowca czy kawalera mieszkaj膮cego w wieku 50 lat z mamusi膮. Po艣mia艂y艣my si臋 i poradnictwo zako艅czone. Dzisiaj mam dzie艅 biurowy i troch臋 posiedz臋... Pozdrawiam Was wszystkie, do nast臋pnego razu, pa, pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 filipinka43
Witam dziewczyny ! A ja teraz ca艂y czas walcz臋 w ogr贸dku warzywnym- sianie , sadzenie itp. Jak sko艅cz臋 to dalej porz膮dkowanie w kwiatach i innnych ro艣linach moich. Wcze艣niej by艂a susza , to nic nie da艂o si臋 robic a teraz fajnie mokro i ciep艂o, to przekopuj臋 , przesadzam, wyrzucam bo chaos si臋 zrobi艂. Czasami ju偶 mam dosy膰 tego ogrodu, no ale oko mo偶na pocieszy膰 jak zakwitnie jaki艣 kwiatek. i co ja bym robi艂a po pracy. Kaddarko dobrze , 偶e szybko wr贸ci艂a艣 do zdrowia. A jak Tw贸j kr臋gos艂up , bo u mnie to lipa. Nie 膰wicz臋 wog贸le, bo najzwyczajniej w 艣wiecie mi sie nie chce i bardzo nudz膮 mnie takie rutynowe 膰wiczenia, jak nikt tego nie nadzoruje, a b贸l odczuwam prawie ca艂y czas. Zaczn臋 stara膰 si臋 chyba o rehabilitacj臋, bo to si臋 偶le sko艅czy. Ewo zgadzam si臋 taki stary kawaler i na dodatek z mamusi膮, to naprawd臋 nie najlepszy materia艂. Znam kilku, to po prostu faceci nie do 偶ycia i wcale nie chodzi tu o na艂ogi jakie艣. Magnolio mam podobny problem, je偶eli chodzi o chudni臋cie. U mnie troch臋 stresu z byle czego i ju偶 kilogram mniej. Musz臋 si臋 pilnowa膰, 偶eby regularnie je艣膰 wtedy waga stoi w miejscu . Apetyt ostatnio mi dopisuje, ale przyty艂am od ponad 2 lat zaledwie 2 , 3 kilogramy. No i 艣pi臋 w ko艅cu. Reenko, a co na Twojej dzia艂ce s艂ycha膰, sadzi艂a艣 co艣 ciekawego ostatnio. Pozdrawiam. Dobrej nocy 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Naprawde fajnie jest wejsc na nasze forum i widziec wpisy. Fajnie, Dziewczynki, ze jestescie:) Andi, no to wielkie przezycia przed Toba, dlugi lot, a potem radosc z obecnosci wsrod dzieci. Super! Na pewno wszystko sie uda wspaniale. Filipinko, ja o dziwo cwicze, chociaz niestety nie codziennie. Tyle ze mnie juz kregoslup przestal bolec, wiec teraz usprawniam sobie ramiona, robie program 20-minutowy z hantlami, i 20-minutowy zwyklej gimnastyki, troszke rozciagania, troszke cwiczen nog i brzucha. I dumna jestem z siebie, bo kilka dni temu zmienilam leciutkie hantle na duzo ciezsze i jakos daje rade. Magnolio, ano racja, ze stres i praca powoduja spiecie miesni. I cos trzeba z tym robic. Basen jest swietnym rozwiazaniem. A co do szalonych pomyslow......moze jednak nie warto byc zbyt powaznym?:D Ewo, z tymi facetami to racja. Gdybysmy mialy zmieniac cos w swoim zyciu, to tylko na lepsze. A z tym to raczej trudno bedzie. A Reenka zniknela gdzies...... Zmykam do pracy. Spokojnego dnia Wam zycze.

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Pi臋kny dzie艅 za nami. A przed nami d艂ugi dwudniowy weekend. Jak ja tego nie lubi臋. Przed chwil膮 przeczyta艂am, 偶e nasze forum b臋dzie nieczynne z powodu ciszy wyborczej. Szkoda, bo w weekendy wi臋cej nas tutaj zagl膮da. W niedziel臋 spe艂nimy sw贸j obywatelski obowi膮zek i mam nadziej臋, 偶e nie zmarnujemy swoich g艂os贸w. Dzisiaj w radio us艂ysza艂am fajny 偶art; Dziadzio z babci膮 siedz膮 po kolacji przy stole. Dziadzio dzieli tabletk臋 viagry na cztery cz臋艣ci i za偶ywa jedn膮 膰wiartk臋. Zdziwiona babcia pyta: co robisz kochany m臋偶u? Musz臋, dzisiaj zamierzam ciebie poca艂owa膰. Dobre i prawdziwe? Przys艂owie m贸wi: w starym piecu diabe艂 pali. Pozdrawiam. Do zobaczenia w poniedzia艂ek.

Udost臋pnij ten post

Witajcie :) I ja jeszcze dzisiaj zagl膮dam. Ko艅cz臋 zlecenie i idzie mi jak po grudzie i nie wiem, o kt贸rej sko艅cz臋 ale mam plan , 偶e koniecznie dzisiaj. Jutro odpoczynek :) Na poniedzia艂ek um贸wi艂am si臋 do fryzjera, bo ju偶 czas. Fajny dowcip na wiecz贸r Andi. Nawet nie wiem jaka ma by膰 pogoda jutro. Mo偶e jaki艣 le艣ny spacer trzeba b臋dzie zorganizowa膰. Pozdrawiam Was weekendowo, do mi艂ego.

Udost臋pnij ten post

Czesc. No i forum dziala. Wstalam dzisiaj wczesniej, mimo soboty, bo lodowke musze odmrozic, i zakupy chce zrobic, i upiec ciasto. Ide na grilla do znajomych i ustalilismy, ze do mnie nalezy przygotowanie deseru. A jutro mam wszystkie dzieci na obiedzie. Ewo, udal sie plan skonczenia zlecenia? Mam nadzieje, ze tak i ze w weekend bedziesz odpoczywac. Do fryzjera tez musze pojsc. Tyle ze czeka mnie ciezki przyszly tydzien i nie wiem, czy znajde czas. Andi, fajny dowcip. Zapowiada sie cieply dzien. Do milego:)

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Do艣膰 fajny dzie艅 za mn膮. Po obiedzie zadzwoni艂a znajoma i zaprosi艂a do siebie na tarasow膮 herbatk臋. Posiedzieli艣my w czw贸rk臋 na tarasie (dwie wdowy i znajoma z m臋偶em), pooddychali 艣wie偶ym wiosennym luftem i by艂o fajno. Przed p贸艂godzin膮 wr贸ci艂am do domu do miasta ale powr贸t nie by艂 ciekawy. Grzmia艂o, b艂yska艂o si臋 i la艂o a jeszcze musia艂am odwie藕膰 drug膮 wdow臋. Teraz kolacja ju偶 gotowa, mokre ciuchy rozwieszone i wiecz贸r dla mnie, czyli pachn膮ca b膮belkowa k膮piel i lulu. Na dobry wiecz贸r 偶arcik: Dziadzio do babci po smacznej kolacji: kochanie dzisiaj b臋dziemy uprawia膰 seks. Na co babcia: a kupi艂e艣 prezerwatyw臋? Nie kochanie nie kupi艂em i my艣l臋, 偶e 偶adna ci膮偶a ci nie grozi w tym wieku. Babcia: ci膮偶a nie ale nie chcia艂abym zarazi膰 si臋 salmonell膮 ze starych jaj. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reenka
Cze艣膰 Dziewczyny. TRudno mi sie zebrac ostatanio. A dzis jaki艣 fatalny dzie艅 mia艂am albo jeszcze mam. A tutaj nowiny- Andi w 艣wiat daleki wyje偶d偶a, Kaddarka udziela sie dzielnie w kuchni, Filipinka ogrodu pilnuje, Magnolio- w og贸le sie nie gniewam - bo wahania te偶 r贸zne mam i takie tam dziwol膮gi. A Ewucha - ja te偶 mia艂am r贸偶nych porad, nawet sama sobie radzi艂am:) - ale do takich wniosk贸w dochodzimy wszystkie. My艣l臋, 偶e jeste艣my samodzielnymi kobietami - mo偶e troch臋 za bardzo. I dajemy rad臋. Raz lepiej raz gorzej. Ale mog艂oby by膰 jeszcze gorzej- wi臋c za Kaddark膮 powtarzam, 偶e jak co艣 zmienia膰 to na lepsze.A wydaje mi si臋,偶e mia艂ysmy dobre ma艂偶e艅stwa i dlatego tak teraz jest. Filipinko nic nowego ciekawego nie sadzi艂am- dosta艂am od znajomego modrzewie, kilka krzew贸w r贸偶, bulwy georginii no i sosenki , kt贸re dwa lata temu sadzili艣my w ko艅cu odbi艂y i maja przyrosty. Dobrze dziewczyny by艂oby na 偶ywo pogadac....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Witajcie Dziewczynki Przeczyta艂am ostatnio w dzienniku Pani Jandy : Siedz膮 Babcia z dziadkiem przed telewizorem....Dziadek do Babci : s艂uchaj a jak ja mam na imi臋 . Babcia : a na kiedy jest ci to potrzebne.. Ubawi艂o mnie to strasznie....:):):) No jako艣 przez weekend " podnios艂am si臋 " troch臋.....u艂o偶y艂am....ale jak to ja do nast臋pnego..... Maj zapowiada si臋 ci臋偶ko...mam powa偶ne sprawy w pracy....jeszcze wyk艂ady..... Powiem Wam , 偶e jak tak "walczy艂am ze sob膮" przez ostatni tydzie艅.....to ten Kolega po raku.....jako艣 mnie tak uspokoi艂. On jest taki pouk艂adany....kiedy艣 jak Wam pisa艂am na pocz膮tku....to r贸偶nie bywa艂o.....a teraz Go艣膰 jest zdystansowany....i je藕dzi na rolkach nawet. Podziwiam Go za ten spok贸j wewn臋trzny.....bo ja....ale od weekendu lepiej :) Basenik sobota , niedziela, sprz膮tanko w domu....i jako艣 do przodu :) A i moje Dziecko Dziewczynki jako艣 lepiej....ale boj臋 si臋 nawet o tym m贸wi膰..... No nic bior臋 si臋. Fajnie Filipinko 偶e si臋 odezwa艂a艣......super 偶e topik aktywny.... A u mnie bez w ogr贸dku tak pi臋knie kwitnie ....:) A magnolia ju偶 przekwita....Pozdrawiam Was ciep艂o i do nast臋pnego. Tak mi艂o by by艂o pogada膰 na 偶ywo...:) jeszcze raz pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Dziewczyny :), Witam w s艂oneczny dzie艅 :) Czytam Wasze wpisy i widz臋, 偶e bardzo podobnie czujemy pewne sprawy. Uk艂adamy, t艂umaczymy sobie, podnosimy si臋 i do przodu. Jednak co jaki艣 czas dopada nas to... Zawsze ju偶 tak b臋dzie? Wiem, 偶e nie odpowiecie mi na to pytanie i ja te偶 nie umiem Wam i sobie odpowiedzie膰. Serdecznie o Was my艣l臋. Jak to dobrze, 偶e spotka艂y艣my si臋 tutaj. Wiadomo, 偶e fajnie by艂oby usi膮艣膰 i pogada膰. Czuj臋, 偶e i na to przyjdzie czas. Pozdrowienia, dobrego samopoczucia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga335
Niestety nie jest 艂atwo. Nie dawno zmar艂 mi dziadek i babcia totalnie sobie nie radzi. Najpierw lekarz przepisa艂 jej jakie艣 leki, ale to nie wiele da艂o. Da艂a si臋 w ko艅cu nam贸wi膰 na wizyt臋 u psychologa. Zapisa艂am ja tutaj http://psycholog-ms.pl/poradnia/, chodzi ju偶 3 miesi膮ce. Jest o wiele lepiej, zacz臋艂a si臋 u艣miecha膰, wychodzi膰 do znajomych. Lepiej si臋 odnajduje w tej nowej sytuacji. Mam nadziej臋, 偶e uda jej si臋 jako艣 to wszystko sobie pouk艂ada膰.

Udost臋pnij ten post

Witajcie! U mnie lato, 偶e a偶 mi艂o. Z zapowiadanego nocnego deszczu wysz艂y wielkie nici. Jestem ju偶 troch臋 opalona, oczywi艣cie tylko w tych miejscach, kt贸re wystaj膮 z ubrania i obuwia. Zawsze to co艣. Do naszego topiku "dobiera si臋" jaka艣 poradnia psychologiczna z nadziej膮 na nowe pacjentki. Samo 偶ycie. Zastanawiam si臋, jak to kiedy艣 si臋 偶y艂o. Nikt nie chodzi艂 do psychologa, bardzo rzadko kto艣 trafia艂 do psychiatry i wszyscy 偶yli. Jedni lepiej, inni gorzej. Dzisiejsze spo艂ecze艅stwo jest bardzo s艂abe psychicznie. Fajnie Dzieweczki, 偶e u Was wszystko ok. Do lata i urlopowego szale艅stwa tu偶, tu偶. 呕al tylko, 偶e nasze kalendarze (m贸j na pewno) za szybko zrzucaj膮 kartki. Chcia艂oby si臋 jeszcze prze偶y膰 co艣 fajnego. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Witam Dziewczynki....No i po weekendzie.....do roboty czas :) Co艣 si臋 nie odzywacie ? Ja tradycyjnie weekend basen i pospa艂am...a i troch臋 porobi艂am w domku :) ...no i najwa偶niejsze :)......zrobi艂am ryb臋 z piekarnika... Po tym wszystkim straci艂am ch臋膰 do gotowania....ale powoli....jakie to wszystko jest dziwne.....i ile wymaga czasu... A " tak膮" ryb臋 nauczy艂 mnie robi膰 "ostatni" :) Kolega.......no i pozytyw znalaz艂am ha, ha .....:)...... Jako艣 si臋 wyciszy艂am.....ech te moje emocje :):) Pi臋knie jest....bzy w moim ogr贸dku s膮 przepi臋kne.... Ale musz臋 z tym drewnem ruszy膰 .... pozdrawiam Was ciep艂o...:):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie Dziewczyny, Magnolio :) - ja si臋 odzywam:). Rzeczywi艣cie? Gdzie jeste艣cie mi艂e kole偶anki??? Andi :) kiedy wybierasz si臋 za wielk膮 wod臋? Daj prosz臋 znak jak przygotowania :) Czas p艂ynie i kartki z kalendarza spadaj膮 bardzo szybko. Pewnie nam wszystkim :) Mam znowu zast贸j w pracy. Jeden miesi膮c wariactwo, w drugim cisza. Jako艣 mnie to wszystko powoli denerwuje. Przez ten kocio艂 z prac膮 to wcale nie mam frajdy z zaplanowaniem jakiego艣 wypoczynku. Chodz膮 mi po g艂owie r贸偶ne opcje... Czy kt贸ra艣 z Was chodzi lub chodzi艂a po g贸rach? Nie my艣l臋 o wspinaniu si臋 ze sprz臋tem :) tylko tak bardziej rekreacyjnie? Przyroda koi emocje wi臋c mo偶e to dobry pomys艂 na urlop w lecie? A Wy, kochane, macie jakie艣 plany, czy jeszcze za wcze艣nie na plany??? Serdecznie pozdrawiam, napiszcie co u Was? PS. U mnie od dw贸ch godzin kr臋ci si臋 burza...to mo偶e i nastr贸j mam taki...burzowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reenka
Cze艣膰 dziewczyny-a ja md艂y mam nastr贸j-te偶 taka jak艣 pogoda. O urlopie powoli zaczynam my艣le膰. G贸ry zdecydowanie zim膮 wol臋. Ale mo偶na zawsze spr贸bowa膰. W Bieszczadach nie by艂am- a podobno jest pi臋knie. Mo偶e spr贸bujemy? Zim膮 na ka偶de narty pojad臋. Latem - w miar臋 mo偶liwo艣ci chc臋 ciep艂膮 wod臋 i pla偶臋 i pewn膮 pogod臋. Tak 偶eby nie mie膰 stres贸w. U mnie kalina kwitnie. Bzy dopiero wsadzi艂am. Magnolia tez pi臋kna by艂a.

Udost臋pnij ten post